Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Behandeling en huismiddeltjes voor pinworms

Behandeling en huismiddeltjes voor pinworms

 1. Pinworm-infectie is de meest voorkomende worminfectie in de Verenigde Staten. Het is zeer besmettelijk en verspreidt zich snel van persoon tot persoon door inname of inademing van de eieren.

 2. Pinworminfecties treden op wanneer een vrouwelijke pinworm eieren legt in de huidplooien rond de anus. Dit veroorzaakt intense jeuk, vooral 's nachts.

 3. Wanneer de besmette persoon het anale gebied krabt, kunnen eieren op de vingers en onder de vingernagels komen en items zoals beddengoed en kleding besmetten. Mensen die in hetzelfde huishouden wonen als de geïnfecteerde persoon kunnen in contact komen met de eieren en ook een infectie krijgen.

 4. Het is mogelijk om een ​​pinworm-infectie zonder symptomen te hebben, dus het is essentieel dat alle leden van het huishouden worden behandeld.

Home remedies voor pinworms

 1. Sommige mensen zijn misschien geïnteresseerd in natuurlijke huismiddeltjes om zich van pinworms te ontdoen.

 2. Hoewel er enkele populaire huismiddeltjes voor pinworms zijn, is er weinig wetenschappelijk bewijs om het gebruik ervan te ondersteunen.

 3. Mensen die denken dat ze een pinworm-infectie hebben, moeten eerst medische hulp inroepen. Ze kunnen dan de onderstaande huismiddeltjes gebruiken als aanvullende behandelingen.

Wormwood

 1. Vroege studies suggereren dat het kruid alsem effectief kan zijn als een behandeling voor sommige parasitaire infecties.

 2. Mensen kunnen alsem gebruiken om er thee of tinctuur van te maken. Het is het beste om een ​​arts te raadplegen voordat u het probeert en het gebruik ervan te beperken tot maximaal 4 weken.

 3. Mensen gebruiken al eeuwenlang alsem om pinworm te behandelen, en het komt ook voor in de diergeneeskunde. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat alsem effectief is voor pinworm-infecties bij mensen.

Garlic

 1. Knoflook staat bekend om zijn antibacteriële, antivirale en schimmelwerende effecten. Sommige mensen gebruiken het als een aanvullende remedie voor pinworm-, haakworm- en rondworminfecties.

 2. Om knoflook te gebruiken, kunnen mensen de kruidnagel rauw eten of gehakte knoflook in verschillende gerechten gebruiken. Als alternatief kunnen ze fijngehakte knoflook mengen met vaseline tot een pasta, die ze rechtstreeks op de huid in het anale gebied kunnen aanbrengen.

 3. Het is echter van vitaal belang om de pasta niet op aambeien, delen van de huid of geïrriteerde huid aan te brengen.

Wortelen

 1. Rauwe wortelen zijn rijk aan vezels, wat kan helpen het spijsverteringsstelsel gezond te houden en regelmatige stoelgang te bevorderen.

 2. Onderzoekers weten niet of wortelen direct tegen pinworms vechten, maar ze kunnen helpen de pinworms uit de darmen te duwen.

 3. Tenzij iemand allergisch is voor wortelen, is rauw eten een veilige remedie voor thuis. Het is het beste om wortels eerst te wassen om bacteriën en pesticiden te verwijderen.

Pompoenpitten

 1. Pompoenpitten bevatten een verbinding die cucurbitacine wordt genoemd. Zeer vroege studies suggereerden dat deze stof pompoenpitten effectief zou kunnen maken tegen interne parasieten. In feite vermeldde de Amerikaanse Farmacopee pompoenpitten als een behandeling voor darmparasieten in de jaren 1863-1936.

 2. Het is mogelijk om pompoenpitten te eten of te mengen met water om een ​​te eten pasta te vormen. Er is echter geen recent bewijs dat suggereert dat pompoenpitten kunnen helpen bij het wegwerken van pinworms.

Kokosolie

 1. Kokosolie wordt voor verschillende huishoudelijke en gezondheidsdoeleinden gebruikt. Het is een populair huismiddeltje voor pinworms, omdat veel mensen geloven dat het aanbrengen van de olie rond het anale gebied kan voorkomen dat het vrouwtje daar eieren legt.

 2. Sommige mensen nemen ook elke ochtend een theelepel pure kokosolie. Zolang mensen niet allergisch zijn voor de olie, is het veilig voor hen om dit te proberen. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat kokosolie een effectieve remedie is voor pinworms.

Papaya zaden

 1. Een onderzoek uit 2012 bij ratten heeft aangetoond dat papajazaden worminfecties kunnen behandelen. Geen studies bij mensen hebben echter aangetoond dat ze effectief zijn. Om deze behandeling te gebruiken, kan een persoon papajazaden eten, alleen of met honing om ze te zoeten.

Medische behandeling

 1. De standaard medische behandeling voor pinworminfecties is medicatie, maar mensen moeten ook alle sporen van de wormen uit het huishouden verwijderen door schoon te maken en goede hygiënepraktijken te volgen.

 2. Omdat pinworms gemakkelijk van de ene persoon op de andere overgaan, raden artsen aan dat iedereen in het huishouden wordt behandeld om herinfectie te voorkomen.

 3. De meest voorkomende en effectieve receptvrije en vrij verkrijgbare medicijnen voor pinworminfecties zijn:

 4. Een typisch medicijntraject bestaat uit een eerste dosis en een paar weken later een tweede dosis.

 5. Het is ook essentieel om het huis schoon te houden en tijdens de behandeling een goede hygiëne te betrachten. Hygiënepraktijken en reinigingsstrategieën voor huishoudelijk gebruik moeten zijn:

Outlook

 1. Pinworminfecties veroorzaken meestal geen ernstige complicaties, maar ze kunnen de slaap verstoren en de kwaliteit van leven verminderen.

 2. Sommige mensen willen misschien huismiddeltjes voor pinworms proberen te gebruiken. Als de symptomen echter aanhouden, is het het beste om een ​​arts te raadplegen om de juiste behandeling te krijgen en de infectie uit te roeien.

 3. Pinworminfecties zijn eenvoudig te behandelen met medicijnen en goede hygiënepraktijken.

 4. Het is essentieel om iedereen in het huishouden te behandelen om herinfectie door pinworm eieren te voorkomen.

 5. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 8 augustus 2018 Bezoek onze categoriepagina Infectieziekten / Bacteriën / Virussen voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Infectious te ontvangen Ziekten / Bacteriën / Virussen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Sapaat, A., Satrija, F., Mahsol, H., Ahmad, A. H. (2012, december). Anthelmintische activiteit van papajazaden op Hymenolepis diminuta-infecties bij ratten. [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407