Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over limoenen

Alles wat u moet weten over limoenen

 1. Ze worden het hele jaar door gekweekt in tropische klimaten en zijn meestal kleiner en minder zuur dan citroenen.

 2. De Tahitiaanse of Perzische limoen is de meest gebruikte variëteit in de keuken. Key limes zijn kleiner, ronder en zuurder dan Tahitian limes, en ze staan ​​bekend om hun gebruik in Key Lime pie, een klassiek dessert.

 3. Een van de plaatsen die gewoonlijk worden geassocieerd met groeiende limoenen is Key West, FL. Dit is echter een misvatting - er worden tegenwoordig bijna geen limoenen verbouwd. Ze worden voornamelijk gekweekt in subtropische klimaten, zoals Mexico, India en Egypte.

 4. Deze functie van het MNT Knowledge Center maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen. Het biedt een voedingswaarde-indeling van limoenen en een diepgaand overzicht van de mogelijke gezondheidsvoordelen, evenals tips over hoe u meer limoenen in uw dieet kunt opnemen en mogelijke gezondheidsrisico's van het consumeren van limoenen.

Nutrition

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) bevat het sap van een limoen van ongeveer 44 gram (g):

 2. Limoenen staan ​​bekend om hun vitamine C-gehalte. Een limoen met een diameter van 2 inch levert 32 procent van de aanbevolen dagelijkse vitamine C-inname van een persoon.

 3. Het sap van één limoen levert 22 procent van de dagelijkse hoeveelheid.

Voordelen

 1. Het consumeren van alle soorten fruit en groenten gaat gepaard met een verminderd risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen.

 2. Veel studies hebben gesuggereerd dat het verhogen van de consumptie van plantaardig voedsel zoals limoenen het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen en algehele mortaliteit vermindert, terwijl een gezonde teint en haar, verhoogde energie en een lagere algeheel wordt bevorderd gewicht.

 3. Van vitamine C is aangetoond dat het de mortaliteit door alle oorzaken vermindert en als antioxidant werkt. Antioxidanten kunnen schadelijke, ziekteverwekkende vrije radicalencellen tegengaan. Limoenen zijn een zeer geconcentreerde bron van vitamine C.

Hartgezondheid

 1. Vitamine C is gekoppeld aan een verminderd risico om te overlijden aan cardiovasculaire problemen, hoewel andere voedingsstoffen die veel voorkomen in groenten en fruit, zoals het vezelgehalte, ook een rol spelen.

 2. In een dierstudie gepubliceerd door het tijdschrift ARYA Atherosclerosis bleken limoensap en schil de vetstroken in kransslagaders te verminderen. Deze strepen zijn indicatoren van plaque-opbouw en hart- en vaatziekten.

 3. Een meta-analyse van onderzoeken uit 2013 toonde aan dat lage vitamine C-waarden geassocieerd zijn met een verhoogd risico op een beroerte.

Antimicrobiële activiteit

 1. Limoensap heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen aangetoond.

 2. Een recente studie gepubliceerd in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine koppelde de effecten van citrusconsumptie aan het beheersen van infecties met Helicobacter pylori (H. pylori).

Astmapreventie

 1. De risico's op het ontwikkelen van astma zijn lager bij mensen die grote hoeveelheden bepaalde voedingsstoffen consumeren. Lage niveaus van vitamine C worden vaak gevonden bij mensen met astma, waardoor onderzoekers geloven dat er een verband is tussen vitamine C-consumptie en astmapreventie.

 2. Een recente studie toonde ook aan dat vitamine C kan helpen beschermen tegen het veroorzaken van astmasymptomen door luchtvervuiling.

IJzerabsorptie verhogen

 1. IJzergebrek is het meest voorkomende tekort aan voedingsstoffen ter wereld.

 2. Door voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C te combineren met voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, wordt het vermogen van het lichaam om ijzer te absorberen, met name bij het opnemen van ijzer uit plantaardige ijzerbronnen, gemaximaliseerd.

Het immuunsysteem stimuleren

 1. Voedingsmiddelen met veel vitamine C en andere antioxidanten kunnen het immuunsysteem helpen ziektekiemen te bestrijden die verkoudheid of griep veroorzaken. Vitamine C helpt het immuunsysteem om meer cellen te produceren en verbetert ook het vermogen van die cellen om microben te doden en het lichaam tegen ziekten te beschermen.

 2. Een dieet met veel groenten en fruit is vooral belangrijk tijdens de wintermaanden. Gedurende deze tijd nemen fysieke activiteitsniveaus af en nemen seizoensgebonden ziekten, zoals de griep, aan kracht toe.

Gezonde huid

 1. De natuurlijke vorm van vitamine C, wanneer geconsumeerd uit verse producten in plaats van in supplementen, heeft een aantal cosmetische voordelen. Het kan helpen huidschade veroorzaakt door de zon en vervuiling te bestrijden, rimpels te verminderen en de algehele textuur van de huid te verbeteren.

 2. Adequate inname van vitamine C is ook nodig voor het opbouwen en onderhouden van het collageen dat structuur aan huid en haar geeft.

Verlaag het risico op een beroerte

 1. Volgens de American Heart Association kan het eten van grotere hoeveelheden citrusvruchten het risico op ischemische beroertes voor vrouwen verlagen. In één onderzoek hadden deelnemers die de grootste hoeveelheden citrus aten, een risico op ischemische beroerte 19 procent lager dan degenen die de laagste consumeerden.

Diet

 1. Kalk wordt vaak gebruikt als garnering, smaakstof of topping. Er zijn tal van manieren om ervoor te zorgen dat je voldoende limoen consumeert, waaronder:

 2. Je kunt ook deze heerlijke recepten proberen die zijn ontwikkeld door geregistreerde diëtisten om maximale smaak en voordeel te bieden:

Risico's

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Was de schil van limoenen, zelfs als u niet van plan bent ze te gebruiken. Bacteriën uit de schil kunnen tijdens het snijden via het mes naar de binnenkant van de vrucht worden overgebracht. Gebruik indien mogelijk een limoen, indien mogelijk. [! 8211 => 1140 = 12!

 3. Limoenen zijn een pittige, smaakvolle en voedzame toevoeging aan een breed scala aan maaltijden en gerechten.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op ma 26 februari 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Amurugam, A., Gunasekaran, N., Perumal, S. (2014, januari). De medicinale en nutritionele rol van onderbenut citrusfruit - Citrus hystrix (Kaffir-limoen) [!Samenvatting

 6. Boshtam, M., Asgary, S., Moshtaghian, J., Naderi, G., Jafari-Danani, N. (2013, november). Effecten van vers limoensap en schil op de progressie van atherosclerose in een diermodel [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407