Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Actieve droge gist Voedingswaarde-informatie

Gewichtstoename ontbijtideeën

 1. Actieve droge gist is een vorm van bakkersgist die werd gebruikt om brood vóór het bakken te laten rijzen of uit te zetten. Het wordt verkocht in voorgemeten 1/4 oz. enveloppen voor eenmalig gebruik, met drie enveloppen verbonden en verkocht als één eenheid. Het is ook verkrijgbaar in 4 oz. potten en voor bulkgebruik in grote zakken. In de meeste supermarkten kun je minstens één vorm van actieve droge gist vinden op bakgangen. Ondanks zijn kleine vorm hebben gistkorrels een krachtige stoot, met slechts 7 gram gist die een licht, luchtig brood kan maken.

Calorische inhoud

 1. Actieve droge gist heeft 21 calorieën per 7 gram of 1/4 oz. envelop. Omdat de meeste recepten voor enkel brood één envelop actieve droge gist nodig hebben die gelijk is aan 2 1/4 theelepels, draagt ​​gist niet significant bij aan het calorische gehalte van het uiteindelijke broodproduct.

Sodium

 1. Een envelop actieve droge gist bevat 4 milligram natrium, wat een fractie is van de dagelijkse limiet van 2.300 milligram die is vastgesteld door het Institute of Medicine. De Centers for Disease Control and Prevention merken op dat het consumeren van teveel natrium kan leiden tot hoge bloeddruk, wat een voorloper is voor een beroerte en een hartaanval.

Kalium

 1. Eén 1/4 oz. envelop van actieve droge gist bevat 140 milligram kalium. Aangezien deze hoeveelheid gist door één brood wordt verwerkt, levert actieve droge gist een kleine bijdrage aan uw totale dagelijkse consumptie van kalium.

Koolhydraten

 1. Koolhydraten bestaan ​​uit suikers en voedingsvezels. Suikers zijn een bron van snelle energie voor het lichaam, terwijl voedingsvezels bulk toevoegen aan uw spijsvertering en helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Een envelop droge actieve gist bevat 2,67 gram koolhydraten, waarvan 1,5 gram uit voedingsvezels.

Protein

 1. Eiwit fungeert als een bouwsteen voor de lichaamscellen. Het Institute of Medicine beveelt aan dat mannen van 19 jaar en ouder dagelijks 56 gram eiwit consumeren. Vrouwen van dezelfde leeftijd moeten dagelijks 46 gram eten. Omdat ze hun eigen lichaam onderhouden en de groei van een embryo en baby voeden, moeten zwangere en zogende vrouwen dagelijks 71 gram eiwit eten. Een envelop actieve droge gist bevat slechts 2,68 gram en is geen significante eiwitbron.

Fat

 1. Een 1/4 oz. pakket actieve droge gist bevat 0,32 gram vet. Het verzadigde vetgehalte van actieve droge gist is 0,042 gram, maar het grootste deel van het vetgehalte komt uit enkelvoudig onverzadigd vet, op .179 gram. Meervoudig onverzadigd vet draagt ​​een sporenbedrag van 0,001 gram bij.

Iron

 1. De enige vitamine of mineraal die wordt geleverd door actieve droge gist is ijzer. Eén pakket heeft 6 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van ijzer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407