Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Als je een snack voor energie nodig hebt, probeer dan appels met pindakaas

De onderste regel

 1. Als het eten uren weg is maar u nog veel te doen hebt, kan een snack u helpen de rest van de middag door te komen. In plaats van naar een reep of koekje te reiken, kunt u de voordelen overwegen van het opnemen van appels met pindakaas in uw regime. Je krijgt eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen in een klein pakket. Vergeet niet om de calorieën uit appels met pindakaas in uw dagelijkse telling op te nemen.

De onderste regel

 1. Appels met pindakaas zijn gezond, zolang u zich aan de aanbevolen portiegrootte houdt en rekening houdt met de calorieën in uw totale dagelijkse telling.

Kies een gezonde snack

 1. Amerikanen consumeren ongeveer een kwart van hun dagelijkse calorieën uit snacks, volgens een artikel gepubliceerd in Global Pediatric Health in 2017. Zesennegentig procent van de bevolking eet minstens één snack per dag, de auteursrapport.

 2. Het woord 'snack' krijgt echter een slechte naam vanwege de associatie met ongezonde producten zoals chips, snoep, ijs en koekjes, die zout, suiker, vet en calorieën bijdragen aan de dieet en niet veel anders.

 3. Te vaak zijn deze voedingsmiddelen gemakkelijker verkrijgbaar dan gezondere keuzes, omdat ze veel voorkomen in automaten. Een snack kan echter ook gezond voedsel zijn, zoals appels met pindakaas, die niet alleen goed smaken maar essentiële voedingsstoffen leveren.

 4. Een snack met pindakaas kan zelfs helpen bij het beheersen van obesitas en overgewicht, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Applied Research on Children in 2015. In de studie, kinderen die pinda's of pindakaas als dagelijkse snack gedurende zes maanden verminderde hun body mass index aanzienlijk meer dan degenen die dat niet deden. De onderzoekers concludeerden dat een snack met pindakaas de deelnemers hielp hun gewicht te beheersen.

De calorieën die je krijgt

 1. De portiegrootte voor pindakaas is slechts 2 eetlepels - ongeveer de grootte van een pingpongbal. Als je een kleine appel snijdt en die hoeveelheid pindakaas op de plakjes smeert, bevat je snack 265 calorieën, ongeacht of je voor soepele of dikke pindakaas kiest.

 2. Het is geen kleine hoeveelheid, dus als u appels met pindakaas aan uw maaltijdplan toevoegt, moet u ervoor zorgen dat u de aanbevolen calorie-inname voor uw leeftijd, geslacht niet overschrijdt en lichamelijke activiteit.

 3. Op een dieet met 2000 calorieën vormt deze snack 13 procent van de dagelijkse waarde voor calorieën. Omdat pindakaas meer dan het dubbele van de calorieën van een appel bevat, zal het verminderen van uw portie tot een eetlepel pindakaas de calorieën verlagen tot 171.

Macronutrient Roundup

 1. Je krijgt veel voedingsvoordelen als je appels met pindakaas kiest. Een kleine appel met 2 eetlepels pindakaas levert 7 gram eiwit, of 15 procent van de dagelijkse waarde. Je lichaam heeft onder andere eiwitten nodig om spieren en weefsel op te bouwen.

 2. Appels met pindakaas leveren 29 gram koolhydraten, die uw lichaam nodig heeft om zijn verschillende systemen van brandstof te voorzien. Fruit zoals appels zijn slimme koolhydraten omdat ze ook vezels bevatten, het onverteerbare deel van plantaardig voedsel dat een goede spijsvertering en hartgezondheid ondersteunt. Een portie appels met pindakaas biedt meer dan 5 gram vezels, of 21 procent van je dagelijkse behoeften.

 3. De combinatie van eiwitten en vezels in appels met pindakaas houdt je langer vol. Verzadigende voedingsmiddelen hebben links naar gewichtsverlies en -management, volgens een artikel gepubliceerd in Trends in Food Science Technology in 2015. In tegenstelling tot een met suiker beladen snoepreep of koekje, waar je misschien meer zin in hebt, onderdrukt een appel met pindakaas de eetlust en houdt tot je volgende maaltijd.

 4. Het nadeel van deze snack is dat de spread veel vet bevat. Terwijl een gewone appel helemaal geen vet levert, geeft 2 eetlepels pindakaas je 24 procent van de dagelijkse waarde voor totaal vet, waarvan 15 procent verzadigd is.

 5. Als uw dieet hoofdzakelijk uit plantaardig voedsel bestaat, zal dat veel verzadigde vet in uw snack waarschijnlijk geen probleem zijn. Veel gezond plantaardig voedsel, zoals olijfolie en tofu, bevatten wat verzadigd vet. Als uw maaltijden echter sterk afhankelijk zijn van vlees en andere dierlijke producten, neemt u mogelijk te veel verzadigd vet op, wat uw risico op hartaandoeningen verhoogt.

Minerale inhoud

 1. Pindakaas is rijk aan mineralen, dus een snack appel met pindakaas geeft je een uitstekende reeks van deze voedingsstoffen. Een portie biedt 10 procent of meer van de dagelijkse waarde voor deze mineralen:

 2. Magnesium en fosfor, beide macromineralen, dragen bij aan gezonde botten. Magnesium ondersteunt ook spiercontractie. De sporenelementen koper en mangaan vormen veel van de enzymen van het lichaam, terwijl selenium een ​​antioxidant is die vrije radicalen bestrijdt, de moleculen die je DNA kunnen beschadigen.

 3. In de min-kolom kan pindakaas ook rijk zijn aan natrium, dat vaak wordt toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen voor smaak. Twee eetlepels geven u 6 procent van de dagelijkse waarde. Je lichaam heeft wat natrium nodig, maar te veel in het dieet kan leiden tot hoge bloeddruk, een risicofactor voor hartaandoeningen en beroertes.

 4. Lees etiketten voor natriumgehalte en houd u aan merken met een laag natriumgehalte of die alleen pinda's zonder zout bevatten. Veel supermarkten hebben ongezouten pinda's in de bulksectie en staan ​​je toe om ze in de winkel te malen.

Hoe zit het met vitaminen?

 1. Uw appel met pindakaas levert ook een goede mix van vitamines. Het meest opvallend zijn de B-vitamines en vitamine E die het deel van de pindakaas van uw snack bijdraagt. Een portie bevat 27 procent van de dagelijkse waarde voor niacine en 14 procent voor vitamine B6. Deze B-vitamines helpen je lichaam voedsel om te zetten in energie en ondersteunen ook de gezondheid van je zenuwstelsel.

 2. Vitamine E, een in vet oplosbare antioxidant, verhoogt de immuniteit. Het kan ook de gezondheid en flexibiliteit van uw bloedvaten ondersteunen. Een appel met pindakaas snack geeft je 15 procent van de dagelijkse waarde voor deze voedingsstof.

Pas op: Pinda-allergie

 1. Pinda-allergie is een van de meest voorkomende voedselintoleranties, volgens Food Allergy and Research Education, en is in opkomst bij kinderen. Degenen die allergisch zijn voor pinda's en pindakaas kunnen anafylaxie ervaren door inname van zelfs een kleine hoeveelheid. Zelfs huidcontact kan symptomen veroorzaken, hoewel dit minder vaak voorkomt.

 2. FARE meldt dat ongeveer 20 procent van de kinderen met pinda-allergie het uiteindelijk ontgroeit. Voor de meesten is het echter een levenslange aandoening en de enige oplossing is het volledig vermijden van pinda's en pindaproducten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407