Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Beste donkere chocolade: de ultieme koper # x27; s gids

De onderste regel

 1. Donkere chocolade is ongelooflijk gezond en voedzaam.

 2. Er zijn echter veel merken beschikbaar en ze zijn niet allemaal hetzelfde.

 3. Sommige zijn beter dan andere, gebaseerd op de ingrediënten en verwerkingsmethoden.

 4. Dus welke moet u kiezen?

 5. Volg deze gids om alles te weten te komen over het selecteren van de beste pure chocolade.

Wat is pure chocolade?

 1. Donkere chocolade wordt geproduceerd door het toevoegen van vet en suiker aan cacao. Het verschilt van melkchocolade doordat het weinig tot geen vaste stoffen bevat.

 2. Het gaat ook door andere veel voorkomende namen, waaronder bitterzoete en halfzoete chocolade. Deze verschillen enigszins in suikergehalte, maar kunnen door elkaar worden gebruikt bij het koken en bakken.

 3. Gewoonlijk is de eenvoudigste manier om te weten of uw chocolade "donker" is of niet om er een te selecteren met een totaal cacaogehalte van 70% of meer.

 4. Donkere chocolade staat bekend om zijn krachtige antioxiderende werking. Het is zelfs aangetoond dat het een groter antioxidanteffect heeft dan veel antioxidant fruit zoals bosbessen en acaibessen (1, 2).

 5. Observatiestudies hebben het eten van donkere chocolade ook in verband gebracht met een verminderd risico op hartaandoeningen en een verbeterde hersenfunctie (3, 4, 5, 6, 7).

Te zoeken ingrediënten

 1. Het is het beste om pure chocolade te kiezen die met zo min mogelijk ingrediënten is gemaakt.

 2. De beste pure chocolade heeft altijd chocoladevloeistof of cacao als eerste ingrediënt. Er kunnen verschillende vormen van cacao worden vermeld, zoals cacaopoeder, cacaonibs en cacaoboter. Dit zijn allemaal acceptabele toevoegingen aan pure chocolade.

 3. Soms worden andere ingrediënten aan donkere chocolade toegevoegd om het uiterlijk, de smaak en de houdbaarheid te verbeteren. Sommige van deze ingrediënten zijn onschadelijk, terwijl andere een negatieve invloed kunnen hebben op de algehele kwaliteit van de chocolade.

 4. Suiker wordt vaak aan pure chocolade toegevoegd om de bittere smaak ervan in evenwicht te houden.

 5. Hoewel suiker een belangrijk onderdeel is van pure chocolade, gaan sommige merken overboord.

 6. Het is zeldzaam om pure chocolade te vinden zonder toegevoegde suikers. Een vuistregel is om een ​​merk te kiezen zonder suiker dat als eerste op de ingrediëntenlijst staat.

 7. Beter nog, kies er een die suiker als laatste weergeeft.

 8. Merk op dat hoe hoger het cacaopercentage, hoe lager het suikergehalte zal zijn.

 9. Lecithine is een optioneel ingrediënt in pure chocolade. Het wordt toegevoegd aan veel in de winkel gekochte chocolaatjes als emulgator. Het voorkomt dat de cacao en cacaoboter zich scheiden en helpt bij het mengen van smaken.

 10. Het wordt meestal afgeleid van sojabonen, dus je ziet het misschien als sojalecithine op het etiket staan. Sojalecithine wordt in zo kleine hoeveelheden in chocolade gebruikt dat het geen zorgen hoeft te maken over gezondheidseffecten of kwaliteit.

 11. Houd er bij het selecteren van een merk rekening mee dat lecithine niet absoluut noodzakelijk is om chocolade te maken.

 12. Aan pure chocolade van hoge kwaliteit mag geen melk worden toegevoegd.

 13. De enige uitzondering is melkvet. Dit is in wezen boter waarvan het vocht en de niet-vette vaste stoffen zijn verwijderd.

 14. Chocolademakers voegen soms melkvet toe aan pure chocolade om het zacht te maken en smaak toe te voegen.

 15. Net als lecithine is melkvet niet vereist om pure chocolade te maken.

 16. Donkere chocolade wordt vaak op smaak gebracht met kruiden, extracten en oliën om de smaak te verbeteren.

 17. De meest voorkomende smaakstof die je in pure chocolade zult zien, is vanille.

 18. Helaas is het moeilijk om op een voedingsetiket te onderscheiden welke smaken natuurlijk en welke kunstmatig zijn.

 19. Als u donkere chocolade met een smaakje wilt, kiest u er een die biologisch is. Zo weet je zeker dat de smaken niet kunstmatig zijn.

 20. Als u donkere chocolade tegenkomt die transvet bevat, vermijd het. Transvetconsumptie is een belangrijke risicofactor voor hartziekten (8, 9, 10).

 21. Hoewel het minder gebruikelijk wordt om transvet aan chocolade toe te voegen, voegen fabrikanten het soms toe om de houdbaarheid en consistentie te verbeteren.

 22. Controleer de ingrediëntenlijst om te zorgen dat uw chocolade geen transvet bevat. Als er gehydrogeneerde of gedeeltelijk gehydrogeneerde olie aanwezig is, betekent dit dat de reep transvet bevat.

Het optimale cacaopercentage

 1. Merken van donkere chocolade hebben een breed scala aan cacaopercentages, wat verwarrend kan zijn. Wanneer je donkere chocolade kiest, zoek dan repen met een cacaogehalte van 70% of hoger.

 2. Hogere pure chocolade bevat een hogere concentratie antioxidanten en voedingsstoffen in vergelijking met chocolade met een lager cacaopercentage (1).

 3. Het consumeren van chocolade met een hoger cacaogehalte gaat gepaard met verschillende gezondheidsvoordelen, zoals een verbeterde hartgezondheid en hersenfunctie (1, 11).

 4. Chocolade met een hoger cacaopercentage heeft ook de neiging om minder suiker te bevatten.

Vermijd Alkalized of Dutched Dark Chocolate

 1. Dutching is een chocoladeverwerkingsmethode die behandeling met alkali omvat, ook wel alkalisatie genoemd. [! 8398 => 1140 = 5!

 2. Verschillende onderzoeken hebben echter aangetoond dat Dutching de hoeveelheid antioxidanten in chocolade aanzienlijk vermindert (12, 13).

 3. Om deze reden moet chocolade die is veredeld worden vermeden.

 4. Om te controleren of chocolade is geëerd, controleert u de ingrediëntenlijst op iets als "cacao verwerkt met alkali."

Kies Fair-Trade en biologische chocolade

 1. Kies waar mogelijk chocolade gemaakt van fairtrade en biologische cacaobonen.

 2. Cacaobonen telen en oogsten is een moeilijk proces voor de producenten.

 3. Volgens Fair Trade USA kun je ervoor zorgen dat de cacaoboonboer een eerlijke prijs voor het product verdient door eerlijke chocolade te kopen.

 4. Het kiezen van biologische chocolade kan ook uw blootstelling aan kunstmatige chemicaliën of pesticiden die op de koffiebonen worden gesproeid, verminderen.

Een paar merken om te proberen

 1. Hier zijn een paar hoogwaardige donkere chocolademerken die u kunt bekijken.

 2. Alter Eco-chocolade is fairtrade en biologisch. Ze hebben veel soorten pure chocoladerepen om uit te kiezen.

 3. De rijkste chocolade die je van ze kunt krijgen, is hun Dark Blackout-reep, die 85% cacao is. Het bevat slechts 6 gram suiker en vier ingrediënten: cacaobonen, cacaoboter, ruwe rietsuiker en vanillebonen.

 4. Pascha Chocolate maakt chocolade in een allergeenvrije faciliteit, dus hun producten zijn vrij van veel voorkomende voedselallergenen zoals soja, zuivel en tarwe.

 5. Ze hebben een verscheidenheid aan pure chocoladerepen die tot 85% cacao bevatten.

 6. Hun inzet voor het maken van hoogwaardige chocolade is indrukwekkend. Ze zijn er trots op alleen essentiële ingrediënten te gebruiken om hun producten te maken, zoals cacao, suiker, vanille en wat fruit.

 7. Antidote Chocolade maakt krachtige biologische chocolade met ethische cacaobonen. Hun repen bevatten weinig suiker en veel voedingsstoffen.

 8. Al hun pure chocoladerepen hebben een cacaogehalte van 70% of meer. Ze hebben zelfs een reep die 100% rauwe cacao bevat.

 9. Equal Exchange-chocolade is fairtrade en biologisch, gemaakt met hoogwaardige ingrediënten.

 10. Ze dragen een Extreme Dark-chocoladereep die is gemaakt van vier ingrediënten, slechts 4 gram suiker bevat en een cacao-percentage van 88% heeft.

 11. Houd er rekening mee dat dit slechts enkele suggesties zijn. Er zijn veel andere fabrikanten die uitstekende donkere chocolade produceren, waaronder Lindt, Green Black's en anderen.

Checklist voor de koper

 1. De beste pure chocolade heeft verschillende kenmerken, waaronder de volgende:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407