Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Appels: voordelen voor de gezondheid, feiten, onderzoek

Appels: voordelen voor de gezondheid, feiten, onderzoek

 1. Als een van de meest gecultiveerde en geconsumeerde vruchten ter wereld, worden appels voortdurend geprezen als een "wondervoedsel".

 2. Appelen stonden zelfs op de eerste plaats in het aanbevolen artikel van Medical News Today over de top 10 van gezond voedsel.

 3. Appels zijn extreem rijk aan belangrijke antioxidanten, flavanoïden en voedingsvezels.

 4. De fytonutriënten en antioxidanten in appels kunnen het risico op kanker, hypertensie, diabetes en hartaandoeningen helpen verminderen.

 5. Dit artikel geeft een voedingsprofiel van het fruit en de mogelijke gezondheidsvoordelen. Het bespreekt ook de mogelijke risico's en voorzorgsmaatregelen en enkele veelgestelde vragen.

Voordelen

 1. Een verzameling onderzoeksstudies suggereert dat appels misschien wel een van de gezondste voedingsmiddelen zijn die u in uw dagelijkse voeding kunt opnemen. Laten we eens kijken naar de onderzoeken en de mogelijke gezondheidsvoordelen die ze suggereren:

De neurologische gezondheid verbeteren

 1. Een studie uit 2006, gepubliceerd in het tijdschrift Experimental Biology and Medicine, toonde aan dat quercetine (een van de antioxidanten die overvloedig in appels voorkomt) een van de twee verbindingen was die hielpen bij het verminderen van cellulaire dood die wordt veroorzaakt door oxidatie en ontsteking van neuronen.

 2. Een ander onderzoek gepresenteerd op dezelfde conferentie en gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease suggereerde dat consumptie van appelsap de productie in de hersenen van de essentiële neurotransmitter acetylcholine kan verhogen, wat resulteert in een verbeterd geheugen bij muizen met Alzheimer-achtige symptomen. 8

 3. Opgemerkt moet worden dat beide onderzoeken werden gefinancierd door onbeperkte subsidies van de Amerikaanse Apple Association en Apple Products Research and Education Council.

Dementie voorkomen

 1. Een studie gepubliceerd in het Journal of Food Science in 2008 suggereerde dat het eten van appels voordelen kan hebben voor uw neurologische gezondheid.

 2. De onderzoekers ontdekten dat het opnemen van appels in uw dagelijkse voeding neuronencellen kan beschermen tegen door oxidatieve stress veroorzaakte neurotoxiciteit en een belangrijke rol kan spelen bij het verminderen van het risico op neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.

Uw risico op een beroerte verkleinen

 1. Een onderzoek onder 9.208 mannen en vrouwen toonde aan dat degenen die de meeste appels aten gedurende een periode van 28 jaar het laagste risico op een beroerte hadden.

 2. De onderzoekers concludeerden dat de inname van appels verband houdt met een verminderd risico op trombotische beroertes.4

Niveaus van slechte cholesterol verlagen

 1. Een groep onderzoekers van de Florida State University verklaarde dat appels een "wonderfruit" zijn.

 2. Ze ontdekten dat oudere vrouwen die dagelijks appels aten al na zes maanden 23% minder slechte cholesterol (LDL) en 4% meer goede cholesterol (HDL) hadden.

Uw risico op diabetes verkleinen

 1. Appels kunnen ook uw risico op diabetes helpen verlagen. Een studie met 187.382 mensen ontdekte dat mensen die drie porties per week appels, druiven, rozijnen, bosbessen of peren aten, een 7% lager risico hadden op het ontwikkelen van diabetes type 2 dan degenen die dat niet deden.

Borstkanker afweren

 1. Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat een appel per dag kan helpen borstkanker te voorkomen, volgens een reeks studies uitgevoerd door prominente Cornell-onderzoeker Rui Hai Liu.

 2. Liu zei dat haar onderzoek bijdraagt ​​aan "het groeiende bewijs dat een verhoogde consumptie van groenten en fruit, inclusief appels, consumenten meer fenolen zou geven, die belangrijke gezondheidsvoordelen blijken te hebben. Ik zou aanmoedigen consumenten om dagelijks meer en meer groenten en fruit te eten. "

Obesitas

 1. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry in 2014, heeft een team van onderzoekers geanalyseerd hoe de bioactieve verbindingen van zeven verschillende soorten appels - Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh en Red Delicious - beïnvloedden de goede darmbacteriën van door dieet geïnduceerde zwaarlijvige muizen.

 2. De onderzoekers ontdekten dat Granny Smiths, vergeleken met alle andere appelrassen, het gunstigste effect op goede darmbacteriën leek te hebben. Ze suggereren dat hun bevindingen kunnen leiden tot strategieën die obesitas en de bijbehorende aandoeningen voorkomen.

Nutrition

 1. Appels verdienen het om "nutritionele krachtpatsers" te worden genoemd. Ze bevatten de volgende belangrijke voedingsstoffen:

 2. Appels, met schil (eetbare delen) voedingswaarde per 100 gram

 3. Opmerking: de gemiddelde grootte van een appel is 150 gramBron: USDA

Risico's

 1. Er zijn geen ernstige bijwerkingen verbonden aan appelconsumptie.

 2. Appelzaden bevatten cyanide, een krachtig gif. Te veel appelzaden eten kan fataal zijn. Appelzaden mogen niet worden geconsumeerd.

 3. Bovendien, omdat appels vrij zuur zijn, kunnen ze tot vier keer meer schade aan tanden veroorzaken dan koolzuurhoudende dranken, volgens een studie geleid door professor David Bartlett van het King's Dental Institute.5

 4. Professor Bartlett zei dat "snacken op zure voedingsmiddelen gedurende de dag het meest schadelijk is, terwijl ze tijdens de maaltijd eten veel veiliger is. Het is niet wat je eet, het is hoe je het eet - een appel een dag is goed, maar de hele dag eten van de appel kan tanden beschadigen. "

 5. Moet ik de appelschil opeten? - De meeste vezels en antioxidanten zitten in de schil, zegt Dianne Hyson, Ph.D., R.D.6, een onderzoeksdiëtist bij UC Davis van het Department of Internal Medicine.

 6. Hoe zit het met pesticiden op de schil? - Dr. Hyson zegt: "Ondanks publieke misvattingen hebben laboratoria consequent zeer lage niveaus van eventuele residuen van bestrijdingsmiddelen op de schil van appels gevonden."

 7. Ik heb diabetes type 2, mag ik appels eten? - Volgens de American Diabetes Association, "zijn appels een voedzaam voedsel en je kunt ze nog steeds eten, zelfs als je diabetes hebt." De vereniging herinnert mensen eraan om de schil te eten en adviseert bij het kopen van kleine appels (2,5 inch in diameter).

Verder lezen

 1. Heb je genoten van het lezen over de potentiële gezondheidsvoordelen van appels? Bekijk onze verzameling artikelen over ander fruit.

 2. Appels kunnen in bulk online worden gekocht, samen met appelsap en supplementen.

 3. Lees anders ons artikel over de top 10 gezonde voeding voor uw dagelijkse voeding.

 4. Artikel laatst bijgewerkt op di 11 april 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407