Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over de meloen

Alles wat u moet weten over de meloen

 1. Hun hoge watergehalte helpt uitdroging tegen te gaan en de hitte te bestrijden, terwijl hun verfrissende smaak een schuldvrij, onderhoudsarm dessert biedt voor zowel kinderen als volwassenen. De mild zoete en sappige smaak van meloen maakt het een perfecte vrucht voor zelfs de meest kieskeurige smaakpapillen.

 2. Kantaloepen zijn ook algemeen bekend als meloen, boonmeloenen, rockmeloenen en Perzische meloenen. Ze zijn lid van de botanische familie Cucurbitaceae, samen met honingdauw en watermeloenen.

 3. Hier zijn enkele belangrijke punten over cantaloepen. Meer informatie en ondersteunende informatie vindt u in het hoofdartikel.

Voordelen

 1. Het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten gaat gepaard met een verminderd risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen. Veel studies hebben gesuggereerd dat een toenemende consumptie van plantaardig voedsel zoals meloen het risico op obesitas, algemene mortaliteit, diabetes en hartaandoeningen vermindert, terwijl een gezonde teint en haar, verhoogde energie en algeheel lager gewicht wordt bevorderd.

 2. Hieronder leggen we uit hoe de specifieke voedingsstoffen in de meloen de gezondheid ten goede kunnen komen.

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie

 1. De antioxidant zeaxanthine, gevonden in meloen, filtert schadelijke blauwe lichtstralen uit en wordt verondersteld een beschermende rol te spelen in de gezondheid van het oog en mogelijk schade af te weren door maculaire degeneratie.

 2. Van een hogere inname van alle fruit (3 of meer porties per dag) is ook aangetoond dat het het risico op en de progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vermindert.

Astma

 1. De risico's voor het ontwikkelen van astma zijn lager bij mensen die een grote hoeveelheid bepaalde voedingsstoffen consumeren. Een van deze voedingsstoffen is beta-caroteen, gevonden in geel en oranje fruit zoals meloen, pompoen, wortelen en bladgroenten, waaronder spinazie en boerenkool. Vitamine C is een andere belangrijke voedingsstof die kan beschermen tegen astma en wordt overvloedig aangetroffen in meloen, evenals citrusvruchten en tropische vruchten.

Bloeddruk

 1. Het vezel-, kalium-, vitamine C- en cholinegehalte in de meloen ondersteunen allemaal de gezondheid van het hart. Het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte kan de bloeddruk helpen verlagen. Het verkrijgen van voldoende kalium is bijna net zo belangrijk als het verminderen van de natriuminname voor de behandeling van hypertensie (hoge bloeddruk). Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte zijn meloen, ananas, tomaten, sinaasappels, spinazie en bananen.

 2. Hoge inname van kalium wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op beroerte, bescherming tegen verlies van spiermassa, behoud van minerale botdichtheid en vermindering van de vorming van nierstenen.

Cancer

 1. Diëten die rijk zijn aan bètacaroteen uit plantaardig voedsel, zoals meloen, kunnen een beschermende rol spelen tegen prostaatkanker, volgens een onderzoek uitgevoerd door de afdeling Voeding van de Harvard School of Public Health. Van beta-caroteen is ook aangetoond dat het een omgekeerde associatie heeft met de ontwikkeling van darmkanker in de Japanse bevolking.

Digestie

 1. Meloen, omdat het veel vezels en vocht bevat, helpt om constipatie te voorkomen, regelmaat te bevorderen en een gezond spijsverteringskanaal te behouden.

Hydration

 1. Met zijn hoge water- en elektrolytgehalte is de meloen een geweldige snack om bij de hand te hebben tijdens de hete zomermaanden om uitdroging te voorkomen. Om dezelfde reden is het ook een prima snack na een training.

Ontsteking

 1. Choline is een essentiële en veelzijdige voedingsstof die aanwezig is in de meloen; het helpt het lichaam in slaap, spierbewegingen, leren en geheugen. Choline helpt ook om de structuur van cellulaire membranen te handhaven, helpt bij de overdracht van zenuwimpulsen, helpt bij de absorptie van vet en vermindert chronische ontstekingen.

Huid en haar

 1. Het eten van fruit zoals meloen is gunstig voor het haar omdat ze vitamine A bevatten, een voedingsstof die nodig is voor de talgproductie, een stof die het haar gehydrateerd en gezond houdt. Vitamine A is ook noodzakelijk voor de groei van alle lichaamsweefsels, inclusief huid en haar.

 2. Adequate inname van vitamine C is nodig voor de opbouw en het onderhoud van collageen, dat structuur geeft aan huid en haar. Een kopje in blokjes gesneden meloen levert 97 procent van de dagelijkse behoefte van een persoon aan vitamine C.

 3. Meloen draagt ​​ook bij aan de algehele hydratatie, wat van vitaal belang is voor een gezond uitziende huid en haar. Het kan zelfs worden gebruikt als een haarconditioner - stamp de meloenblokken en avocado samen, maak het glad op het haar en laat het 10 minuten intrekken om vocht aan te vullen en glans toe te voegen.

Nutrition

 1. Een kopje in blokjes gesneden meloen, of ongeveer 156 gram (g), bevat:

 2. Een portie van één kopje levert ook 5 procent of meer van de dagelijkse waardebehoeften voor vitamine K, niacine, vitamine B-6, foliumzuur, magnesium en kalium.

 3. Cantaloupe bevat een overvloed aan antioxidanten, waaronder choline, zeaxanthine en bètacaroteen, die allemaal beschermen tegen een reeks ziekten en aandoeningen, van verkoudheid tot kanker.

Diet

 1. Zoek een meloen die stevig, zwaar en symmetrisch is zonder zachte plekken of kneuzingen. In het seizoen cantaloepen hebben de helderste vleeskleur en de zoetste en sappigste smaak. Buiten het seizoen cantaloepen zijn vaak steviger met minder smaak en kunnen zelfs saai zijn. Controleer de plaatselijke winkels om de beste tijd te vinden om cantaloepen te kopen.

 2. Een van de beste en gemakkelijkste manieren om van meloen te genieten, is dobbelstenen en vers eten, alleen.

Risico's

 1. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en voor het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​dieet met een variëteit te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid. Zorg ervoor dat je het buitenoppervlak van een meloen wast en schrobt voordat je gaat snijden om het risico op schadelijke bacteriën zoals Salmonella op het vlees van de meloen te verminderen.

 2. Bètablokkers, een type medicijn dat meestal wordt voorgeschreven voor hartaandoeningen, kunnen ervoor zorgen dat de kaliumspiegel in het bloed stijgt. Kaliumrijke voedingsmiddelen zoals meloen moeten met mate worden geconsumeerd bij het nemen van bètablokkers.

 3. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor diegenen wiens nieren niet volledig functioneel zijn.

 4. Artikel laatst bijgewerkt op di 15 augustus 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Cho, E., Seddon, J. M., Rosner, B., Willett, W. C., Hankinson, S. E. (2004, juni). Prospectieve studie van de inname van fruit, groenten, vitamines en carotenoïden en het risico van leeftijdsgebonden maculopathie [!Abstract

 6. Okuyama, Y., Ozasa, K., Oki, K., Nishino, H., Fujimoto, S., Watanabe, Y. (2014, februari). Omgekeerde associaties tussen serumconcentraties van zeaxanthine en andere carotenoïden en colorectaal neoplasma in het Japans [!Samenvatting

 7. Wu, K., Erdman, J. W., Schwartz, S. J., Platz, E. A., Leitzmann, M., Clinton, S. K., ... Giovannucci, E. (2004, februari). Plasma en dieet carotenoïden en het risico op prostaatkanker [!Abstract

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407