Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over aardbeien

Alles wat u moet weten over aardbeien

 1. De zoete, licht scherpe bessen hebben een krachtig antioxidantgehalte en verhogen de bloedsuikerspiegel niet snel, waardoor ze een ideale keuze zijn voor diegenen die diabetes hebben en een veilige, heerlijke aanvulling op elk dieet .

 2. Groenten en fruit van alle soorten, inclusief aardbeien, bieden veel gezondheidsvoordelen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) suggereert dat het consumeren van 400 gram (g) groenten en fruit per dag het risico op hartaandoeningen, diabetes en kanker kan verminderen.

 3. In dit artikel kijken we naar de gezondheidsvoordelen van aardbeien, hun voedingswaarde-informatie en manieren om ze in het dieet op te nemen.

Voordelen

 1. Aardbeien bieden een scala aan potentiële voordelen en kunnen de afweer van het lichaam tegen een verscheidenheid aan ziekten ondersteunen. Er zijn meer dan 600 soorten aardbeien.

1. Hartziekten voorkomen

 1. Aardbeien kunnen een preventief effect hebben op hartaandoeningen vanwege hun hoge polyfenolgehalte. Polyfenolen zijn plantaardige stoffen die goed zijn voor het lichaam.

 2. Een rapport uit 2019 adviseert dat de anthocyanine in aardbeien verband houdt met een lager risico op een soort hartaanval bekend als myocardinfarct.

 3. Het flavonoïde quercetine, dat ook aanwezig is in aardbeien, is een natuurlijke ontstekingsremmer die het risico op atherosclerose lijkt te verminderen.

 4. Het vezel- en kaliumgehalte in aardbeien ondersteunen ook de gezondheid van het hart.

 5. In een onderzoek uit 2011 hadden deelnemers die 4.069 milligram (mg) kalium per dag consumeerden een lager risico op overlijden door ischemische hartziekte in vergelijking met degenen die ongeveer 1.000 mg kalium per dag consumeerden. .

2. Beroerte voorkomen

 1. Een meta-analyse van 2016 omvatte studies die de antioxidanten quercetine, kaempferol en anthocyanine hadden beoordeeld.

 2. Deze meta-analyse keek naar het verband tussen die antioxidanten in aardbeien en het risico op een beroerte. Het bleek dat ze het risico op een beroerte matig verminderden nadat de auteurs van de studie cardiovasculaire risicofactoren in aanmerking namen. [! 3127 => 1140 = 4!

 3. Meer informatie over een beroerte.

3. Kanker

 1. De krachtige antioxidanten in aardbeien kunnen werken tegen vrije radicalen, volgens een 2016-review. De beoordeling suggereert dat deze factor tumorgroei zou kunnen remmen en ontstekingen in het lichaam zou kunnen verminderen.

 2. Hoewel geen enkele vrucht als een directe behandeling voor kanker fungeert, kunnen aardbeien en soortgelijke vruchten het risico dat sommige mensen de ziekte ontwikkelen helpen verminderen.

 3. Lees hier meer over de verschillende soorten kanker.

4. Bloeddruk

 1. Vanwege hun hoge kaliumgehalte kunnen aardbeien voordelen bieden voor mensen met een verhoogd risico op hoge bloeddruk door de effecten van natrium in het lichaam te compenseren.

 2. Lage kaliuminname is net zo belangrijk als risicofactor voor hoge bloeddruk als hoge natriuminname.

 3. Volgens de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) voldoet minder dan 2% van de Amerikaanse volwassenen aan de dagelijkse aanbeveling van 4.700 mg voor kalium.

 4. Aardbeien zijn een zoete, vullende manier om mensen te helpen meer kalium in hun dieet te consumeren.

5. Constipatie

 1. Het eten van voedingsmiddelen zoals aardbeien, druiven, watermeloen en meloen die veel water en vezels bevatten, kan het lichaam helpen hydrateren en regelmatige stoelgang te handhaven.

 2. Vezel is essentieel voor het minimaliseren van constipatie en het toevoegen van bulk aan de ontlasting.

6. Diabetes

 1. Aardbeien zijn een gezonde fruitkeuze voor mensen met diabetes. Het substantiële vezelgehalte van de bessen helpt ook om de bloedsuikerspiegel te reguleren en stabiel te houden door extreme hoogte- en dieptepunten te vermijden.

 2. Vezel kan de verzadiging verbeteren, waardoor mensen zich na het eten langer vol voelen. Dit kan de drang tot tussendoortjes verminderen, wat het glucosebeheer ondersteunt en het risico op bloedsuikerpieken vermindert.

 3. Lees hier meer over de verschillende soorten diabetes.

Nutrition

 1. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C, kalium, foliumzuur en vezels. Dit zijn allemaal essentiële voedingsstoffen die het dagelijks functioneren van het lichaam ondersteunen.

 2. Een kopje gesneden, verse aardbeien of 166 g bevat een reeks belangrijke voedingsstoffen in de volgende hoeveelheden:

 3. Aardbeien bevatten ook een reeks krachtige antioxidanten, waaronder anthocyanen, ellaginezuur, quercetine en kaempferol.

Diet

 1. Aardbeien zijn vers, bevroren, gevriesdroogd en in gelei, siropen en jam.

 2. Mensen die aardbeien willen eten, moeten het etiket van bevroren en gedroogde aardbeien controleren op toegevoegde suikers.

 3. Bij het zoeken naar geleien of jam kunnen mensen kiezen voor spreads met alle vruchten die geen toegevoegde zoetstoffen en vulstoffen bevatten.

 4. Hier zijn enkele handige, gezonde tips om meer aardbeien in uw dieet op te nemen:

Risico's en voorzorgsmaatregelen

 1. Aardbeien zijn een gezonde aanvulling op elk dieet, maar mensen die het willen eten, moeten dit met mate doen.

 2. Vruchten bevatten ondanks hun voedingsvoordelen meestal veel suiker en aardbeien bevatten 8,12 mg suikers per kopje.

 3. Er is ook een risico dat aardbeien residuen van bestrijdingsmiddelen bevatten. Elk jaar produceert de Environmental Working Group (EWG) een lijst met groenten en fruit met de hoogste niveaus van pesticideresidu, bekend als de Dirty Dozen.

 4. Aardbeien staan ​​vaak hoog op de lijst. Het EWG suggereert dat mensen biologische aardbeien moeten kopen om het risico op blootstelling aan pesticiden te verminderen.

 5. Als biologische producten buiten uw budget vallen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het voedingsvoordeel van het eten van conventioneel gekweekt voedsel weegt veel zwaarder dan het risico van blootstelling aan pesticiden.

 6. Bètablokkers, een soort medicijn dat artsen meestal voorschrijven voor hartaandoeningen, kunnen de kaliumspiegel in het bloed verhogen. Bij het nemen van bètablokkers, moeten mensen alleen kaliumrijke voedingsmiddelen, zoals aardbeien, met mate consumeren.

 7. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn. Als de nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit leiden tot hyperkaliëmie of hoge kaliumspiegels. Dit kan leiden tot braken, ademhalingsmoeilijkheden en hartkloppingen.

Samenvatting

 1. Aardbeien bieden een breed scala aan voedingsstoffen en kunnen het risico op hart- en vaatziekten en beroertes helpen verminderen.

 2. Ze bieden veel vitamine C, vezels, kalium en antioxidanten.

 3. Aardbeien kunnen een uitbarsting van zoetheid toevoegen aan een gezond dieet, hoewel mensen met nierproblemen voorzichtig moeten zijn met het eten van te veel aardbeien.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op wo 29 mei 2019.Bezoek onze pagina Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Basu, A., et al. (2016). Antiatherogene rollen van flavonoïden in de voeding chrysine, quercetine en luteoline [!Abstract

 6. Burnier, M. (2018). Moeten we meer kalium eten om de bloeddruk bij hypertensie beter te beheersen? [!Abstract

 7. Maaliki, D., et al. (2019). Flavonoïden bij hypertensie: een kort overzicht van de onderliggende mechanismen [!Abstract

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407