Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alcohol en voordelen drinken

Alcohol en voordelen drinken

 1. In de afgelopen vijf jaar zijn de gezondheidsvoordelen van matig drinken algemeen in de krantenkoppen geprezen. Voor degenen die denken dat alles leuk moet zijn, is dit nieuws misschien een droom die uitkomt.

 2. Natuurlijk zijn er veel kanttekeningen - en deze studies geven niet aan dat teetotalers beginnen met drinken of dat niet-frequente drinkers meer zouden moeten beginnen met drinken. Het werkzame woord hier is met mate drinken.

 3. Studies tonen bijvoorbeeld aan dat gezondheidsvoordelen alleen komen bij matig drinken en het grootst zijn voor oudere mannen. En zelfs matig drinken wordt niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, of voor mensen die jonger zijn dan 21.

 4. Het sterkste medische bewijs bestaat voor het verband tussen matig drinken en een verminderd risico op hartaandoeningen.

 5. Dr. Kenneth Mukamal, een internist bij Beth Israel Deaconess Medical Center en universitair docent aan de Harvard Medical School in Boston, was de hoofdauteur van een New England Journal of Medicine-onderzoek naar de rol van drinkpatronen en hartaandoeningen die na 12 jaar volgen -up, dat mannen die drie tot zeven dagen per week alcohol dronken minder hartaanvallen hadden dan mannen die eenmaal per week dronken.

 6. Hieronder bespreekt Mukamal de risico's en voordelen van matig drinken.

Weten we waarom matig drinken het risico op hartaandoeningen verlaagt?

 1. We denken dat veel van de voordelen van alcohol op de bloedvaten en op blokkades in de slagaders naar het hart en de hersenen liggen. Dit kan verband houden met het effect van alcohol op het goede cholesterol, het HDL-cholesterol.

 2. Alcohol beïnvloedt HDL-niveaus zelfs ongeveer net zo sterk als elke andere levensstijl. Mensen denken ook dat alcohol het risico op een hartaanval kan verlagen door als een bloedverdunner te fungeren.

Wat zijn enkele andere gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met matig drinken?

 1. Een breed scala aan gezondheidseffecten is toegeschreven aan matig drinken. Een lager risico op diabetes is waargenomen bij vrouwen en mannen.

 2. Er zijn zelfs experimenten gedaan waarbij alcohol gedurende een paar maanden werd toegediend aan mensen zonder diabetes. In die onderzoeken, waarvan de meeste interessant zijn uitgevoerd bij vrouwen, lijkt het erop dat matig drinken de gevoeligheid van het lichaam voor insuline verbetert. Het kan zelfs het insulinegehalte helemaal verlagen en diabetes via dat mechanisme voorkomen.

 3. Meer recent hebben we wat werk verricht aan matig drinken en dementie. We hebben gekeken naar een groep oudere volwassenen in de Verenigde Staten - de gemiddelde leeftijd was halverwege de jaren '70 - en vonden een verlaagd risico.

 4. Er is wat meer werk gedaan in iets jongere populaties uit Europa, en die studies hebben redelijk consequent gesuggereerd dat oudere volwassenen die matig dronken een lager risico op dementie hebben. We weten niet precies wat de mechanismen daarachter kunnen zijn.

 5. Een deel ervan kan heel goed zijn omdat drinken vaak voorkomt in sociale omgevingen en alleen het proces van uitstappen en socialiseren kan een belangrijke manier zijn om dementie te voorkomen.

 6. Er zijn ook aanwijzingen dat matig drinken stille beroertes of andere subtiele soorten hersenletsel kan voorkomen waarvan we weten dat het na verloop van tijd vatbaar kan zijn voor dementie. Ik denk dat het nog steeds een gebied is waar we wat meer onderzoek nodig hebben.

Is het patroon van alcoholgebruik belangrijk?

 1. In de meeste onderzoeken die naar dit probleem kijken, is aan mensen gevraagd 'Hoeveel alcohol drink je meestal?' Wanneer die vraag wordt gesteld, nemen mensen een gemiddelde. Ik drink bijvoorbeeld 10 drankjes per maand. Maar 10 drankjes per maand is heel anders voor iemand die ze allemaal op één nacht heeft versus iemand die ze op 10 verschillende nachten van de maand heeft.

 2. Dat soort details is verrassend genoeg niet beschikbaar in de meeste studies die aan dit onderwerp zijn gewijd. In onze studie probeerden we het drinkpatroon te achterhalen dat het nauwst verbonden is met het verlagen van het risico op een hartaanval.

 3. Wat we in een onderzoek van ongeveer 38.000 mannen vonden, was dat de belangrijkste factor niet was wat mannen dronken, of eerlijk gezegd zelfs hoeveel ze per keer dronken, maar hoe vaak ze dronken alcohol.

 4. We ontdekten dat mannen die minstens drie tot vier dagen per week of meer dronken een lager risico hadden op een hartaanval dan mensen die één drankje per week dronken.

 5. We hebben ook enkele zeer sterke studies die aantonen dat het risico op hartaandoeningen, hoewel lager bij matige drinkers, aanzienlijk hoger kan zijn bij mensen die zelfs incidenteel drinken.

 6. Ze hoeven niet elke nacht buitensporig te drinken om een ​​groter risico op een hartaanval te hebben.

 7. Veel van de effecten van matig drinken, zoals het optreden als bloedverdunner, zijn alleen waar bij gematigde niveaus van drinken. Die effecten verdwijnen eigenlijk en keren om als mensen te veel drinken.

Wat is één drankje?

 1. Artsen beschouwen een drankje meestal als een middelgroot glas wijn, een shot sterke drank van 1,5 oz of een blikje of flesje bier. Al die bevatten ongeveer dezelfde hoeveelheden pure alcohol.

 2. Meestal definiëren we matig drinken als maximaal één drankje per dag voor volwassen vrouwen die niet zwanger zijn en maximaal twee drankjes per dag voor volwassen mannen. Sommige richtlijnen bevelen aan dat matig drinken bij volwassenen ouder dan 65 beperkt moet worden tot één drankje per dag.

Zijn de hartvoordelen van alcoholgebruik hetzelfde voor mannen en vrouwen?

 1. In het algemeen, wanneer we nadenken over de mogelijke gezondheidsvoordelen van matig drinken, zijn deze meestal van toepassing op ouderen en mannen. Kwesties voor vrouwen en voor jongere personen zijn veel moeilijker op te lossen.

 2. De rol van alcoholconsumptie bij hartziekten varieert sterk per geslacht. De reden daarvoor is tweeledig. Aan de ene kant hebben vrouwen op elke leeftijd de neiging om een ​​lager risico op hartaandoeningen te hebben dan mannen.

 3. Als gevolg hiervan zijn de voordelen van matig drinken onevenredig groot voor mannen. Tegelijkertijd zijn er enkele bijzondere risico's van drinken voor vrouwen die niet bestaan ​​voor mannen.

 4. Er zijn aanwijzingen dat vrouwen bijzonder gevoelig zijn voor bijvoorbeeld leverziekte die verband houdt met drinken. Zelfs matig drinken kan het risico op borstkanker verhogen.

 5. En hoewel de effecten op het risico op een hartaanval ongeveer hetzelfde zijn bij mannen en vrouwen, vind ik het zelfs nog moeilijker om te bepalen wat het ideale drinkniveau voor vrouwen zou moeten zijn dan voor vrouwen. mannen.

 6. Ik denk dat het redelijk is om te zeggen dat als jonge vrouwen in het algemeen drinken met de verwachting dat er enig gezondheidsvoordeel voor hen is, ze zich waarschijnlijk vergissen. Jonge vrouwen zijn een groep mensen waarvoor we vooralsnog geen duidelijk bewijs hebben dat de algemene balans tussen risico's en voordelen van alcohol in hun voordeel zal werken.

Wat zijn enkele risico's van matig drinken?

 1. Er is redelijk consistent bewijs dat het aantal borstkankergevallen hoger is bij vrouwen die matig drinken. Ik denk dat dat belangrijk is, omdat borstkanker duidelijk een veel voorkomende ziekte is. Ik denk zeker dat vrouwen met een hoog risico op borstkanker met hun artsen moeten praten of ze alcohol zouden moeten drinken.

 2. Een ander belangrijk risico, dat voor veel mensen in dit land niet wordt onderkend, is dat zelfs matig drinken bij mensen met hepatitis C hun risico op blijvende leverschade kan verhogen. Iedereen waarvan bekend is dat hij hepatitis C heeft, mag helemaal geen alcohol drinken.

 3. Mensen met risicofactoren voor hepatitis C moeten worden getest, omdat dit een zeer grote invloed zal hebben op de potentiële risico's van matig drinken.

 4. Bovendien, hoewel we denken dat gematigd drinken niet noodzakelijkerwijs ons oordeel vertroebelt, blijkt het dat waarschijnlijk wel te doen. In gesimuleerde rijtests die al in de jaren vijftig werden uitgevoerd, hebben mensen zich gerealiseerd dat bij zeer lage alcoholgehaltes in het bloed de gesimuleerde rijprestaties worden aangetast. Als ik weinig alcohol in het bloed zeg, heb ik het over 0,02 procent.

 5. Sommige onderzoeken, bijvoorbeeld de analyse van de Nationale Alcoholenquête, lieten iets soortgelijks zien. Je begint hogere risico's op letsel te zien, zelfs wanneer mensen één drankje per dag melden.

 6. Daarom raden we nog steeds aan om zelfs matig thuis te drinken, bij voorkeur gebonden aan maaltijden.

 7. Dat is niet zozeer omdat we vinden dat drinken bij een maaltijd meer kans geeft om bijvoorbeeld het risico op hartaandoeningen te verlagen, maar omdat het de veiligste manier is om hoge alcoholgehaltes in het bloed te voorkomen die kunnen mensen in ongelukken brengen.

Hoe zit het met mensen met een geschiedenis van alcoholmisbruik?

 1. Hoewel het heen en weer geklets is, denken de meeste mensen dat mensen met een persoonlijke geschiedenis van alcoholisme zeer zelden kunnen terugkeren naar sociaal drinken. Mensen die om persoonlijke of familiale redenen nog nooit alcohol hebben gedronken, althans vanaf nu, moeten waarschijnlijk om gezondheidsredenen niet beginnen met drinken.

Wat is uw advies voor een persoon die de risico's of voordelen van matig drinken weegt?

 1. Het is moeilijk om enig advies te geven vanwege alle dingen die we hebben geleerd over matig drinken. De potentiële risico's en voordelen zullen variëren afhankelijk van iemands gezondheidsgeschiedenis, hun leeftijd, geslacht en familiegeschiedenis.

 2. Het aantal factoren dat in de beslissing zou moeten worden betrokken, is echt heel aanzienlijk. Als huisarts zelf zijn dit lange discussies die mensen met hun arts moeten hebben. Ik zou niemand aanraden morgen uit te gaan en alcohol te gaan drinken, gewoon op basis van de resultaten die wij en anderen hebben gepresenteerd.

 3. Ik zou zeggen dat voor mensen die matig drinken en het kunnen beheersen en geen van de absolute redenen hebben waarom ze geen alcohol zouden moeten drinken, er geen bewijs is nu dat een slechte zaak is om te doen.

 4. Verder denk ik dat we op dit moment niet genoeg bewijs hebben om te zeggen dat iedereen alleen voor een bepaald voordeel moet beginnen met drinken, tenzij zijn artsen dat aanbevelen.

 5. Er zijn geen referenties vermeld voor dit artikel.

 6. Bezoek onze categoriepagina Alcohol / verslaving / illegale drugs voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over alcohol / verslaving / illegale drugs.

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407