Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bevatten garnalen veel cholesterol?

Bevatten garnalen veel cholesterol?

 1. Artsen eerder geadviseerd om garnalen te eten als onderdeel van een hart-gezond dieet, onder verwijzing naar de hoge niveaus van cholesterol.

 2. Na jaren van onderzoek en een beter begrip van wat bijdraagt ​​aan hartaandoeningen en een hoger cholesterol, beschouwen wetenschappers nu het eten van garnalen als een uitstekende aanvulling op een goed afgerond dieet.

Bevatten garnalen een hoog cholesterolgehalte?

 1. Een portie garnalen bevat 189 milligram cholesterol, wat overeenkomt met ongeveer 60 procent van de totale aanbevolen hoeveelheid cholesterol per dag.

 2. Dit hoge cholesterolgehalte was de reden waarom artsen altijd dachten dat garnalen slecht waren voor de gezondheid van het hart.

 3. Er werd gedacht dat garnalen het LDL-gehalte of 'slechte cholesterol' bij mensen zouden verhogen, maar het is nu bekend dat dit niet het geval is.

 4. Garnalen kunnen de niveaus van HDL of "goede cholesterol" verhogen en daarmee de gezondheid van het hart ondersteunen.

Zijn ze veilig om te eten voor mensen met een hoog cholesterolgehalte?

 1. Garnalen worden nu algemeen beschouwd als veilig voor mensen met een hoog cholesterolgehalte om te eten. Ze bevatten een aantal nuttige voedingsstoffen.

 2. Ondanks het hogere cholesterolgehalte bevatten garnalen minimaal verzadigd vet en geen transvet. Zowel trans- als verzadigd vet worden beschouwd als factoren voor het verhogen van slechte cholesterol.

 3. Als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kunnen garnalen een goede toevoeging zijn. Mensen op een streng dieet dat is ingesteld door een arts of diëtist, moeten hun leverancier vragen voordat ze garnalen opnemen.

Dingen om te overwegen bij het eten van garnalen

 1. Wat schadelijker is voor cholesterol en een hart-gezond dieet is niet zozeer de garnaal als wel de manier waarop het wordt bereid.

 2. Hier zijn enkele algemene tips en suggesties om garnalen zo hart-gezond en cholesterolarm mogelijk te maken:

 3. Controleer de zak, doos of bij de visafdeling waar de garnalen werden gevangen of opgevoed. Garnalen van boerderijen in andere landen bevatten vaak meer verontreinigende stoffen vanwege de niet-gereguleerde landbouwmethoden.

 4. Helaas is het moeilijk te zeggen of de garnalen die worden verkocht afkomstig zijn van een veilige landbouwpraktijk of zelfs of ze in het wild zijn gevangen. Zowel gekweekte als in het wild gevangen garnalen lopen het risico verontreinigende stoffen te bevatten, dus zoek naar de labels "duurzaam gekweekt" of "MSC-gecertificeerd" die wijzen op betere keuzes.

 5. Een laatste overweging voor het consumeren van garnalen is dat het voor sommige mensen een bekend allergeen is. Garnalen zijn schelpdieren, dus mensen die allergisch zijn voor schelpdieren moeten ze niet eten.

Nutrition

 1. Garnalen, zoals de meeste zeevruchten, bieden een verscheidenheid aan voedingsstoffen die in elk dieet worden aanbevolen.

 2. Garnalen bevatten van nature weinig calorieën en bieden minder dan 100 calorieën per portie. Bovendien bevatten garnalen weinig vet en veel eiwitten.

 3. Enkele extra voordelen van garnalen zijn:

Garnalen versus andere zeevruchten

 1. Zeevruchten krijgen de laatste tijd veel lof van artsen en diëtisten die aanbevelen om zeevruchten regelmatig toe te voegen aan een uitgebalanceerd dieet. Garnalen bevatten, net als veel schelpdieren en andere voedselbronnen in de zee, veel cholesterol. Dit betekent echter niet dat ze per se gevaarlijk zijn voor mensen om regelmatig te consumeren.

 2. Andere populaire zeevruchtenopties bieden mogelijk minder cholesterol en vergelijkbare gezondheidsvoordelen. Hier zijn een paar andere zeevruchtenbronnen en hoe ze zich verhouden tot garnalen.

Crab

 1. Krabvlees bevat, net als de meeste zeevruchten, veel eiwitten en weinig vet en calorieën. Krab bevat minder cholesterol en bevat een assortiment vitamines.

 2. Anders dan garnalen heeft krab van nature een hoger natriumgehalte. Dit maakt het een beetje een uitdaging voor mensen met hoge bloeddruk.

Lobster

 1. Een van de duurdere alternatieven voor garnalen is kreeft. Deze schelpdieren hebben een iets hoger cholesterolgehalte dan garnalen. Net als garnalen heeft kreeft echter ook weinig calorieën, weinig verzadigd vet, veel omega-3 en selenium en bevat het ongeveer 24 gram eiwitten in één portie.

Zalm

 1. Zalm is rijk aan hart gezonde omega-3. Zalm heeft ook een hoger vetgehalte dan kreeft of garnalen. Zalm heeft minder cholesterol per portie dan garnalen.

 2. Een portie zalm is ook rijk aan eiwitten en gevuld met B-vitamines, die energie stimuleren en de stofwisseling en een gezond zenuwstelsel ondersteunen.

 3. Bovendien is zalm een ​​uitstekende bron van kalium en fosfor, een voedingsstof die de botontwikkeling helpt. Kalium helpt het hart en de bloeddruk te reguleren. Kijk voor de meeste voedingsstoffen naar wilde zalm.

Oesters, kokkels en mosselen

 1. Deze groep zeevruchten zit boordevol voedingsstoffen zoals ijzer, zink, B12, fosfor, niacine en selenium. Tweekleppige schelpdieren verhogen zowel het goede cholesterol als het slechte cholesterol.

Samenvatting

 1. Hoewel garnalen veel cholesterol bevatten, wordt het nog steeds als een goede keuze voor iedereen beschouwd, zelfs voor diegenen die zich zorgen maken over hun hartgezondheid.

 2. Mensen die een streng dieet volgen, moeten met hun arts praten voordat ze garnalen aan hun dieet toevoegen.

 3. Alle mensen moeten rekening houden met de potentiële risico's van het kopen van gekweekte garnalen die mogelijk meer verontreinigende stoffen bevatten dan vers gevangen garnalen.

 4. Met mate kan de garnalenconsumptie voor de gemiddelde persoon veel voedingsstoffen toevoegen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam.

 5. Artikel laatst herzien door wo 22 februari 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. De Oliveira e Silva, E. R., Seidman, C. E., Tian, ​​J. J., Hudgins, L. C., Sacks, F. M., Breslow, J. L. (1996, november). Effecten van garnalenconsumptie op plasma-lipoproteïnen [!Abstract

 7. Fernandez, M. L. (2012, maart). Heroverweging van cholesterol in de voeding [!Samenvatting

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407