Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over kreeft

Alles wat u moet weten over kreeft

 1. Ondanks de wenselijke reputatie van vandaag, stond kreeft niet altijd bekend als een dure verwennerij. In de 17e eeuw beschouwden kolonisten in Massachusetts kreeftenschelpen in een huis als een teken van armoede en voerden ze alleen kreeft aan hun bedienden. In de jaren 1940 was het mogelijk om een ​​blikje gebakken bonen te kopen voor 53 cent per pond en kreeft uit blik voor 11 cent per pond.

 2. Kreeft wordt nu gezien als een delicatesse, deels vanwege de ontdekking dat het levend koken van de kreeft het smakelijker maakte, in tegenstelling tot het eerst doden en later koken.

 3. Deze functie van het MNT Knowledge Center maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen. Het biedt een uitsplitsing van de voedingswaarde van kreeft en een diepgaande blik op de mogelijke gezondheidsvoordelen, evenals manieren om meer kreeft in uw dieet op te nemen en mogelijke gezondheidsrisico's van het eten van kreeft.

Nutrition

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) bevat een kop gekookte kreeft met een gewicht van ongeveer 145 gram (g):

 2. Hetzelfde gedeelte biedt ook:

 3. Kreeft is een rijke bron van koper en selenium en bevat ook zink, fosfor, vitamine B12, magnesium, vitamine E en een kleine hoeveelheid omega-3-vetzuren.

 4. Het bevat cholesterol. Recente studies hebben echter gesuggereerd dat niet alle cholesterol in voedingsmiddelen schadelijk is voor het lichaam en dat de inname van verzadigd vet meer direct verband houdt met een toename van schadelijke cholesterolwaarden. Meervoudig onverzadigde vetten kunnen helpen het cholesterolgehalte en het risico op beroerte en hartaandoeningen te verlagen.

 5. Hoewel het totale vetgehalte hoog is, is kreeft geen belangrijke bron van verzadigd vet.

Voordelen

 1. Veel studies hebben gesuggereerd dat het eten van meer vis en schaaldieren het risico op obesitas, diabetes en hartaandoeningen vermindert en tegelijkertijd een gezond cholesterolgehalte bevordert.

 2. Vis en schaaldieren, zoals kreeft, zijn vooral belangrijk voor het leveren van omega-3-vetzuren, die in heel weinig voedingsmiddelen voorkomen.

 3. Een portie van wild doornige kreeft levert naar schatting 200 tot 500 milligram (mg) omega-3. De meest voorkomende noordelijke kreeft levert 200 mg voor dezelfde portiegrootte.

 4. Hoewel het vetzuurgehalte in kreeft niet het hoogste is bij vissen en schaaldieren, is het nog steeds een aanzienlijke bron van deze belangrijke voedingsstoffen.

Schildklierziekte

 1. Selenium heeft eigenschappen aangetoond die het een noodzakelijk onderdeel van een gezonde schildklierfunctie maken. Het werkt als een antioxidant en helpt de schildklier ook hormonen op te nemen en te metaboliseren.

 2. Een meta-analyse heeft aangetoond dat mensen met schildklieraandoeningen die een tekort aan selenium hebben, voordelen hebben opgemerkt bij het verhogen van hun seleniuminname, inclusief verbeterd algemeen welzijn, verbeterde stemming en verbeterde schildklierfunctie. Kreeft is een goede bron van selenium.

Voordelen voor de geestelijke gezondheid

 1. Volgens het National Institute on Alcohol and Abuse and Alcoholism (NIAAA) van de National Institutes of Health in Bethesda, MD, is ook aangetoond dat omega-3-vetzuren agressie, impulsiviteit verminderen, en depressie bij volwassenen.

 2. Seleniumtekort bij kinderen is ook een mogelijke omgevingsfactor van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD). Ervoor zorgen dat een kind voldoende selenium consumeert, kan het risico op ADHD helpen verminderen.

Anemie

 1. Koper werkt met ijzer om rode bloedcellen te vormen. Bloedarmoede treedt op wanneer u niet voldoende rode bloedcellen heeft of de rode bloedcellen niet goed werken. Het kan ook een symptoom zijn van kopertekort.

 2. Het consumeren van voldoende koper zal mensen met alle vormen van bloedarmoede ten goede komen. Kreeft heeft een van de hoogste kopergehaltes van voedsel.

Diet

 1. Hoewel kreeft misschien een dure, decadente traktatie lijkt, is het eten van live gekookte kreeften niet de enige manier om deze magere, heerlijke zeevruchten in uw dieet op te nemen.

 2. Hier zijn enkele snelle tips voor het eten van kreeft.

 3. Vermijd het doordrenken van je kreeft met goedkope boter, het type dat wordt geserveerd in veel visrestaurants. Kies in plaats daarvan een grasboter van hoge kwaliteit en gebruik deze spaarzaam. Knijp een citroenwig over je kreeft voor een uitbarsting van smaak.

 4. Je kunt ook deze gezonde en heerlijke recepten proberen die zijn ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

Risico's

 1. Schelpdieren zijn een veel voorkomend voedselallergeen. Vermijd kreeft als je in het verleden schelpdierenallergie hebt gehad.

 2. Kreeft kan een gematigde hoeveelheid kwik bevatten en moet zes keer of minder per maand worden geconsumeerd. In het bijzonder moeten vrouwen hun inname van mogelijk voedsel met veel kwik beperken als ze zwanger worden.

 3. Om het risico op door voedsel overgedragen ziekten te minimaliseren, moet u goed gekoelde, verse kreeft kopen bij 40o Fahrenheit (F) of lager. Pak kreeft aan het einde van je winkeltrip om de tijd die het aan warmere temperaturen blootstelt, te minimaliseren. Als de kreeft overdreven "visachtig" ruikt, moet deze worden weggegooid.

 4. Bij het kopen van bevroren kreeft, moet u ontdooien in de koelkast, niet op het aanrecht of in de gootsteen, dus er is geen mogelijkheid voor bacteriegroei. Kreeft moet worden gekookt tot een interne temperatuur van 145 ° F

 5. Het is belangrijk op te merken dat het totale dieet of algehele eetpatroon de belangrijkste factor is voor ziektepreventie en een gezonde functie. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de toegangspoort tot een goede gezondheid.

 6. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op ma 26 februari 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407