Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over yoghurt

Alles wat u moet weten over yoghurt

 1. Voordelen voor de gezondheid variëren van bescherming tegen osteoporose tot het verlichten van prikkelbare darmaandoeningen en het helpen van de spijsvertering, maar deze zijn afhankelijk van het type yoghurt dat wordt geconsumeerd.

 2. Toegevoegde suiker en verwerking kunnen sommige yoghurtproducten ongezond maken.

 3. Yoghurt begint als verse melk of room. Het wordt vaak eerst gepasteuriseerd, vervolgens gefermenteerd met verschillende levende bacterieculturen en geïncubeerd bij een specifieke temperatuur om de groei van bacteriën te stimuleren.

 4. De cultuur vergist de lactose, de natuurlijke suiker in melk. Dit produceert melkzuur, wat yoghurt zijn onderscheidende smaak geeft.

Nutrition

 1. Er zijn veel soorten yoghurt met verschillende voedingsvoordelen.

 2. Wanneer is yoghurt goed voor u?

 3. Of yoghurt een gezonde keuze is, hangt af van de persoon die het consumeert en van het type yoghurt.

 4. Yoghurt kan rijk zijn aan eiwitten, calcium, vitamines en levende culturen, of probiotica, die de darmflora kunnen versterken.

 5. Deze kunnen botten en tanden beschermen en spijsverteringsproblemen voorkomen.

 6. Vetarme yoghurt kan een nuttige bron van eiwitten zijn in een dieet om af te vallen.

 7. Probiotica kunnen het immuunsysteem versterken.

 8. Sommigen beweren dat ze ook een invloed kunnen hebben op het functioneren van de hersenen, hoewel meer onderzoek nodig is om sommige van deze claims te bevestigen.

 9. In 2014 ontdekten onderzoekers dat het consumeren van yoghurt kan helpen beschermen tegen diabetes type 2. Andere soorten zuivelproducten bleken geen invloed te hebben op de kans op het ontwikkelen van de aandoening.

 10. Andere wetenschappers hebben gesuggereerd dat yoghurt met probiotische bacteriën kinderen en zwangere vrouwen met succes beschermt tegen de effecten van blootstelling aan zware metalen.

 11. Het is ook een voedzame optie als mensen het moeilijk vinden om op hun voedsel te kauwen.

 12. Niet-zuivelyoghurt biedt een alternatief voor mensen die geen zuivelproducten of dierlijke producten consumeren of allergieën of intoleranties hebben.

 13. Yoghurt bevat minder lactose dan melk omdat de lactose wordt opgebruikt in het gistingsproces.

 14. Wanneer is yoghurt slecht voor u?

 15. Niet alle yoghurt is gezond. Die zonder toegevoegde suiker of onnodige additieven kunnen een gezonde toevoeging aan het dieet zijn, maar sommige producten bevatten grote hoeveelheden toegevoegde suiker en andere ingrediënten die misschien niet gunstig zijn.

 16. Natuurlijke yoghurt kan een caloriearm voedsel met veel voedingsstoffen zijn, boordevol eiwitten.

 17. Veel fabrikanten voegen echter suiker, kunstmatige zoetstoffen en andere ingrediënten toe die niet gezond zijn.

 18. Alle yoghurt bevat wat natuurlijke suikers, maar consumenten wordt geadviseerd om te zoeken naar een product met minder dan 15 gram suiker per portie. Hoe lager de suiker, hoe beter, zolang deze geen kunstmatige zoetstoffen bevat.

 19. Sommige studies hebben de opvatting dat yoghurtconsumptie gekoppeld is aan een goede gezondheid weerlegd, waardoor autoriteiten zich afvragen of gezondheidsclaims voor commerciële doeleinden kunnen worden gedaan. Mensen die yoghurt eten, hebben echter eerder een anders gezond dieet.

Producten met yoghurtsmaak

 1. Verpakte producten zoals granen en repen die beweren te zijn "gemaakt met echte yoghurt", met yoghurt bedekte rozijnen en andere producten met yoghurtcoating bevatten slechts een kleine hoeveelheid yoghurtpoeder.

 2. Yoghurtpoeder wordt warmtebehandeld en hitte doodt de nuttige bacteriën. Yoghurtcoatings zijn gemaakt van suiker, olie, wei en yoghurtpoeder.

Types

 1. Er zijn verschillende soorten yoghurt.

 2. Vetarm of niet-vet

 3. Magere yoghurt of magere yoghurt is gemaakt met 2 procent melk. Vetvrije yoghurt wordt gemaakt met nul procent of magere melk.

 4. Kefir is een vloeibare yoghurt om te drinken. Het bevat probiotica en is gemakkelijk thuis te maken door kefirkorrels aan melk toe te voegen en 12 tot 24 uur te laten staan.

 5. Griekse yoghurt

 6. Griekse yoghurt is dik en romig. Het is beter bestand tegen hitte dan gewone yoghurt en wordt vaak gebruikt in mediterrane gerechten en dips.

 7. Het wordt gemaakt door gewone yoghurt verder te zeven om de vloeibare wei te verwijderen.

 8. Het resultaat is een hoger eiwitgehalte vanwege de dikkere concentratie, maar de extra inspanning leidt tot een lager calciumgehalte.

 9. Griekse yoghurt is verkrijgbaar in vol, laag of laag vetgehalte en niet-vet of nul procent.

 10. Vergelijkbaar met Griekse yoghurt, skyr, uitgesproken als 'skeer', is een yoghurt in IJslandse stijl die dicht, romig en eiwitrijk is. In vergelijking met gewone yoghurt heeft skyr 4 keer zoveel melk nodig en bevat het 2 tot 3 keer meer eiwitten.

 11. Bevroren yoghurt

 12. Bevroren yoghurt wordt vaak gezien als een gezond alternatief voor ijs.

 13. Veel bevroren yoghurt bevat echter dezelfde hoeveelheid suiker of meer als gewoon ijs.

 14. Ook volgens de National Yogurt Association, niet alle zogenaamde bevroren yoghurt bevat levende en actieve culturen. Sommigen gebruiken met warmte behandelde yoghurt, wat de levende en actieve culturen doodt.

 15. Yoghurt zonder zuivelproducten

 16. Alternatieve yoghurtvrije yoghurt is sojayoghurt en kokosmelkyoghurt.

Voordelen

 1. Yoghurt kan een scala aan belangrijke voedingsstoffen bieden.

Probiotica

 1. Aan sommige yoghurt zijn probiotica toegevoegd.

 2. Probiotica zijn een soort gezonde bacteriën die de darm ten goede komen. Ze helpen het spijsverteringsstelsel te reguleren en verminderen gas, diarree, constipatie en een opgeblazen gevoel.

 3. Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat probiotica het immuunsysteem kunnen stimuleren, kunnen helpen met gewichtsbeheersing en het risico op kanker kunnen verminderen.

 4. Het consumeren van yoghurt en andere probiotische voedingsmiddelen kan de opname van vitamines en mineralen verbeteren.

 5. De twee meest voorkomende bacteriën die worden gebruikt om melk in yoghurt te fermenteren, zijn Lactobacillus bulgaricus (L. bulgaricus) en Streptococcus thermophiles (S. thermophiles), maar veel yoghurt bevat extra bacteriestammen.

 6. Om consumenten te helpen bij het identificeren van yoghurt met levende en actieve culturen, heeft de National Yogurt Association het Life Active Cultures-zegel (LAC) op de productcontainer geïmplementeerd.

 7. In de meeste gevallen, hoe verser het product, hoe meer levende bacteriën het zal bevatten.

 8. Een recente studie van de Universiteit van Toronto wijst erop dat verschillende probiotica verschillende effecten zullen hebben, en sommige yoghurt met probiotica kunnen gezonder zijn dan andere.

Calcium

 1. Zuivelproducten zijn een van de beste calciumbronnen in de voeding wat betreft biologische beschikbaarheid.

 2. Calcium is essentieel voor de ontwikkeling en het onderhoud van gezonde botten en tanden. Het is ook belangrijk voor bloedstolling, wondgenezing en het handhaven van normale bloeddruk.

 3. Calciumrijk voedsel is het beste in combinatie met een bron van vitamine D, omdat vitamine D de dunne darm helpt calcium op te nemen.

 4. De meeste yoghurt bevat ook verschillende hoeveelheden vitamine B6 en B12, riboflavine, kalium en magnesium.

Lactose-intolerantie

 1. Yoghurt heeft een laag lactosegehalte, dus een persoon met een lactose-intolerantie zal het waarschijnlijk meer verdraagbaar vinden dan melk. Het bevat ook bacteriën die de spijsvertering bevorderen.

 2. Als gevolg hiervan kunnen mensen die ongemak, een opgeblazen gevoel of gas ervaren na het consumeren van vloeibare melk of ijs, vaak yoghurt zonder symptomen verdragen.

 3. De persoon moet een kleine hoeveelheid yoghurt, bijvoorbeeld een kwart kopje, proberen om te zien hoe zijn lichaam reageert. Dit geldt alleen voor lactose-intolerantie, niet voor mensen met een melkallergie.

 4. Mensen met een lactose-intolerantie missen vaak calcium, dus yoghurt kan een belangrijk onderdeel van hun dieet zijn.

 5. Een persoon met een melkallergie zal geen baat hebben bij het consumeren van yoghurt.

Diet

 1. Hier zijn enkele tips voor het opnemen van meer yoghurt in een gezond, voedzaam dieet.

Recepten met yoghurt

 1. Hier zijn enkele gezonde recepten die yoghurt bevatten:

 2. Worteltaart power smoothie

 3. Smoothie met pompoentaart

 4. 100-calorieën cranberry donkere chocolademuffins

 5. Ontbijtstaven cranberry-esdoorn

 6. Quesadillas groene chili en spinazie.

 7. Het bereik van yoghurtopties kan verwarrend zijn. De meeste beschikbare producten zijn niet onderzocht en wetenschappers weten nog niet welke probiotica wat doen in het menselijk lichaam. De beste optie is om yoghurt te kiezen die weinig suiker en additieven bevat.

 8. Als u om gezondheidsredenen yoghurt kiest, raden experts aan die te kiezen die wetenschappelijk zijn onderzocht.

 9. Wetenschappers hebben opgeroepen tot strenger onderzoek en beleid met betrekking tot de gezondheid en de verkoop van yoghurt, om de bevolking te helpen het voordeel te halen dat ze uit dit potentieel zeer belangrijke voedsel kunnen halen.

 10. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op do 11 januari 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 11. Plataforma SINC. (2015, 21 april). Regelmatige consumptie van yoghurt verbetert de gezondheid niet [!Persbericht

 12. Universiteit van Toronto. (19 april 2017). U of T vinden gezondheidsvoordelen verschillen voor probiotica [!Persbericht

 13. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 14. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407