Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ananas en zwangerschap: is het veilig om te eten?

Overzicht

 1. Als je zwanger bent, hoor je veel gedachten en meningen van goedbedoelende vrienden, familieleden en zelfs vreemden. Sommige van de informatie die u krijgt, is nuttig. Andere bits kunnen slecht geïnformeerd zijn.

 2. Je hebt bijvoorbeeld misschien het oude verhaal gehoord dat als je een hele ananas eet, je bevalt. Voordat u deze smakelijke, voedzame vrucht voor de komende 9 maanden schuwt, zijn hier de feiten.

Tijdens de zwangerschap?

 1. Ananas is een veilige, gezonde keuze tijdens de zwangerschap. Iemand heeft je misschien verteld om deze vrucht te vermijden omdat het een vroege miskraam kan veroorzaken of arbeid kan veroorzaken. Dit is echter slechts een mythe.

 2. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat ananas gevaarlijk is tijdens de zwangerschap. De geruchten over ananas zijn puur anekdotisch.

Bromelaïne?

 1. Ananas bevat bromelaïne, een soort enzym.

 2. Bromelain-tabletten worden niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap. Ze kunnen eiwitten in het lichaam afbreken en leiden tot abnormale bloedingen.

 3. Hoewel bromelaïne wordt gevonden in de kern van de ananas, zit er eigenlijk maar heel weinig in het vlees van de ananas, wat we eten. De hoeveelheid bromelaïne in een portie ananas heeft waarschijnlijk geen invloed op uw zwangerschap.

 4. Het komt erop neer dat de normale inname van deze vrucht waarschijnlijk geen nadelige invloed heeft op uw zwangerschap.

Onderdeel van een gezond zwangerschapsdieet?

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bestaat het ideale zwangerschapsdieet uit voedingsmiddelen uit de volgende vijf groepen:

 2. Voedingsmiddelen uit deze groepen helpen uw baby veel vitamines en mineralen te geven die hij nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Om je op je best te voelen, moet je proberen een stevige mix van gezonde, voedzame voedingsmiddelen te krijgen. Drink ook veel water.

 3. Precies hoeveel u eet heeft te maken met uw leeftijd, lengte, gewicht en activiteitenniveau.

 4. Denk bijvoorbeeld aan een matig actieve 30-jarige die 5 voet, 4 inch lang is en 140 pond weegt.

 5. Het MyPlate-plan van de USDA beveelt aan dat ze in haar eerste trimester ongeveer 4,5 koppen groenten en fruit per dag krijgt. In het tweede en derde trimester springt de aanbevolen hoeveelheid naar 5 kopjes.

 6. Een aanstaande 30-jarige die 5 voet, 9 inches lang is, moet misschien wel 6,5 koppen groenten en fruit per dag krijgen, afhankelijk van haar activiteitsniveau.

Ananas in mijn dieet?

 1. Een kopje ananas kan bijna 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C van een zwangere vrouw bevatten

 2. Het is ook een solide bron van:

 3. Deze voedingsstoffen zijn allemaal belangrijk voor de ontwikkeling van uw baby en uw algehele gezondheid.

 4. Als u ananas in uw zwangerschapsdieet wilt opnemen, maar niet helemaal weet waar u moet beginnen, kunt u het op een aantal verschillende manieren toevoegen.

Welke andere groenten en fruit moet ik eten?

 1. Wat moet je anders eten? Ga naar de productenafdeling van uw plaatselijke supermarkt. Afhankelijk van het seizoen zijn er zoveel verschillende soorten fruit en groenten om te proberen.

 2. Slimme keuzes kunnen zijn:

 3. Als je haast hebt, zijn bevroren, ingeblikte of gedroogde groenten en fruit ook goede alternatieven voor junkfood.

Van het eten van ananas tijdens de zwangerschap?

 1. Ananas consumeren is misschien niet gevaarlijk of helpt u uw baby sneller te ontmoeten, maar het eten van grote hoeveelheden kan onaangename gevolgen hebben. Pas op als je een gevoelige maag hebt.

 2. De zuren in de ananas kunnen brandend maagzuur of reflux veroorzaken. Om deze bijwerkingen te voorkomen, is het het beste om dit heerlijke fruit met mate te consumeren.

 3. Als u normaal geen ananas eet en na het snoepen allergische symptomen ervaart, bel dan uw arts.

 4. Allergietekens zijn:

 5. Als u allergisch bent, treden deze reacties meestal binnen enkele minuten na het eten van ananas op. Je bent eerder allergisch voor deze vrucht als je ook allergisch bent voor pollen of latex.

Om mee te nemen?

 1. Ananas eten tijdens de zwangerschap zal waarschijnlijk geen miskraam veroorzaken of u sneller laten bevallen. U kunt veilig genieten van normale porties verse ananas, ingeblikte ananas of ananassap.

 2. Als u zich nog steeds zorgen maakt over het toevoegen van dit fruit aan uw dieet, bespreek dit dan met uw arts en vraag om meer informatie over zwangerschapveilig voedsel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407