Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Aspergevoeding, recepten voor gezondheidsvoordelen

Sushi die je kunt eten ... en 5 geweldige vervangers

 1. Asperges zijn voedingsstoffen die rijk zijn aan foliumzuur en ook een goede bron zijn van kalium, vezels, vitamine B6, vitamine A en vitamine C en thiamine. Uitgebreid onderzoek naar de voeding van asperges heeft ertoe geleid dat deze grappig ogende groente tot de beste groenten en fruit behoort vanwege het vermogen om het effect van celbeschadigende vrije radicalen te verminderen.

 2. Boordevol antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen wordt asperges 2500 jaar lang als medicinale groente gebruikt. De lijst met voedingsvoordelen voor asperges is lang, want het helpt je hart, spijsvertering, botten en zelfs cellen.

Asperge voedingsfeiten

 1. Aspergevoeding is indrukwekkend omdat het vrijwel geen vet bevat en zeer weinig calorieën bevat, met slechts 20 calorieën voor vijf speren, maar asperges zitten boordevol vitamines en mineralen. Anders bevat het twee gram eiwit, slechts vier gram koolhydraten en nul natrium.

 2. Feiten over de voeding van asperges, vermeld in aanbevolen dagelijkse waarden:

Gezondheidsvoordelen van aspergevoeding

 1. Personen met hoge inname van voedingsvezels lijken een aanzienlijk lager risico te lopen op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, beroertes, hypertensie, diabetes, obesitas en bepaalde maag-darmziekten. Verhoging van de vezelinname verlaagt de bloeddruk en serumcholesterolspiegels (7).

 2. Net als de meeste B-vitamines speelt thiamine een rol bij de manier waarop ons lichaam energie uit voedsel gebruikt en van vitaal belang is voor de cellulaire functie. Thiamine helpt het lichaam specifiek koolhydraten om te zetten in energie, wat belangrijk is voor de stofwisseling, focus en kracht.

 3. B-vitamines spelen ook een belangrijke rol bij het reguleren van homocysteïne, een aminozuur dat kan leiden tot hartaandoeningen als het te hoge niveaus in ons bloed bereikt. Dit maakt asperges ook een geweldige optie voor de gezondheid van het hart.

 4. Eén studie toonde aan dat oudere volwassenen met gezonde vitamine B12-waarden beter presteerden in een test die snelheid en mentale flexibiliteit meette.

 5. Vitamine B is algemeen bekend als de "energievitamine" omdat het uw energie zeker kan verbeteren en u kan helpen vermoeidheid en uitputting te overwinnen. Het verbetert de energie door de schildklierfunctie en cellulaire methylatie te ondersteunen (9).

 6. Een verrassend aspect van de voeding van asperges is dat het rijk is aan glutathion, een ontgiftende stof die kan helpen kankerverwekkende stoffen te vernietigen. Onderzoekers geloven dat glutathion zo cruciaal is voor onze gezondheid dat de niveaus in onze cellen een voorspeller worden voor hoe lang we zullen leven.

 7. Glutathion speelt een cruciale rol in de immuunfunctie. Dit betekent dat asperges kunnen helpen vechten tegen of beschermen tegen bepaalde vormen van kanker, waaronder bot-, borst-, long- en darmkanker.

 8. Aanhoudende ontsteking en chronische oxidatieve stress zijn risicofactoren voor veel soorten kanker en beide problemen kunnen worden uitgesteld door een inname via de voeding van ontstekingsremmende en antioxiderende voedingsstoffen (10).

 9. Asperges bevatten veel vitamine K, de bloedstollingsvitamine. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine K ook onze botgezondheid kan verbeteren. Deze onderzoeken hebben ook aangetoond dat vitamine K niet alleen de botmineraaldichtheid bij osteoporotische mensen kan verhogen, maar het kan ook het aantal fracturen verminderen (1).

 10. Vitamine K is ook een belangrijke speler bij het ondersteunen van de gezondheid van het hart. Het helpt om verharding van de slagaders te voorkomen, waaronder het weghouden van calcium uit uw slagaderbekledingen en andere lichaamsweefsels, waar het schade kan veroorzaken.

 11. Ontstekingsremmende en antioxiderende voedingsstoffen helpen bij het verminderen van veel voorkomende chronische gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen en kanker. Asperges zitten vol ontstekingsremmende eigenschappen en antioxidanten, die beide een geweldig voedingsmiddel zijn om ziekten te voorkomen.

 12. Van het antioxidant glutathion wordt gedacht dat het het verouderingsproces vertraagt ​​en vrije radicalen afbreekt; het kan ook helpen om uw huid te beschermen tegen schade door de zon en vervuiling (2) (3).

 13. Iets anders dat u moet weten over de voeding van asperges, is dat de unieke chemische eigenschappen van asperges ervoor zorgen dat het als een natuurlijk diureticum fungeert, wat betekent dat asperges de productie van urine bevorderen. Dit verhoogt de uitscheiding van water uit het lichaam, met name door het lichaam te ontdoen van overtollig zout en vocht.

 14. Asperges worden samen met veel vloeistoffen gebruikt als "irrigatietherapie" om de urineproductie te verhogen. Dit is vooral gunstig voor mensen die last hebben van oedeem, wat de ophoping van vloeistoffen in de lichaamsweefsels is. Het is ook nuttig voor mensen met hoge bloeddruk of andere hartgerelateerde ziekten.

 15. Bovendien hebben onderzoekers geconcludeerd dat een ander voordeel van aspergevoeding is dat het ook kan worden gebruikt voor de behandeling van urineweginfecties en andere aandoeningen van de urinewegen die pijn en zwelling veroorzaken.

 16. Asperges bevatten aanzienlijke hoeveelheden inuline, die niet afbreken in ons spijsverteringskanaal. In plaats daarvan gaat het onverteerd over naar onze dikke darm, waar het een voedselbron wordt voor goede en gezonde bacteriën. Goede bacteriën zijn verantwoordelijk voor een betere opname van voedingsstoffen, een lager risico op allergieën en een lager risico op darmkanker (4).

 17. Onderzoekers weten nu dat aspergevoeding kan helpen bij het handhaven van een gezonde zwangerschap. Er is een aanzienlijke hoeveelheid folaat in asperges, waardoor asperges een belangrijke plantaardige keuze zijn voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

 18. Foliumzuur kan het risico op neurale buisdefecten bij foetussen verminderen, dus het is essentieel voor vrouwen die zwanger willen worden om er genoeg van te krijgen.

 19. Foliumzuur werkt samen met vitamine B12 en vitamine C om het lichaam te helpen af ​​te breken, nieuwe eiwitten te gebruiken en aan te maken. Folaat helpt rode bloedcellen te vormen en DNA te produceren, de bouwsteen van het menselijk lichaam, dat genetische informatie bevat (5).

 20. De vezel in asperges helpt de spijsvertering te verbeteren omdat het voedsel door de darm beweegt. Een portie asperges bevat meer dan een gram oplosbare vezels, waarvan is aangetoond dat ze ons risico op hartaandoeningen verlagen.

 21. Oplosbare vezels lost in ons lichaam op tot een lijmachtige massa die vet, suikers, bacteriën en toxines opsluit en uit het lichaam verwijdert. Omdat oplosbare vezels water aantrekken en tijdens de vertering in gel veranderen, vertraagt ​​het onze spijsvertering (6).

 22. Iets wat u misschien niet weet over aspergevoeding? De drie gram voedingsvezels in asperges kunnen ons risico op diabetes type 2 verlagen. Onoplosbare vezels lossen niet op; in plaats daarvan schrobben de stijve componenten de voering van het spijsverteringskanaal, waardoor slijmvliesplaque, ingesloten gifstoffen en ander materiaal worden verwijderd.

 23. Vezels geven ook organische zuren af ​​in het lichaam die ons brandstof geven, het spijsverteringskanaal reinigen, de lever helpen te functioneren en ons lichaam ontdoen van gifstoffen, ziekteverwekkers, toegevoegde cholesterol en extra suiker.

 24. De inname van voedingsvezels biedt veel gezondheidsvoordelen, maar helaas zijn de gemiddelde vezelinnames voor Amerikaanse kinderen en volwassenen minder dan de helft van de aanbevolen niveaus.

 25. B-vitamines spelen een sleutelrol in het metabolisme van suikers en zetmeel, dus ze zijn van cruciaal belang voor het beheer van de bloedsuiker (8).

De geschiedenis van de asperges

 1. Er zijn drie soorten asperges: Amerikaans en Brits, wat groen is; Frans, dat paars is; en Spaans en Nederlands, wat wit is. Het meest voorkomende type asperges is groen; de witte asperges zijn gevoeliger en moeilijk te oogsten; de paarse asperges zijn kleiner en fruitiger van smaak.

 2. Asperges was ooit ingedeeld in de leliefamilie, samen met uien en knoflook, maar het wordt nu beschouwd als onderdeel van de Asparagaceae-familie. Asperges gedijt in elk gebied waar de grond bevriest in de winter of door droge seizoenen gaat, en het is moeilijk om het gewas in milde of natte gebieden te laten groeien.

 3. Aspergeplanten zijn eenhuizig, wat betekent dat elke plant mannelijk of vrouwelijk is. Mannelijke planten oogsten meer scheuten omdat ze geen energie hoeven te investeren in het produceren van zaden.

 4. Asperges werd voor het eerst ongeveer 2500 jaar geleden in Griekenland gekweekt en het is een Grieks woord dat stengel of scheut betekent. Asperges zijn inheems in het grootste deel van Europa, West-Azië en Noord-Afrika.

 5. Al vroeg werden de voordelen van aspergevoeding opgemerkt en gewaardeerd. Toen het voor het eerst werd gekweekt, werd asperges gebruikt als een natuurlijk medicijn. Het werd bekend om zijn diuretische eigenschappen en genoten vanwege zijn delicate en onderscheidende smaak.

 6. Keizer Augustus van Rome creëerde de 'Aspergesvloot', toen de asperges naar de Alpen werden getrokken om de groente voor de winter te bevriezen. Er is zelfs een recept voor asperges in het oudste nog bestaande receptenboek uit de derde eeuw na Christus.

 7. De Fransen begonnen asperges te cultiveren in de jaren 1400 en de Engelsen en Duitsers begonnen deze voedzame groente op te merken in de jaren 1500. Asperges werden rond 1850 bekend in de Verenigde Staten.

 8. Tegenwoordig zijn de belangrijkste importeurs van asperges de Verenigde Staten, de Europese Unie en Japan. China is 's werelds grootste producent en de productie in de Verenigde Staten is het hoogst in Californië, Michigan en Washington.

Asperges uitkiezen en klaarmaken

 1. Zoek bij het winkelen voor asperges naar de sterkere speren met een strak hoofd. Je kunt de frisheid testen door ervoor te zorgen dat deze knapt wanneer deze wordt gebogen. Zorg ervoor dat je de speren grondig wast voordat je ze kookt.

Asperges koken

 1. Er zijn zoveel manieren om asperges te koken: het kan worden gekookt in een pan met water, citroen en olijfolie; het kan op middelhoog vuur worden gegrild (wat mijn favoriet is); het kan in de oven worden geroosterd of zelfs in de magnetron worden gekookt als je weinig tijd hebt.

 2. Hoewel de smaak van asperges op zichzelf al heerlijk is, kun je deze altijd wat op smaak brengen. Probeer knoflook, citroen, rode pepervlokken, zout en peper toe te voegen. Je kunt asperges toevoegen aan een gezonde maaltijd of het eten als voorgerecht of bijgerecht. Eet het met je favoriete vlees, voeg het toe aan een salade of probeer het met een te gemakkelijk ei.

Recepten voor asperges

 1. Totale tijd: 15 minuten

 2. Serveert: 2-3

 3. Totale tijd: 40 minuten

Asparagus Concerns

 1. Asperges zijn veilig als ze in voedselhoeveelheden worden gegeten, maar er is nog steeds niet genoeg informatie over aspergevoeding om te weten of asperges veilig zijn als ze in grotere hoeveelheden worden gebruikt. Asperges kunnen allergische reacties veroorzaken wanneer ze als groente worden gegeten of op de huid worden gebruikt als u gevoelig bent voor voedsel of intolerantie. [! 376 => 1140 = 8!

 2. Asperges werken als een waterpil of diureticum. Het eten van grote hoeveelheden asperges of het gebruik van een supplement kan verminderen hoe goed het lichaam lithium kwijt raakt. Dit kan de hoeveelheid lithium in het lichaam verhogen en ernstige bijwerkingen veroorzaken.

 3. Lithium beïnvloedt de natriumstroom door zenuw- en spiercellen in het lichaam. Het wordt soms gebruikt om de symptomen van manische depressie te behandelen, zoals agressie, hyperactiviteit en woede.

 4. Na het eten van asperges melden sommige mensen dat hun urine een vreemde geur afgeeft. De geur, ooit verdacht van een product van een defect metabolisme, is eigenlijk onschadelijk - het wordt geproduceerd vanwege de asperges zwavelverbindingen die je lichaam niet heeft opgenomen.

 5. Eén studie toonde aan dat 10% van de 307 geteste proefpersonen de geur in urine bij hoge verdunningen konden ruiken, hetgeen een genetisch bepaalde specifieke overgevoeligheid suggereert (11).

 6. LEES VOLGENDE: Vitamine B1 / Thiamine-tekort, voordelen voedingsmiddelen!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407