Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over sperziebonen

Alles wat u moet weten over sperziebonen

 1. Bonenboeren oogsten groene bonen terwijl de bonen nog in hun peul zitten voordat ze de kans hebben gehad om te rijpen.

 2. Dit is een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

 3. Hier zijn enkele belangrijke punten over sperziebonen. Meer informatie en ondersteunende informatie vindt u in het hoofdartikel.

Nutrition

 1. Het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten kan het risico op veel nadelige gezondheidsproblemen helpen verminderen.

 2. Veel studies hebben gesuggereerd dat het opnemen van meer plantaardig voedsel, zoals sperziebonen, in het dieet het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen en algehele mortaliteit vermindert.

 3. Consumptie van fruit en groenten bevordert ook een gezonde teint, verhoogde energie en algeheel lager gewicht.

 4. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) bevat een standaardbeker uit blik in blik (ongeveer 150 gram):

 5. Qua voedingsstoffen bevat het:

 6. Eén kopje uitgelekte koffiebonen in blik bevat echter ook 362 microgram natrium. Consumenten moeten bonen in blik voor gebruik afspoelen. Voor de beste bron van voedingsstoffen en het laagste natrium, kies verse of ingevroren groene bonen voor het koken.

 7. Groene bonen bevatten ook folaat, thiamine, riboflavine, ijzer, magnesium en kalium.

Voordelen

 1. De verstrekte voedingsstoffen kunnen het risico op een aantal gezondheidsproblemen helpen verminderen.

Cancer

 1. Sperziebonen bevatten veel chlorofyl.

 2. Dit kan de carcinogene effecten blokkeren van heterocyclische amines die worden gegenereerd bij het grillen van vlees op een hoge temperatuur. Personen die liever verkoold gegrild voedsel gebruiken, moeten dit combineren met groene groenten om het risico te verminderen.

Vruchtbaarheid en zwangerschap

 1. Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd lijkt het consumeren van meer ijzer uit plantaardige bronnen zoals spinazie, bonen, pompoen en sperziebonen volgens Harvard Medical School de vruchtbaarheid te bevorderen.

 2. Andere studies hebben een verband aangetoond tussen het niveau van vruchtbaarheid van een vrouw en het niveau van volgens, inclusief ijzer, dat ze consumeert.

 3. IJzerrijk voedsel combineren met vitamine C-rijk voedsel zoals tomaten, paprika of bessen kan de ijzerabsorptie verbeteren.

 4. Voldoende inname van foliumzuur is ook nodig tijdens de zwangerschap, om de foetus tegen neurale buisdefecten te beschermen. Een kopje sperziebonen levert ongeveer 10 procent van de dagelijkse behoefte aan foliumzuur en 6 procent ijzer.

Depressie

 1. Het dagelijks helpen van folaatbehoeften kan ook helpen bij depressie.

 2. Adequate consumptie van foliumzuur kan een teveel aan homocysteïne in het lichaam voorkomen.

 3. Te veel homocysteïne kan ervoor zorgen dat bloed en andere voedingsstoffen de hersenen niet bereiken, en het kan de productie van de feel-good hormonen serotonine, dopamine en noradrenaline verstoren, die de stemming, slaap en eetlust reguleren.

Botgezondheid

 1. Een lage inname van vitamine K gaat gepaard met een hoger risico op botbreuken.

 2. Adequate vitamine K-consumptie verbetert de gezondheid van de botten door botmatrixeiwitten te wijzigen, de calciumabsorptie te verbeteren en de uitscheiding van calcium in de urine te verminderen.

 3. Een kopje groene bonen levert 14,4 microgram vitamine K, of bijna 20 procent van de dagelijkse behoefte, 4 procent van de dagelijkse behoefte van een persoon aan calcium.

 4. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet alleen de vitamines, mineralen of antioxidanten zijn die groenten zoals sperziebonen zo'n belangrijk onderdeel van onze voeding maken.

 5. Het is bewezen dat het isoleren van deze gezonde voedingsstoffen in supplementvorm niet dezelfde resultaten oplevert. Het is het beste om ze te consumeren als onderdeel van een gezond, gevarieerd dieet.

Diet

 1. Sperziebonen zijn vers, bevroren of in blik verkrijgbaar. Het is belangrijk om ingeblikte bonen uit te spoelen en af ​​te tappen, omdat dit het natriumgehalte tot 41 procent verlaagt.

 2. Verse bonen moeten knapperig en heldergroen van kleur zijn. Door ze in een zak te koelen, blijft de frisheid behouden.

 3. Snelle tips:

 4. Probeer enkele van deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

 5. Gezonde braadpan met groene bonen

 6. Snelle en gemakkelijke Mexicaanse minestrone

 7. Sticky sesam groene bonen

Risico's

 1. Mensen die bloedverdunners gebruiken, zoals Coumadin of warfarine, moeten niet plotseling de hoeveelheid voedsel veranderen dat vitamine K bevat, omdat dit een grote rol speelt bij de bloedstolling.

 2. Lectines zijn een soort eiwitten die koolhydraten binden. Ze zijn aanwezig in bonen, inclusief sperziebonen. Ze kunnen problemen veroorzaken in het spijsverteringsstelsel. Bonen koken kan de hoeveelheid lectine verminderen.

 3. Sperziebonen bevatten fytinezuur, dat zich kan binden aan mineralen en kan voorkomen dat ze door het lichaam worden opgenomen. Mensen met een mineraalgebrek moeten contact opnemen met een arts voordat ze extra sperziebonen consumeren.

 4. Het is het totale dieet of het totale eetpatroon dat het belangrijkst is bij het voorkomen van ziekten en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op vr 19 januari 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407