Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Beef Neckbones koken

Overwegingen over voedselveiligheid

 1. Sommige van de moeilijkste stukken rundvlees, zoals de benige nek, zijn ook het meest rijk van smaak. Ze vereisen lang, langzaam koken om de dichte spieren en vezelige bindweefsels mals te maken, maar dat is een goede zaak. Het geeft de botten voldoende tijd om de saus smaak te geven en het collageen uit de bindweefsels te laten smelten, waardoor het lichaam en de mond rijk aanvoelen. U kunt rundernekbotjes gebruiken in elk recept dat schenken of ossenstaart vereist, maar de meeste omvatten het sudderen in een saus of andere kookvloeistof.

Stap 1

 1. Verhit een zware koekenpan of een Nederlandse oven op uw kookplaat en voeg vervolgens een kleine hoeveelheid olie toe. Schroei de stukken rundvleeshals aan elke kant en laat ze bruin worden. Deze stap is optioneel, maar voegt veel smaak toe.

Stap 2

 1. Breng de nekbotten van je koekenpan over in een stoofpot of ovenschotel, of laat ze in de Nederlandse oven. Voeg kruiden of aromatische groenten toe die je lekker vindt, zoals uien, knoflook, selderij en wortelen.

Stap 3

 1. Giet er runderbouillon, water, verdunde tomatensaus of een andere kookvloeistof bij. Houd de smaken consistent, gebruik Italiaanse kruiden met tomatensaus, chili en komijn voor Zuid-Westerse gerechten, gember en knoflook met Aziatische gerechten, enzovoort.

Stap 4

 1. Dek de pan of ovenschaal af en laat deze op laag vuur op het fornuis of in uw oven sudderen totdat het vlees op de botten vorkarm is. Dat kan drie tot zes uur duren, afhankelijk van hoe dik de nekbeenderen zijn gesneden.

Stap 5

 1. Haal de nekbotten uit de pot zodra ze zacht zijn. Als je ze in een dunne vloeistof hebt gekookt, zeef de vloeistof en kook het tot een dikke saus. Als je ze in een saus hebt gekookt, gebruik dan een lepel met sleuf om stukjes bot te verwijderen.

Stap 6

 1. Hak het vlees van de botten, zodra het voldoende is afgekoeld om het te verwerken, en serveer het met de saus.

Stap 6

 1. Zware koekenpan of Nederlandse oven

 2. Bakolie

 3. Stoofpot of ovenschotel

 4. Uien, knoflook, selderij, wortelen of andere aromatische ingrediënten naar smaak

 5. Runderbouillon, water, verdunde tomatensaus of andere kookvloeistof

 6. Lepel met sleuf

Stap 6

 1. Als u de nekbotten in water laat sudderen, vormen ze een uitstekende bouillon voor rundvleessoep of stoofpot. Voeg groenten toe nadat je de botten uit de pot hebt gehaald en eindig de soep met het geraspte rundvlees.

 2. Gesnipperd nekvlees maakt prachtige ravioli of andere gevulde pasta, en indien gekookt met de juiste smaakmakers, is het ook goed in taco's.

 3. Als u de nekbotten in water laat sudderen, vormen ze een uitstekende bouillon voor rundvleessoep of stoofpot. Voeg groenten toe nadat je de botten uit de pot hebt gehaald en eindig de soep met het geraspte rundvlees.

 4. Gesnipperd nekvlees maakt prachtige ravioli of andere gevulde pasta, en indien gekookt met de juiste smaakmakers, is het ook goed in taco's.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407