Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alkalisch voedsel voor ontbijt

Kanker en hartziekte

 1. Wat u eet, is van belang voor uw taille en uw gezondheid. Een alkalisch dieetmenu belooft uw gezondheid te verbeteren door uw zuurbelasting te verminderen en de hoeveelheid metabolisch afval dat u produceert te verminderen.

 2. Onderzoek suggereert zelfs dat een alkalisch dieet waardevol kan zijn bij het verminderen van morbiditeit en mortaliteit door chronische ziekten. Een uitgebreid artikel dat de literatuur over alkalisch eten analyseerde, gepubliceerd in het oktobernummer van het Journal of Environmental and Public Health_ concludeerde dat een alkalisch dieet positieve effecten op uw gezondheid kan hebben.

 3. Als u een alkalisch dieet volgt, moet u zich richten op het eten van voedsel met een laag zuurgehalte bij alle maaltijden, inclusief het ontbijt.

Kanker en hartziekte

 1. Alkalische ontbijtproducten zijn fruit, noten en groenten. Vers geperst groen sap en een handvol rauwe amandelen of chiazaadpudding gemaakt met amandelmelk en vers fruit zijn goede opties.

Kanker en hartziekte

 1. Een alkalisch dieet is ontworpen om een ​​gezonde bloed-pH in uw lichaam te ondersteunen. Het menselijk leven vereist dat het bloed een pH heeft van ongeveer 7,4 - of licht basisch. Bloed-pH kan variëren van 7,35 tot 7,45, maar de pH-waarde wordt echt vrij strak geregeld door het lichaam. Je longen en nieren zijn de belangrijkste organen die verantwoordelijk zijn voor het regelen van je bloed-pH.

 2. De theorie achter een alkalisch dieet is dat wanneer u een minder zuur dieet eet, uw lichaam (met name de nieren) minder hoeft te doen om u te helpen de optimale pH te handhaven.

Kanker en hartziekte

 1. De analyse gepubliceerd in het Journal of Environmental and Public Health_ merkt op dat moderne diëten doorgaans minder kalium, magnesium en vezels bevatten en veel natrium, eenvoudige suikers, verzadigd vet en chloride. Dit kan resulteren in een dieet dat metabole acidose induceert en naarmate u ouder wordt, ziet u mogelijk een afname van het vermogen van uw nieren om goed te functioneren en de normale pH-bloedwaarden van uw lichaam te reguleren.

 2. Dus als u een koolhydraatrijk en eiwitrijk dieet volgt, zal uw bloedchemie niet veel veranderen, omdat het lichaam de pH van 7,4 goed vasthoudt. Maar dit dieetplan kan leiden tot veranderingen in de urinechemie en een verhoogd risico op nierstenen, zoals aangegeven in het Journal of Environmental and Public Health research.

 3. Een onbalans in pH - specifiek een verschuiving naar zuurgraad - wordt geassocieerd met een aantal ziektetoestanden, waaronder ademnood, nierfalen en verminderde cardiovasculaire output.

 4. Een ander probleem met een dieet met veel zuur is dat het de botdichtheid kan verminderen als er niet genoeg alkalisch voedsel wordt geconsumeerd. Hoewel het noodzakelijk is dat je genoeg eiwitten eet om de gezondheid van de botten te behouden en spierverlies te voorkomen naarmate je ouder wordt, moet je er zeker van zijn dat je voldoende alkalisch voedsel eet, zoals fruit en groenten.

 5. Een studie gepubliceerd in het aprilnummer van het tijdschrift Nutrients legt uit dat een meer alkalisch dieet vooral waardevol kan zijn voor oudere volwassenen die vatbaar zijn voor gecompromitteerd nierfalen en snel botverlies.

Kanker en hartziekte

 1. Een alkalisch dieet vermindert het zure voedsel in uw dieet en concentreert zich op die die uw nieren minder belasten. Door de inname van fruit en groenten in uw dieet te verhogen, verbetert u uw inname van kalium in vergelijking met natrium, wat de gezondheid van de botten ten goede kan komen, spierafbraak vergemakkelijkt en mogelijk het risico op hypertensie en beroertes vermindert.

 2. Een alkalisch dieet kan ook de groeihormoonspiegels verhogen. De resultaten van meer groeihormoon kunnen zijn:

PH-waarden in levensmiddelen

 1. Als U.C. San Diego Health merkt op dat de exacte pH-waarde van het voedsel dat je eet niet echt een netto-effect heeft op de pH-waarden van je lichaam. Lage alkalische voedingsmiddelen zijn die met een minimaal effect op uw nieren of een lage nierzuurbelasting. Dus zelfs voedingsmiddelen die zuur lijken, zoals citroenen, hebben een lage nierzuurbelasting en worden als alkalisch beschouwd.

 2. Groenten en fruit behoren tot de meest alkalische voedingsmiddelen. Het toevoegen van meer verse producten aan uw dieet is bijna altijd een goed idee, omdat een plantaardig dieet veel kan doen om uw algehele gezondheid en voedingsstoffeninname te stimuleren, zoals wordt onderbouwd in een beoordeling gepubliceerd in Permanente Journal in de zomer van 2018.

 3. Voedingsmiddelen die zuur zijn, zijn vlees, gevogelte, vis, eieren, granen en alcohol. Neutrale pH-voedingsmiddelen zijn meestal zetmeel en suikers, terwijl alkalische voedingsmiddelen peulvruchten en noten zijn, evenals de eerder genoemde groenten en fruit.

Alkalisch ontbijtvoedsel

 1. Te vermijden voedingsmiddelen op een alkalisch dieetplan zijn ontbijtvlees, vooral bewerkte zoals spek en worst, evenals havermout, granen op basis van granen en bagels. Dit lijken misschien basisvoedingsmiddelen, maar je hebt nog steeds veel opties.

 2. Groen sap, rauwe noten, vers fruit en vers gesneden groenten zijn geweldige ontbijtkeuzes op een alkalisch dieet. Je kunt ook een ontbijthash doen van zoete aardappel, peper, ui en zwarte bonen, bijvoorbeeld als je iets warm en stevig zoekt. Als je havermout mist, ga dan voor een hete quinoa-pap bedekt met verse bessen en amandelmelk. Of roer chiazaden door amandelmelk, laat ze een nacht zitten en bedek de ochtendpudding met gehalveerde druiven, walnoten en gesneden kiwi.

Eieren en een alkalisch dieet

 1. Eieren, vooral eiwitten, passen eigenlijk in een alkalisch ontbijt. Volgens het American Egg Board is eiwit van nature alkalisch met een pH-waarde van slechts 7,6 op het moment van leggen en verhoogde alkaliteit naarmate het ei ouder wordt, tot niveaus die vrij alkalisch zijn tot 9,2.

 2. De dooier is zuurder, met een vers ei met een pH van ongeveer 6,0 en oplopend tot bijna neutrale pH-waarden van 6,4 tot 6,9 met opslag.

 3. Geniet van een ei-witte omelet gevuld met gehakte paprika, spinazie en uien, voor een alkalisch ontbijt. Je zou een heel ei kunnen toevoegen en je zuurbelasting niet enorm verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407