Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over eieren

Alles wat u moet weten over eieren

 1. Eieren bevatten veel vitamines en mineralen die essentiële onderdelen zijn van een gezond voedingspatroon, en in veel delen van de wereld zijn eieren een direct beschikbare, goedkope voedselbron.

 2. De Verenigde Staten worden beschouwd als 's werelds grootste exporteur van eieren. In 2017 wordt een consumptie per hoofd verwacht van 275,8.

 3. Hier geven we een overzicht van de voedingswaarde voor eieren, een diepgaand onderzoek naar hun mogelijke gezondheidsvoordelen, tips over hoe u meer eieren in uw dieet kunt opnemen en de potentiële gezondheidsrisico's van het eten ervan.

Voordelen

 1. Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen die aan eieren kunnen worden ontleend, waaronder:

 2. De gezondheidsvoordelen van eieren kunnen alleen worden ervaren als ze deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet.

Nutrition

 1. Hieronder is een lijst met voedingsstoffen in eieren:

Protein

 1. Een middelgroot ei van 44 gram bevat doorgaans 5,53 gram eiwit. Ongeveer 12,6 procent van het eetbare deel van een ei is eiwit, en dit wordt zowel in de dooier als in het eiwit aangetroffen.

Vetten

 1. Een groot ei bevat ongeveer 5 gram vet. Het grootste deel van het vet in een ei is onverzadigd en wordt beschouwd als het beste type vet dat in een uitgebalanceerd dieet moet worden opgenomen. Verzadigde vetten moeten worden beperkt tot minder dan 10 procent van je dagelijkse calorieën. Een dieet bestaande uit 1800 calorieën zou bijvoorbeeld verzadigd vet moeten beperken tot niet meer dan 20 gram. Een groot ei bevat minder dan 2 gram verzadigd vet.

Omega-3-vetzuren

 1. Eieren zijn ook een rijke voorraad omega-3-vetzuren. Deze zijn voornamelijk in de vorm van docosahexaeenzuur (DHA), dat helpt bij het behoud van de hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen.

 2. Deze vetzuren worden meestal aangetroffen in vette vis, en dus bieden eieren een alternatieve bron voor mensen die geen vis kunnen eten.

Eieren en cholesterol

 1. Een middelgroot ei van 44 gram bevat doorgaans 164 milligram cholesterol. Er is echter bewijs dat er weinig of geen verband bestaat tussen cholesterol in voedsel en hartziekten of cholesterolwaarden in het bloed.

 2. Omdat eieren weinig verzadigde vetten bevatten, wordt het effect dat ze hebben op het cholesterolgehalte in het bloed als klinisch onbeduidend beschouwd.

Diet

 1. Eieren zijn veelzijdig voedsel dat op veel verschillende manieren kan worden bereid, zoals braden, hard koken, pocheren, roeren en bakken. Dit maakt eieren vrij eenvoudig op te nemen in een dieet.

 2. Hier zijn enkele voorbeelden van maaltijden die met eieren kunnen worden gemaakt. Sommige hiervan zijn van nature gezonder dan andere:

 3. Eieren kunnen worden gebruikt als snacks, waarbij hardgekookte eieren een populaire optie zijn en zelfs worden geserveerd als feest- of picknickvoedsel, zoals met deviled eieren. Dit maakt eieren behoorlijk aanpasbaar aan vele levensstijlen.

Risico's

 1. De volgende mogelijke gezondheidsrisico's zijn verbonden aan de consumptie van eieren:

 2. De meeste adviesorganen bevelen aan dat eieren in de koelkast worden bewaard. De USDA stelt dat als eieren bij kamertemperatuur worden weggelaten, ze kunnen zweten, waardoor bacteriën gemakkelijker in het ei kunnen komen en kunnen groeien. Om eieren goed te kunnen koken, moeten ze goed worden gekookt tot de dooiers stevig zijn. Roerei, bijvoorbeeld, mag niet vloeibaar zijn.

 3. Het is het beste om niet al uw eieren in één mand te leggen; het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 4. Als u het leuk vond om te lezen over de mogelijke gezondheidsvoordelen van eieren, bekijk dan onze verzameling artikelen over andere voedingsmiddelen.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op ma 22 januari 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407