Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aardbeienvoeding: een antioxidant die de ziekte bestrijdt

Hoe Carrot Cake Cupcakes te maken

 1. Aardbeien zijn een van de meest geliefde fruitsoorten vanwege hun zoete smaak en veelzijdigheid in recepten. Het blijkt dat aardbeienvoeding ook goed voor je is.

 2. De meeste gezondheidsvoordelen van aardbeienvoeding zijn te wijten aan de aanwezigheid van ontstekingsremmende antioxidanten. Aardbeien bevatten tal van anti-verouderende flavonoïde antioxidanten, waaronder anthocyanine en catechine, naast vele anderen, die geassocieerd zijn met het verlagen van het risico op chronische ziekten, waaronder kanker, metabool syndroom en hart- en vaatziekten.

 3. Volgens een 2016-publicatie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, "onder bessen, de aardbei is een rijke bron van verschillende voedzame en niet-voedzame bioactieve verbindingen, die betrokken zijn bij verschillende gezondheidsbevorderende en ziektepreventie-effecten. "

 4. Studies verbinden aardbeienconsumptie met ooggezondheid, neurologische gezondheid, bescherming tegen huidbeschadiging, lagere ontstekingsniveaus en zelfs verminderde artritispijn, vanwege het vermogen om schade door vrije radicalen te bestrijden. Met slechts 49 calorieën per kopje, een relatief lage hoeveelheid suiker, een goede hoeveelheid voedingsvezels en tal van gezondheidsvoordelen, zijn aardbeien een van de meest voedzame vruchten die er zijn.

Wat zijn aardbeien?

 1. Aardbeien zijn een soort hybride fruitsoorten van het geslacht Fragaria. Hier is een weinig bekend feit over aardbeien: het zijn eigenlijk helemaal geen bessen. Technisch gezien is de aardbei een verzamelvrucht, wat betekent dat hij wordt gevormd door een bloem met veel eierstokken. Elk schijnbaar "zaadje" dat aan de buitenkant van de vrucht te zien is, is eigenlijk een van de eierstokken van de bloem en heeft een aardbeizaad erin.

 2. Soorten aardbeien:

 3. Er zijn eigenlijk veel soorten aardbeienplanten die worden geoogst voor hun fruit. Naar schatting worden minstens 20 aardbeiensoorten van het geslacht Fragaria gekweekt voor hun bessen. Alle soorten zijn bloeiende planten in de familie Rosaceae (rose). In een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry onderzochten onderzoekers zes van de meest populaire aardbeitypen om te testen op verschillen in het niveau van flavonoïde en anthocyanine-antioxidanten. Aardbeienrassen die werden getest, omvatten:

 4. Ze ontdekten dat het antioxidantgehalte van aardbeien ongeveer 6 procent verschilde tussen de hoogste en de laagste variëteiten. Onderzoekers beschouwden dit niet als een significant verschil en concludeerden dat alle rassen een hoog niveau van beschermende eigenschappen hebben en dat consumenten niet noodzakelijkerwijs het ene type aardbei boven het andere hoeven te kopen.

 5. Afgezien van de geteste, omvatten andere aardbeienvariëteiten alpine, ozark schoonheid, zeegezicht, wilde wilde Virginia, strand / kust, chandler, tristar, honeoye en musk / hautbois-aardbeien.

 6. Andere interessante feiten over aardbeien:

 7. Aardbeien ontlenen hun naam aan de stapels stro die rond de planten waren opgestapeld om ze tegen knaagdieren en ongedierte te beschermen. Ze hebben een lange geschiedenis die minstens 2.200 jaar teruggaat. Aardbeien groeiden voor het eerst in delen van Frankrijk en Italië, al in 234 voor Christus

 8. Met elk jaar meer onderzoek naar de voordelen van aardbeivoeding en het belang van het opnemen van bessen in een gezond voedingspatroon, zijn aardbeien steeds populairder geworden omdat de vraag naar deze voortdurend is gestegen afgelopen eeuw. Tegenwoordig worden aardbeien het meest geteeld in Californië, waar ze sinds het begin van de 20e eeuw worden geoogst. Meer dan 25.000 hectare aardbeien worden elk jaar geplant in Californië, de staat die meer dan 80 procent van de aardbeien in de Verenigde Staten produceert - of ongeveer 1 miljard pond aardbeien per jaar.

Aardbeienvoedingsfeiten

 1. Slechts één of twee kopjes per dag is voldoende om uw dagelijkse behoefte aan vitamine C te dekken

 2. Volgens de USDA bevat 0ne kop (ongeveer 144 gram) verse, hele aardbeien ongeveer:

Gezondheidsvoordelen van Strawberry Nutrition

 1. Interne en externe invloeden in de loop van de tijd veranderen de conditie en het uiterlijk van de huid naarmate we ouder worden. Als gevolg van een slecht dieet, blootstelling aan de zon en giftige stoffen in het milieu ondergaat de huid fotoveroudering, ontsteking en kan tekenen vertonen van immuundisfunctie, acne en andere huidaandoeningen. Gelukkig ontwikkelen voedingsonderzoekers nieuwe inzichten in de relatie tussen voedselrijke voedselinname en huidgezondheid. Studies tonen aan dat bepaald plantaardig voedsel zeer gunstig is voor optimale huidaandoeningen, waaronder voedingsmiddelen met veel antioxidanten zoals aardbeien.

 2. Hoge niveaus van vitamine C, een van de grootste voordelen van aardbeienvoeding, heeft extra voordelen in verband met het bevorderen van collageensynthese, fotobescherming tegen ultraviolet licht, lichtere hyperpigmentatie en het verbeteren van een verscheidenheid aan ontstekingsuitslag die ook op de huid kan verschijnen.

 3. Wilt u nog een ander voordeel van aardbeienvoeding? Studies tonen aan dat diëten die rijk zijn aan aardbeien en andere bessen het potentieel kunnen hebben om te beschermen tegen veroudering in de hersenen. Bessen bevatten veel flavonoïden, vooral anthocyanidinen, waarvan bekend is dat ze de cognitie in experimentele studies verbeteren.

 4. In een studie gepubliceerd in Annals of Neurology, toen onderzoekers evalueerden of langdurige inname van bessen en flavonoïden werd geassocieerd met langzamere cognitieve achteruitgang bij oudere volwassenen, lieten de resultaten een positieve correlatie zien tussen hogere bessenconsumptie en een vertraagde snelheid van oxidatieschade in de hersenen. Om deze reden bevelen gezondheidswerkers de algemene bevolking aan om bessen zo vaak mogelijk in hun voeding op te nemen vanwege hun vermogen om zich te verdedigen tegen oxidatieve stress en ontsteking in de hersenen, geheugenverlies en ziekten zoals Alzheimer en dementie.

 5. Aardbeien helpen het lichaam te ontgiften door de gezondheid van het spijsverteringskanaal te herstellen, de spijsvertering te bevorderen en ontstekingsremmende antioxidanten te bieden. Vitamine A en vitamine C zijn noodzakelijk voor alle lopende ontgiftingsinspanningen door uw lichaam, naast oplosbare vezels en onoplosbare vezels. Vitale antioxidanten zijn vooral nodig tijdens het detoxproces van het lichaam om toxines te neutraliseren en te elimineren die overmatige schade door vrije radicalen, ontstekingen en spijsverteringsstoornissen veroorzaken.

 6. Vezelrijk voedsel zoals aardbeien kan helpen het spijsverteringsstelsel in goede gezondheid te houden door constipatie te voorkomen, de pH-waarde van de darm in evenwicht te brengen en ontstekingen in de darm te verminderen, wat kan leiden tot het lekkende darmsyndroom en andere spijsverteringsaandoeningen. Omdat ze een vezelrijk fruit zijn, scoren ze ook een relatief lage score op de glycemische index.

 7. Een kopje aardbeien levert maar liefst 28 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan. Mangaan is nodig voor een goed zenuwstelsel en de gezondheid van de hersenen en kan volgens studies helpen bij het voorkomen van neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en epilepsie. Het rijke aanbod van mangaan is een van de beste voordelen voor aardbeien voor mannen, omdat dit mineraal nodig is voor de vorming van sterke botten en bindweefsels, gezonde bloedstolling en de productie van reproductieve geslachtshormonen.

 8. Aardbeien zijn een goede bron van foliumzuur, een type B-vitamine dat weefsels helpt groeien, cellen goed functioneren en cruciaal is voor een gezonde zwangerschap. Het consumeren of innemen van de juiste hoeveelheid folaat vóór en tijdens de zwangerschap helpt bepaalde geboorteafwijkingen te voorkomen, waaronder spina bifida. Het helpt ook bloedarmoede te voorkomen.

 9. Hoewel er relatief weinig aardbeiencalorieën in een kopje verse bessen zitten, zitten er veel antioxidanten en vitamines in aardbeienvoeding. Volgens aardbeienvoedingstudies zijn aardbeien een hoge bron van verschillende antioxidanten, waaronder anthocyanen zoals pelargonidine, ellaginezuur en andere ellagitannines, procyanidines, uteolin, galluszuur, flavonolen, polyfenolen, tannines, quercetine en vele anderen. Onderzoek toont aan dat ze een van de bekendste bronnen zijn van talloze anthocyanen en fenolische antioxidanten.

 10. Aardbeienzaden en "vruchtvlees" bevatten beide deze speciale verbindingen, naast twee andere belangrijke micronutriënten (vitaminen) die als antioxidanten in het lichaam werken: vitamine A (in de vorm van bètacaroteen) , wat een voorloper is van vitamine A) en vitamine C (in de vorm van ascorbinezuur).

 11. Hun antioxidanten zijn een van de eerste verdedigingslinies van het lichaam, waardoor schade door vrije radicalen die leidt tot ontsteking en ontwikkeling van chronische ziekten wordt verminderd. Antioxidanten "doneren" elektronen aan onstabiele vrije radicalen die elektronen missen. Dit betekent dat vrije radicalen niet op zoek gaan naar elektronen uit nabijgelegen gezonde cellen, die dan worden vernietigd.

 12. Antioxidanten vertragen het optreden van oxidatieve stress, die verantwoordelijk is voor het verouderingsproces en de vorming van de meeste ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen, diabetes en neurologische aandoeningen.

 13. In gecontroleerde studies toonden de resultaten aan dat wanneer deelnemers aardbei-extract kregen dat anthocyanine-antioxidanten bevat, menselijke leverkankercellen aanzienlijk werden geremd in vergelijking met de groep die het extract niet kreeg. Berry consumptie wordt ook geassocieerd met een lager risico op borstkanker, darmkanker, prostaatkanker en huidkanker.

 14. Wat gebeurt er als het gaat om de gezondheid van het hart als u elke dag aardbeien eet? Aardbeienantioxidanten bestrijden het oxidatieproces, wat cruciaal is omdat oxidatieve schade is gekoppeld aan een verhoogd risico op een hartaanval, beroerte of andere vormen van hart- en vaatziekten. Aardbeienantioxidanten helpen het risico op hart- en vaatziekten te verminderen door het remmen van "slechte" LDL-cholesteroloxidatie, het beperken van lipide-oxidatie en plaque-opbouw in slagaders, het verbeteren van de bloedvatfunctie en bloeddruk en het verminderen van de neiging tot gevaarlijke bloedstolsels die zich in bloedvaten vormen (genaamd trombose).

 15. Een onderzoek wees uit dat bij volwassenen met hyperlipidemie, aardbeiensuppletie oxidatieve schade aan LDL verminderde, terwijl de lipiden in het bloed werden behouden en de eetbaarheid van het dieet werd verbeterd. Verder is aangetoond dat aardbeisextracten de ontstekingsreactie in het lichaam verminderen, wat een van de belangrijkste oorzaken van hartaandoeningen is.

 16. Als u een koolhydraatarm dieet volgt met als doel gewichtsverlies, zijn hier enkele voor- en nadelen van aardbeien: Aardbeien kunnen koolhydraten en suiker bevatten, maar beide zijn lager dan veel andere vruchten. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat voor mensen die een dieet volgen dat bedoeld is om hartaandoeningen te voorkomen of om te keren, het toevoegen van aardbeien en ander vezelrijk fruit een bijkomend voordeel heeft dat het dieet aantrekkelijker, smakelijker en duurzamer is voor de lange termijn.

 17. Enkele van de beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van de huid zijn aardbeien en andere bessen. Bessen bevatten antioxidanten zoals vitamine A en vitamine C, die worden geassocieerd met het verbeteren van de huideigenschappen, waaronder hydratatie, talgproductie, lagere rimpels en verkleuring, een verminderd risico op huidkanker en verbeterde elasticiteit.

Hoe aardbeien planten, kweken en plukken

 1. Aardbeien hebben een kort groeiseizoen, slechts ongeveer een tot twee maanden in de zomer, en de meeste markten verkopen ze van ongeveer juni-augustus. Als je het geluk hebt om ze tijdens het aardbeienseizoen te krijgen, zijn ze zeer bederfelijk en vereisen ze een koele, droge opslag om vers te blijven, daarom worden ze meestal bevroren verkocht.

 2. Volgens de Environmental Working Group, die verschillende groenten en fruit test op pesticiden- en toxineverontreiniging, zijn aardbeien een van de meest chemisch gespoten voedingsmiddelen die er zijn.

 3. Als u de meeste voordelen van aardbeienvoeding wilt krijgen en blootstelling aan chemische stoffen wilt voorkomen, is het belangrijk om biologische aardbeien te kopen. Wanneer getest, bevatten aardbeien een aantal verschillende pesticideresiduen en vertoonden hoge concentraties pesticiden in vergelijking met andere producten. Daarom staan ​​ze op de "Dirty Dozen List" van de EWG, de lijst met producten die u altijd moet proberen biologisch geteeld te kopen.

 4. Let bij het kopen van aardbeien op de kleur en de staat van de schil, maar zorg er ook voor dat u ze ruikt. Voor de beste aardbeien, wil je een geurige, zoete geur ruiken, waaruit blijkt dat de bessen rijp genoeg zijn geworden.

 5. Zoek naar een heldere tot dieprode kleur en vermijd bessen die erg donker en papperig lijken, wat aangeeft dat ze behoorlijk snel zullen bederven. Een aardbei die onderrijp is geplukt, heeft een witte of zelfs lichtgroene kleur aan de bovenkant. Deze missen evenveel smaak. Wacht enkele dagen tot ze meer rijp zijn voordat je ze opeet.

 6. Aardbeien zijn er in verschillende maten, afhankelijk van het type en hoe ze worden geteeld. Sommige zijn veel kleiner dan andere, maar alle soorten hebben vergelijkbare gezondheidsvoordelen. Ze zijn bederfelijk en hebben de neiging om vrij snel slecht te worden, dus probeer ze binnen een paar dagen na aankoop te gebruiken. Houd aardbeien in de koelkast ongewassen om hun versheid te verlengen. Vooraf wassen kan leiden tot schimmelgroei.

 7. Aardbeien zijn laaggroeiende kruidachtige planten die in een breed scala van bodems en situaties kunnen groeien. Hierdoor zijn ze relatief eenvoudig thuis te kweken. Omdat het vaste planten zijn, komen ze elk jaar terug.

 8. U kunt aardbeien planten in ruimtecontainers, verhoogde bedden of tuinpercelen. Je kunt ervoor kiezen om uit zaden te groeien of kleine planten te verplanten. Ze hebben een lage bemestingsbehoefte, maar zijn gevoelig voor droogte en vereisen vochthoudende grond - te vochtige grond zal echter leiden tot een slechte groei. Ze hebben ook veel zonlicht nodig, dus plant weg van schaduw of zwevende bomen.

 9. Kies de variëteit die u wilt kweken, afhankelijk van de opbrengst die u elk jaar zoekt, en zoek dan een plek met diepe grond, veel ruimte voor uitgestrektheid en veel licht . Misschien wilt u de bessen beschermen tegen vogels en knaagdieren door ze te bedekken met vogelnetten. Bessen moeten vier tot zes weken na de bloei klaar zijn om te oogsten. Pluk alleen volledig rode (rijpe) bessen, ongeveer om de drie dagen. Snijd de bessen door de stengel, maar trek niet aan de bessen. Ga voor andere planttips naar de websites van Farmer's Almanac of Strawberry Plants Organisation.

Aardbeienrecepten

 1. Aardbeien zijn extreem veelzijdig en kunnen worden gebruikt in ontbijtmoothies, in salades, in desserts of gewoon alleen worden gegeten als snack. Hoewel aardbeienconserven en kunstmatige smaakstoffen voor aardbeien vaak aan verpakte levensmiddelen worden toegevoegd, is het het beste om verse aardbeien te eten. Probeer een van de onderstaande aardbeienrecepten te maken om te profiteren van de vele voordelen voor de gezondheid van aardbeienvoeding:

Voorzorgsmaatregelen, bijwerkingen en interacties

 1. U vraagt ​​zich misschien af: mag ik teveel aardbeien eten? Een potentieel probleem bij het consumeren van veel conventioneel geteelde aardbeien is blootstelling aan pesticiden en chemicaliën. Idealiter wilt u alleen biologische aardbeien kopen om toxische elementen te voorkomen.

 2. Alle bessen worden in het algemeen normaal gesproken zwaar besproeid met chemicaliën tijdens het oogsten omdat ze gevoelig zijn voor opgegeten door insecten en knaagdieren, omdat ze laag bij de grond groeien en een zachte, zoete schil hebben. Volgens de Food and Drug Administration staan ​​aardbeien in 2014 op nummer 2 vanwege hun gehalte aan pesticiden. Daarom, om uw risico op blootstelling aan chemicaliën te verminderen en om de meeste voordelen voor de voeding van aardbeien te krijgen, altijd op zoek naar biologische bessen, of ze nu vers of bevroren zijn.

 3. Voor sommige mensen kan de vezel in aardbeien een opgeblazen gevoel of indigestie veroorzaken. Een ander potentieel probleem zijn allergieën. Hoewel aardbeien extreem gezond zijn voor de gemiddelde persoon, kunnen ze een risico vormen voor iedereen die allergisch is voor verschillende soorten histamine-bevattende vruchten of bessen in het algemeen.

 4. Een voedselallergie is een soort auto-immuunsysteemreactie die kan leiden tot jeuk rond de mond, huidontsteking en spijsverteringsproblemen, waaronder diarree en braken. Aardbeien bevatten histamine, organische verbindingen in het lichaam die de immuunrespons helpen reguleren. Wanneer het lichaam het voedsel, het stuifmeel of de substantie niet kan verteren of verwerken, kunnen de histamine het alarm activeren dat ervoor zorgt dat het lichaam reageert op de 'indringer'. Milde tot sterke symptomen kunnen optreden, zoals jeuk, piepende ademhaling en netelroos, bij bepaalde mensen zijn vatbaar voor histamine-intolerantie, dus als u problemen ondervindt met het eten van aardbeien, wilt u misschien een allergietest laten uitvoeren op het kantoor van een arts.

Laatste gedachten over aardbeienvoeding

 1. Lees verder: De kankerbestrijdende, hartversterkende kracht van mangosteenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407