Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over rucola

Alles wat u moet weten over rucola

 1. Rucolabladeren zijn zacht en hapklare met een pittige smaak. Samen met andere bladgroenten bevat rucola meer dan 250 milligram (mg) per 100 gram (g) nitraat.

 2. Van hoge inname van nitraat in het dieet is aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt, de hoeveelheid zuurstof die nodig is tijdens het sporten vermindert en de atletische prestaties verbetert.

 3. Dit artikel geeft een overzicht van de voedingswaarde van rucola en een diepgaand onderzoek naar de mogelijke voordelen voor de gezondheid, hoe u meer rucola in uw dieet kunt opnemen en mogelijke gezondheidsrisico's in verband met het consumeren van rucola.

 4. Hier zijn enkele belangrijke punten over rucola. Meer informatie en ondersteunende informatie vindt u in het hoofdartikel.

Voordelen

 1. Het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten wordt al lang geassocieerd met een verminderd risico op veel nadelige gezondheidsproblemen.

 2. Veel studies suggereren dat een toenemende consumptie van plantaardig voedsel zoals rucola het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen en algehele mortaliteit vermindert, terwijl een gezonde teint, verhoogde energie en algeheel lager gewicht wordt bevorderd.

1) Kanker

 1. De afgelopen 30 jaar is het eten van een grote hoeveelheid kruisbloemige groenten geassocieerd met een lager risico op kanker, met name long- en darmkanker.

 2. Onlangs hebben studies gesuggereerd dat een zwavelhoudende verbinding genaamd sulforafaan kruisbloemige groenten zowel hun bittere smaak als hun kankerbestrijdende kracht geeft.

 3. Sulforafaan wordt nu onderzocht op zijn vermogen om kanker uit te stellen of te belemmeren met veelbelovende vroege resultaten geassocieerd met melanoom, slokdarm-, prostaat- en pancreaskanker.

 4. Onderzoekers hebben ontdekt dat sulforafaan het enzym histondeacetylase (HDAC) kan remmen, waarvan bekend is dat het betrokken is bij de progressie van kankercellen. Het vermogen om HDAC-enzymen te stoppen, zou sulforafaan-bevattende voedingsmiddelen in de toekomst een potentieel krachtig onderdeel van de behandeling van kanker kunnen maken.

 5. Gemakkelijk te herkennen kruisbloemige groenten zijn broccoli, bloemkool, spruitjes, boerenkool, rapen en kool, evenals de minder bekende rucola, Broccolini, daikon, koolrabi en waterkers.

 6. Arugula bevat ook chlorofyl, waarvan is aangetoond dat het effectief is bij het blokkeren van de carcinogene effecten van heterocyclische amines die worden gegenereerd bij het grillen van voedsel op een hoge temperatuur.

2) Preventie van osteoporose

 1. Lage inname van vitamine K is geassocieerd met een hoger risico op botbreuken. Adequate vitamine K-consumptie verbetert de gezondheid van de botten door als een modificator van botmatrix-eiwitten te werken, de calciumabsorptie te verbeteren en de uitscheiding van calcium in urine te verminderen. [! 1686 => 1140 = 4!

3) Diabetes

 1. Bladgroenten bevatten een antioxidant die alfa-liponzuur wordt genoemd en waarvan is aangetoond dat het de glucosespiegel verlaagt, de insulinegevoeligheid verhoogt en veranderingen veroorzaakt door oxidatieve stress bij patiënten met diabetes voorkomt.

 2. Studies naar alfa-liponzuur hebben ook een afname van perifere en autonome zenuwbeschadiging bij diabetici aangetoond.

 3. De meeste onderzoeken hebben echter intraveneus alfa-liponzuur gebruikt, dus er is onzekerheid of het consumeren ervan dezelfde voordelen zou opleveren.

4) Oefening en atletische prestaties

 1. Nitraat-suppletie in de vorm van bietensap bleek de spieroxygenatie tijdens het sporten te verbeteren. Dit suggereert dat een verhoogde inname van nitraat in het dieet de inspanningstolerantie tijdens langdurige duurtraining zou kunnen verbeteren.

 2. Sommige onderzoekers geloven dat het de kwaliteit van leven kan verbeteren voor mensen met cardiovasculaire, respiratoire of metabole ziekten die de activiteiten van het dagelijks leven fysiek moeilijk vinden vanwege een gebrek aan zuurstof.

 3. Rode bietensap verbeterde de prestaties met 2,8 procent (11 seconden) in een tijdrit van 4 kilometer (km) en met 2,7 procent (45 seconden) in een tijdrit van 16,1 km.

 4. Rode biet is slechts een van de vele groenten die veel nitraat bevatten. Bladgroenten zoals rucola behoren tot de topbronnen.

Nutrition

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten twee kopjes rucola van ongeveer 40 g ongeveer 10 calorieën.

 2. Arugula bevat ook:

 3. Het consumeren van 2 kopjes rucola levert het volgende op:

 4. Arugula staat in de top 20 van voedingsmiddelen met betrekking tot de Aggregate Nutrient Density Index (ANDI-score). De ANDI-score meet het gehalte aan vitamine, mineralen en fytonutriënten in relatie tot het calorische gehalte.

 5. Om een ​​hoge ANDI-score te behalen, moet een voedingsmiddel een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevatten voor een kleine hoeveelheid calorieën.

Diet

 1. Rucola wordt meestal vers geconsumeerd in salades, maar kan ook worden verwerkt in pasta, stoofschotels en sauzen, net als andere bladgroenten.

 2. Het neigt sneller te bakken dan zijn hardere neven en boerenkool en boerenkool vanwege zijn tederheid.

 3. Het geeft een gerecht meer smaak dan spinazie of snijbiet.

 4. Rucola is gemakkelijk te kweken en perfect voor een vensterbanktuin - het vereist slechts 3 uur zonlicht per dag.

 5. Vanwege zijn peperachtige smaak wordt rucola vaak gemengd met andere mildere groenten zoals waterkers en romaine. In Italië is het gebruikelijk om pizza na het bakken met rucola te bedekken.

 6. Rucola moet in de koelkast worden bewaard en binnen enkele dagen na aankoop worden gebruikt.

 7. Hier zijn enkele tips om te proberen meer rucola in uw dagelijkse routine op te nemen:

 8. Of probeer deze smakelijke en gezonde recepten:

 9. Vuur geroosterde maïs en rucola pasta met roomsaus

 10. Citrusgarnalensalade met witte bonen en rucola

Risico's

 1. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 2. Als u bloedverdunners gebruikt zoals Coumadin (warfarine), is het belangrijk dat u niet plotseling meer of minder voedingsmiddelen begint te eten die vitamine K bevatten, dat een grote rol speelt in het bloed stolling.

 3. Indien onjuist opgeslagen, kan nitraathoudend groentesap bacteriën ophopen die nitraat in nitriet omzetten en het sap verontreinigen. Hoge niveaus van nitriet kunnen bij consumptie schadelijk zijn.

 4. Raadpleeg een arts voordat u met een nitraatrijk dieet begint als u cardiovasculaire aandoeningen of bijbehorende risicofactoren heeft. Een hoog-nitraatdieet kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen zoals organische nitraat, nitroglycerine of nitrietgeneesmiddelen die worden gebruikt voor angina, zoals sildenafilcitraat, tadalafil en vardenafil.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Tim Newman op do 2 november 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407