Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bietenpoeder: voordelen Hoe te maken

Bietenpoeder: voordelen Hoe te maken

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 10 mei 2019

Wat is bietenpoeder?

 1. Bietenpoeder is de gedroogde en poedervormige vorm van rode biet, de penwortel van de bietenplant, wetenschappelijk bekend als Beta vulgaris. Bietenpoeder is een veelzijdiger manier om te genieten van de vele mineralen, voedingsstoffen en antioxidanten in de rode biet. Deze wortelgroente is meestal rood of paars en het poeder heeft dezelfde onderscheidende schaduw. Omdat bieten de neiging hebben om verdeeldheid te hebben - mensen houden ervan of haten ze - biedt dit poeder een goede optie die veel van de smaak elimineert, zonder de voedingswaarde te verliezen.

Voedingswaarden

 1. Bietenpoeder is een rijke bron van voedingsstoffen, waaronder veel antioxidanten, ijzer, kalium, calcium, koper, mangaan, selenium en fosfor, evenals vitamine E, A, C, K, beta-caroteen en verschillende B-vitamines. Bovendien biedt dit poeder verschillende flavanonen, flavonolen, bioflavonoïden, samen met veel essentiële aminozuren. In termen van calorieën bevat bietenpoeder slechts 10 calorieën per theelepel, samen met enkele suikers van de originele rode biet.

Wat zijn de voordelen van bietenpoeder?

 1. Er zijn nogal wat opvallende gezondheidsvoordelen van bietenpoeder, waaronder de volgende:

Gezonde bloeddruk

 1. Hoge kalium- en andere mineralen betekenen dat dit poeder de bloeddruk kan verlagen en de cardiovasculaire gezondheid kan beschermen, aangezien kalium een ​​vaatverwijdend middel is. Door de druk op het hart te verminderen, kan dit poeder uw risico op atherosclerose en beroerte verlagen!

Aphrodisiac

 1. Door de geschiedenis heen is de rode biet beroemd geworden om de viriliteit, het uithoudingsvermogen en de libido te vergroten, en sommige mensen gebruiken het poeder vandaag nog steeds om die reden!

Neurale buisdefecten

 1. Dit poeder bevat van nature veel foliumzuur, dat rechtstreeks is gekoppeld aan neurale buisdefecten bij zuigelingen. Sommige zwangere vrouwen wordt geadviseerd om hun inname van deze B-vitamine te stimuleren, en dit poeder is een geweldige optie.

Atletische prestaties

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Homocysteïne-niveaus

 1. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van 1-2 eetlepels van dit poeder per dag kan helpen om de homocysteïneniveaus te verlagen, vooral als u worstelt met een genetische aandoening waardoor deze niveaus stijgen.

Bloedsuikercontrole

 1. Ondanks het feit dat bieten iets suiker bevatten, heeft bietenpoeder aangetoond dat het in staat is om de bloedglucose en insulinespiegels in het lichaam te regelen en te reguleren, mits correct gebruikt.

Gebruik voor bietenpoeder

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hoe bietpoeder te maken?

 1. Sommige mensen maken liever hun eigen bietenpoeder dan dat ze het in een winkel kopen, en het is eigenlijk vrij eenvoudig, op voorwaarde dat je een dehydrator hebt.

Bijwerkingen van bietenpoeder

 1. De meeste effecten van bietenpoeder zijn positief, maar er zijn enkele mogelijke negatieve bijwerkingen te overwegen, waaronder de volgende:

 2. Omdat bieten veel ijzer en koper bevatten, moeten mensen die problemen hebben met het elimineren van overtollig koper of het opslaan van overtollig ijzer dit poeder vermijden. Bij sommige mensen kan het gebruik van een overmatige hoeveelheid van dit poeder het volgende veroorzaken:

 3. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat bieten het cholesterolgehalte kunnen verhogen, wat gevaarlijk is voor mensen met een nierziekte en voor mensen die willen afvallen. Zwangere vrouwen kunnen dit poeder gebruiken, maar moeten eerst hun arts raadplegen.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407