Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over bloemkool

Alles wat u moet weten over bloemkool

 1. Het biedt antioxidanten en fytonutriënten die kunnen beschermen tegen kanker. Het bevat ook vezels om het gewichtsverlies en de spijsvertering te verbeteren, choline die essentieel is voor het leren en geheugen, en vele andere belangrijke voedingsstoffen.

 2. Een artikel gepubliceerd door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) plaatst bloemkool 24e op een lijst van "krachtpatsersfruit en -groenten."

 3. Hier zijn enkele belangrijke punten over bloemkool. Meer details staan ​​in het hoofdartikel.

Nutrition

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) bevat een kopje gehakte rauwe bloemkool, in stukjes van een halve inch gesneden, met een gewicht van ongeveer 107 gram,:

 2. Eén kopje rauwe bloemkool levert:

 3. Het bevat ook kleinere hoeveelheden thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en mangaan.

Voordelen

 1. Het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten bleek de kans op het ontwikkelen van veel nadelige gezondheidsproblemen te verminderen.

 2. Het eten van meer plantaardig voedsel, zoals bloemkool, is gevonden om het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen en algehele mortaliteit te verminderen, terwijl het een gezonde huidskleur, verhoogde energie en algeheel lager gewicht bevordert .

Digestie

 1. Bloemkool bevat veel vezels en water. Beide zijn belangrijk voor het voorkomen van constipatie, het handhaven van een gezond spijsverteringskanaal en het verlagen van het risico op darmkanker.

 2. Studies hebben aangetoond dat voedingsvezels ook kunnen helpen bij het reguleren van het immuunsysteem en ontstekingen. Als gevolg hiervan kan het het risico op ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en obesitas helpen verminderen.

 3. Een vezelrijke inname is geassocieerd met een aanzienlijk lager risico op ontwikkeling:

 4. Een hogere vezelinname lijkt de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen, de insulinegevoeligheid te verbeteren en gewichtsverlies te verbeteren voor mensen met obesitas.

Cancer

 1. Bloemkool bevat antioxidanten die cellulaire mutaties helpen voorkomen en oxidatieve stress van vrije radicalen verminderen.

 2. Een van deze antioxidanten is indol-3-carbinol of I3C, vaak te vinden in kruisbloemige groenten, zoals kool, broccoli en bloemkool. Het is aangetoond dat het het risico op borst- en reproductieve kankers bij mannen en vrouwen vermindert.

 3. De afgelopen 30 jaar is het eten van meer kruisbloemige groenten geassocieerd met een lager risico op en long- en darmkanker.

 4. Studies hebben gesuggereerd dat zwavelhoudende verbindingen, bekend als sulforafaan, verschillende soorten kanker kunnen helpen bestrijden. Sulforafaan is wat kruisbloemige groenten hun bittere beet geeft.

 5. Onderzoekers zeggen dat sulforafaan het enzym histondeacetylase (HDAC) kan remmen, waarvan bekend is dat het betrokken is bij de progressie van kankercellen.

 6. De wetenschappers bestuderen nu sulforafaan om te zien of het kanker kan vertragen of belemmeren. Tot nu toe zijn er veelbelovende resultaten voor melanomen, slokdarm-, prostaat- en pancreaskankers.

 7. Als voedingsmiddelen die sulforafaan bevatten HDAC-enzymen kunnen remmen, kunnen ze in de toekomst worden gebruikt als onderdeel van de behandeling van kanker.

Memory

 1. Choline is een belangrijke en veelzijdige "vitamine-achtige factor" in bloemkool die helpt bij slaap, spierbewegingen, leren en geheugen.

 2. Het helpt ook bij het handhaven van de structuur van cellulaire membranen, helpt bij de overdracht van zenuwimpulsen, helpt bij de absorptie van vet en vermindert chronische ontstekingen.

Sterke botten

 1. Een lage inname van vitamine K is geassocieerd met een hoger risico op botbreuken en osteoporose.

 2. Vitamine K-consumptie kan de gezondheid van de botten verbeteren door als een modificator van botmatrix-eiwitten te werken, de calciumabsorptie te verbeteren en de uitscheiding van calcium in de urine te voorkomen.

Gezonde bloedsomloop

 1. Een hoge inname van vezels is gevonden om het risico op cardiovasculaire problemen te verminderen.

 2. Mensen die calciumsupplementen nemen, lopen mogelijk het risico op een ophoping van calcium in de bloedvaten, maar het innemen van vitamine K met calcium kan de kans hierop verkleinen.

Diet

 1. Bloemkool is vers of bevroren verkrijgbaar. Verse bloemkool moet een stevige kop hebben zonder donkere vlekken en heldergroene bladeren aan de stengel. Bewaren in de koelkast in een plastic zak gedurende maximaal 5 dagen.

 2. Nog meer innovatieve manieren om bloemkool te gebruiken zijn:

 3. De volgende heerlijke, gezonde recepten bevatten ook bloemkool:

 4. Romige bloemkoolsoep met witte cheddar

 5. Knoflook Parmezaanse kaas fijngestampte bloemkool met bieslook

 6. Kerrie gekruide bloemkool met paneermeel

Risico's

 1. Er zijn enkele ongewenste effecten van het consumeren van bloemkool, vooral als het te veel wordt gegeten.

 2. Opgeblazen gevoel en winderigheid: voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, kunnen een verhoogd opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaken. De meeste mensen kunnen dit voedsel echter in gematigde porties verdragen.

 3. Iedereen die zijn inname van vezelrijk voedsel verhoogt voor gezondheidsdoeleinden, moet dit geleidelijk doen en de symptomen controleren om te bepalen welk voedsel eventueel een opgeblazen gevoel veroorzaakt.

 4. Bloedstolling: hoge niveaus van vitamine K kunnen problemen veroorzaken voor een persoon die bloedverdunners gebruikt, omdat vitamine K de bloedstolsel helpt.

 5. Iedereen die bloedverdunnende medicijnen gebruikt, zoals Coumadin of warfarine, moet niet plotseling beginnen met het eten van grote hoeveelheden voedingsmiddelen die vitamine K bevatten.

 6. Het algehele dieet is belangrijk om ziekten te voorkomen en een goede gezondheid te bereiken. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen.

 7. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op vr 18 augustus 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407