Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over kurkuma

Alles wat u moet weten over kurkuma

 1. De kurkuma op planken en in kruidenkasten is gemaakt van de grondwortels van de plant. De felgele kleur van bewerkte kurkuma heeft vele culturen geïnspireerd om het als kleurstof te gebruiken. Gemalen kurkuma is ook een belangrijk ingrediënt in kerriepoeder.

 2. Capsules, theeën, poeders en extracten zijn enkele van de in de handel verkrijgbare kurkuma-producten.

 3. Curcumine is het actieve ingrediënt in kurkuma en heeft krachtige biologische eigenschappen. Ayurvedische geneeskunde, een traditioneel Indisch behandelingssysteem, beveelt kurkuma aan voor verschillende gezondheidsproblemen. Deze omvatten chronische pijn en ontsteking. De westerse geneeskunde is begonnen met het bestuderen van kurkuma als pijnstiller en genezend middel.

 4. Dit artikel onderzoekt de voedingswaarde van kurkuma, hoe het de gezondheid ten goede kan komen, en enkele negatieve bijwerkingen.

Voeding van kurkuma

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) bevat een eetlepel (eetlepel) kurkumapoeder:

 2. Diezelfde portie van 1 eetle biedt:

Positieve bijwerkingen

 1. Hoewel kurkuma een smaakvol kruid is dat voedzaam is om te consumeren, wordt het ook traditioneel gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde om ontstekingsaandoeningen, huidziekten, wonden, spijsverteringsaandoeningen en leveraandoeningen te behandelen.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. De Arthritis Foundation haalt verschillende onderzoeken aan waarin kurkuma de ontsteking heeft verminderd.

 2. Dit ontstekingsremmende vermogen kan de verergering verminderen die mensen met artritis in hun gewrichten voelen.

 3. De stichting stelt voor om tot drie keer per dag kurkuma capsules van 400 tot 600 milligram (mg) in te nemen voor verlichting van ontstekingen.

Pijnverlichting

 1. Kurkuma wordt gezien als een pijnstiller. Het kruid is ook bekend om artritis pijn te verlichten.

 2. Studies lijken kurkuma te ondersteunen voor pijnverlichting, met een studie die opmerkte dat het net zo goed leek te werken als ibuprofen (Advil) bij mensen met artritis in hun knieën.

 3. Hoewel de doseringsaanbevelingen lijken te variëren, namen degenen die deelnamen aan het onderzoek elke dag 800 mg kurkuma in capsulevorm.

De leverfunctie verbeteren

 1. Kurkuma krijgt de laatste tijd aandacht vanwege zijn antioxiderende eigenschappen.

 2. Het antioxiderende effect van kurkuma lijkt zo krachtig te zijn dat het kan voorkomen dat uw lever door toxines wordt beschadigd. Dit kan goed nieuws zijn voor mensen die sterke medicijnen gebruiken voor diabetes of andere gezondheidsproblemen die hun lever kunnen beschadigen bij langdurig gebruik.

Mogelijk het risico op kanker verkleinen

 1. Curcumine is veelbelovend als behandeling tegen kanker. Studies suggereren dat het beschermende effecten heeft tegen pancreaskanker, prostaatkanker en multipel myeloom.

Digestie

 1. Kurkuma voegt smaak toe aan voedsel, wat de aanwezigheid in kerriepoeder verklaart. Kurkuma kan echter ook een belangrijke rol spelen bij het verteren van dat voedsel.

 2. Het kruid kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering als gevolg van zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

 3. Kurkuma wordt in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt als een spijsverteringsgenezend middel. De westerse geneeskunde is nu begonnen te onderzoeken hoe kurkuma kan helpen bij darmontsteking en darmpermeabiliteit, twee maatregelen voor de spijsvertering.

 4. Het kruid wordt zelfs onderzocht als een behandeling voor het prikkelbare darm syndroom (IBS).

Kurkuma in het dieet opnemen

 1. Kurkuma is een zeer veelzijdige specerij die op verschillende manieren aan maaltijden kan worden toegevoegd, waaronder:

 2. Probeer als alternatief deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

 3. Kurkuma is ook verkrijgbaar als supplement in poeder bevattende capsules, vloeistoffen, extracten en tincturen. Bromelaïne, een proteïne-extract afgeleid van ananas, verhoogt de opname en effecten van kurkuma en wordt daarom vaak gecombineerd met kurkuma in deze producten.

 4. Kurkumasupplementen en poeder zijn online te koop.

 5. Raadpleeg een arts voordat u supplementen inneemt om te controleren of deze veilig zijn om te gebruiken.

Bijwerkingen van kurkuma

 1. Hoewel kurkuma potentiële gezondheidsvoordelen biedt, creëert het enkele risico's die het overwegen waard zijn voordat het grote hoeveelheden consumeert.

De maag van streek maken

 1. Dezelfde middelen in kurkuma die de spijsvertering ondersteunen, kunnen irriteren wanneer ze in grote hoeveelheden worden ingenomen. Sommige deelnemers aan onderzoeken naar het gebruik van kurkuma voor de behandeling van kanker moesten afhaken omdat hun spijsvertering zo negatief werd beïnvloed.

 2. Kurkuma stimuleert de maag om meer maagzuur aan te maken. Hoewel dit de spijsvertering van sommige mensen helpt, kan het anderen negatief beïnvloeden.

Bloedverdunnende eigenschappen

 1. De zuiverende eigenschappen van kurkuma kunnen ook leiden tot gemakkelijker bloedverlies. De reden hiervoor is onduidelijk. Andere voorgestelde voordelen, zoals verlaagd cholesterol en verlaagde bloeddruk, kunnen iets te maken hebben met de manier waarop kurkuma in uw bloed functioneert.

 2. Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, zoals warfarine (Coumadin), moeten vermijden grote doses kurkuma te consumeren.

Contracties stimuleren

 1. Je hebt misschien gehoord dat het eten van gekruide gerechten met kerrie de arbeid kan stimuleren. Hoewel er weinig klinische gegevens zijn om deze bewering te ondersteunen, suggereren onderzoeken dat kurkuma de symptomen van PMS kan verlichten.

 2. Zwangere vrouwen moeten kurkuma-supplementen niet gebruiken vanwege de bloedverdunnende effecten. Het toevoegen van kleine hoeveelheden kurkuma als specerij mag geen gezondheidsproblemen veroorzaken.

Takeaway

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Het lijkt erop dat er voordelen voor de gezondheid zijn als u kurkuma in uw dieet opneemt. Het gouden kruid ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem, helpt pijn te verlichten en kan onder meer helpen bij de spijsvertering. Maar vanwege sommige van de bijwerkingen is kurkuma voor sommige mensen misschien niet de moeite waard.

 3. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het beslissen of kurkuma iets is dat u moet proberen. Zoals met elke alternatieve therapie, overleg met uw arts voordat u kurkuma gebruikt om uw gezondheidstoestand te behandelen.

 4. Als u een kurkuma- of curcuminesupplement wilt kopen, dan is er online een uitstekende selectie met duizenden geweldige klantenbeoordelingen.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op do 24 mei 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407