Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Beste supplementen tegen kanker

Beste supplementen tegen kanker

 1. De term anti-kankersupplementen kan echter een beetje misleidend zijn. Sommige supplementen kunnen helpen om het risico op kanker te verminderen of het lichaam te ondersteunen tijdens de behandeling van kanker, maar geen supplement kan de standaardkankertherapieën vervangen.

 2. Iedereen die vitamines en supplementen overweegt tijdens de behandeling van kanker, moet eerst advies vragen aan zijn arts, vooral omdat sommige kunnen interageren met andere medicijnen of bijwerkingen kunnen veroorzaken.

 3. In dit artikel bespreken we enkele voedingssupplementen die kanker kunnen helpen voorkomen of helpen bij het herstel tijdens de behandeling van kanker. We dekken ook risico's en overwegingen.

Omega-3-vetzuren

 1. Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die van nature aanwezig zijn in verschillende voedingsmiddelen, waaronder:

 2. Sommige onderzoeken suggereren dat omega-3-vetzuren sommige soorten kanker kunnen helpen voorkomen.

 3. Een beoordeling uit 2015 heeft bijvoorbeeld enig bewijs gevonden dat de ontstekingsremmende eigenschappen van omega-3 vetzuren het risico op borstkanker kunnen verminderen.

 4. Een klinische studie in 2019 onderzocht echter de gezondheidsvoordelen van omega-3-vetzuren bij 25.871 mensen.

 5. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers die omega-3-supplementen gebruikten geen algeheel verlaagd risico op kanker hadden in vergelijking met degenen die een placebo namen. Er was ook geen verband tussen het innemen van omega-3-supplementen en een lager risico op borst-, colorectale of prostaatkanker.

 6. Voedingssupplementen die omega-3-vetzuren bevatten, zijn op grote schaal verkrijgbaar in gezondheidswinkels en apotheken in verschillende vormen, waaronder:

 7. Een persoon kan ook omega-3-supplementen online kopen.

 8. Het Office of Dietary Supplements (ODS) beveelt een dagelijkse inname van 1,1-1,6 gram (g) omega-3-vetzuren aan voor mensen van 14 jaar en ouder. Een persoon moet met zijn arts praten voordat hij omega-3-supplementen inneemt, omdat deze kunnen interageren met sommige medicijnen.

Groene thee

 1. Groene thee is een populaire drank die rijk is aan verbindingen die polyfenolen worden genoemd, die ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben. Supplementen met extracten van groene thee en het belangrijkste actieve bestanddeel, epigallocatechin-3-gallate (EGCG), kunnen helpen bij de strijd tegen kanker.

 2. Volgens een beoordeling in 2018 kunnen EGCG- en groene thee-extracten het ontstaan ​​van kanker, het terugkeren van kanker en secundaire gezwellen door kanker helpen voorkomen of vertragen.

 3. Het National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) stelt echter dat studies van groene thee en kanker bij mensen tot nu toe inconsistente resultaten hebben opgeleverd.

 4. Elke dag een of meer kopjes groene thee drinken is een eenvoudige manier om van de potentiële gezondheidsvoordelen te genieten. Een persoon kan verschillende soorten groene thee online kopen.

 5. Groene thee-extracten zijn ook direct verkrijgbaar als voedingssupplementen, en mensen kunnen veel van deze ook online kopen. Sommigen vinden deze extracten echter te geconcentreerd.

 6. Volgens de NCCIH kan groene thee een wisselwerking hebben met nadolol, een medicijn voor de behandeling van hoge bloeddruk en hartproblemen. Mensen die momenteel dit medicijn nemen, moeten hun arts raadplegen voordat ze groene theeproducten gebruiken.

Knoflook en ui

 1. Knoflook en uien behoren tot het Allium-geslacht van planten.

 2. Volgens een beoordeling in 2015 kan het eten van meer van deze planten het risico op bepaalde vormen van kanker helpen verminderen, met name in het spijsverteringskanaal. Het effect is echter moeilijk voor onderzoekers om te kwantificeren en het is niet duidelijk hoeveel van deze groenten iemand moet eten.

 3. De onderzoekers merkten echter ook op dat sommige onderzoeken suggereren dat knoflookextract de activiteit van sommige geneesmiddelen voor chemotherapie kan verhogen. Daarom moet iedereen die een kankerbehandeling ondergaat, met zijn arts praten voordat hij knoflookextract gebruikt.

 4. Knoflookextractsupplementen zijn online verkrijgbaar.

Ginger

 1. Gember is een traditioneel middel tegen spijsverteringsproblemen en kan ook helpen bij het verlichten van de bijwerkingen van misselijkheid en braken die chemotherapie en radiotherapie vaak kunnen veroorzaken.

 2. Thee maken van gekookte gemberwortel of het eten van natuurlijke gekonfijte gember gedurende de dag kan deze bijwerkingen helpen verlichten. Mensen kunnen ook online een verscheidenheid aan gemberthee kopen.

 3. Kruidensupplementen met gemberextract zijn ook online verkrijgbaar. Deze extracten kunnen echter voor sommige mensen te geconcentreerd zijn.

 4. Er is enige bezorgdheid dat gember kan interageren met bloedverdunners, dus mensen die deze medicijnen gebruiken, moeten een arts raadplegen voordat ze gember aan hun dieet toevoegen.

Kurkuma

 1. Kurkuma is een oranje kruid dat veel voorkomt in Aziatische gerechten, zoals curry. Kurkuma bevat een stof genaamd curcumine, die zowel ontstekingsremmende als antioxiderende eigenschappen heeft.

 2. Volgens een beoordeling in 2016 suggereren onderzoeken dat curcumine de tumorgroei kan vertragen en kankercellen kan laten afsterven. Veel van het onderzoek is echter afkomstig van reageerbuisstudies en diermodellen, en wetenschappers moeten meer onderzoek bij mensen verrichten om de bevindingen te bevestigen.

 3. Zowel de hele wortel als de gemalen kruidenvorm van kurkuma is overal verkrijgbaar in supermarkten. Een persoon kan proberen kurkuma toe te voegen aan curry's, rijstgerechten, soepen en andere maaltijden. Kurkuma is ook verkrijgbaar als thee en als voedingssupplement.

 4. Een persoon kan online een reeks verschillende kurkuma- en curcumine-producten kopen, waaronder:

Vitamine D

 1. Vitamine D is essentieel voor gezonde botten, tanden en spieren en speelt ook een vitale rol in de functie van zenuwen en het immuunsysteem.

 2. Volgens het National Cancer Institute (NCI) geeft onderzoek bij muizen aan dat vitamine D de groei of ontwikkeling van kanker kan vertragen of voorkomen. De NCI merkt ook op dat sommige onderzoeken bij mensen suggereren dat hogere inname van vitamine D het risico op bepaalde soorten kanker kan verlagen. De resultaten tot nu toe zijn echter inconsistent en wetenschappers moeten meer onderzoek doen.

 3. De ODS beveelt voor de meeste mensen een dagelijkse inname van 600 internationale eenheden (IE) of 15 microgram (mcg) vitamine D aan.

 4. Veel mensen kunnen voldoende vitamine D krijgen door blootstelling aan de zon. Het lichaam produceert van nature vitamine D wanneer de huid direct wordt blootgesteld aan zonlicht.

 5. Vitamine D is ook aanwezig in een beperkt aantal voedingsmiddelen, waaronder:

 6. Vitamine D-supplementen zijn verkrijgbaar in twee vormen:

 7. Beide vormen verhogen op vergelijkbare wijze de vitamine D-waarden in het lichaam. Een persoon kan vitamine D-supplementen online kopen.

Antioxidanten

 1. Antioxidanten gaan vrije radicalen in het lichaam tegen, die kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve stress en cellulaire schade. Oxidatieve stress kan een rol spelen bij de ontwikkeling van kanker en sommige andere ziekten.

 2. Het NCI rapporteert echter dat klinische onderzoeken tot op heden geen bewijs hebben opgeleverd dat het nemen van antioxidantsupplementen het risico op kanker kan verminderen. Ze wijzen er ook op dat sommige onderzoeken suggereren dat antioxidantensupplementen de resultaten tijdens de behandeling van kanker kunnen verergeren, vooral bij mensen die roken.

 3. Andere onderzoeken bij muizen met tumoren hebben ook aangetoond dat antioxidanten tumorgroei en metastase kunnen bevorderen, dat is wanneer kanker zich naar andere delen van het lichaam verspreidt.

 4. De NCI beveelt aan dat mensen die een kankerbehandeling ondergaan met de arts praten voordat ze antioxidantsupplementen nemen.

 5. Een reeks antioxidantsupplementen is overal verkrijgbaar in gezondheidswinkels en apotheken, en mensen kunnen ze ook online kopen. Voorbeelden hiervan zijn:

Risico's en overwegingen

 1. Hoewel artsen voedingssupplementen over het algemeen als veilig beschouwen, kunnen sommige bijwerkingen veroorzaken of een wisselwerking hebben met medicijnen. Mensen die overwegen een voedingssupplement te nemen, moeten eerst met hun arts praten, vooral als ze momenteel medicijnen gebruiken.

 2. De FDA (Food and Drugs Administration) regelt voedingssupplementen niet zo strikt als medicijnen reguleren en controleren ze niet routinematig op kwaliteit, consistentie of veiligheid. Dit betekent dat het essentieel is dat mensen voedingssupplementen kopen van gerenommeerde fabrikanten.

Samenvatting

 1. Sommige kruidenextracten en vitaminesupplementen kunnen het risico op kanker helpen verlagen of het lichaam ondersteunen tijdens kankertherapie.

 2. Het is echter belangrijk op te merken dat het wetenschappelijk bewijs voor veel van deze supplementen beperkt of inconsistent is. Ook kunnen voedingssupplementen standaardkankertherapieën niet vervangen.

 3. Hoewel voedingssupplementen over het algemeen veilig zijn, kunnen sommige bijwerkingen veroorzaken of een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, waaronder geneesmiddelen tegen kanker. Het is daarom raadzaam om met een arts te spreken voordat u een voedingssupplement neemt, met name mensen die een kankerbehandeling ondergaan.

 4. De FDA reguleert voedingssupplementen niet op dezelfde manier als voedingsmiddelen en medicijnen, dus de kwaliteit en consistentie van supplementen kunnen variëren. Mensen moeten alleen voedingssupplementen kopen van gerenommeerde fabrikanten.

 5. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 3 juli 2019.Bezoek onze categorie Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Manson, J. E., et al. (2019). Mariene n-3-vetzuren en preventie van hart- en vaatziekten en kanker [!Abstract

 7. Marx, W., et al. (2017). Gember - Werkingsmechanisme bij door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en braken: een overzicht [!Samenvatting

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407