Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bottenbouillon Dieetoverzicht: werkt het voor gewichtsverlies?

Healthline Dieetscore: 3 van de 5

 1. Het Bottenbouillondieet combineert een koolhydraatarm, paleo-dieet met intermitterend vasten.

 2. Het beweert u te helpen "tot 15 pond, 4 inch en uw rimpels te verliezen - in slechts 21 dagen."

 3. Deze resultaten zijn echter gebaseerd op niet-gepubliceerd onderzoek.

 4. Dit artikel bespreekt het Bottenbouillondieet, hoe het te volgen en of het u kan helpen af ​​te vallen.

Wat is het bottenbouillondieet?

 1. Het 21-daagse bottenbouillondieet is gemaakt door Kellyann Petrucci, een natuurgeneeskundige arts die een boek over het dieet publiceerde.

 2. U kunt het plan verlengen als u extra gewicht te verliezen hebt.

 3. Vijf dagen per week consumeert u koolhydraatarme, paleo-achtige maaltijden - voornamelijk vlees, vis, gevogelte, eieren, nonstarchy groenten en gezonde vetten - en bottenbouillon. Je vermijdt alle zuivelproducten, granen, peulvruchten, toegevoegde suikers en alcohol.

 4. Bottenbouillon wordt gemaakt door dierlijke botten tot 24 uur te laten sudderen om mineralen, collageen en aminozuren vrij te maken.

 5. Twee dagen per week doe je mini-vasten, die gemodificeerd vasten zijn in plaats van compleet vasten, omdat je nog steeds bottenbouillon kunt drinken.

Hoe het werkt

 1. Om het bottenbouillondieet te volgen, kiest u twee niet-opeenvolgende dagen per week om een ​​mini-fast te doen. De andere vijf dagen zijn niet-nuchtere dagen.

 2. Op zowel niet-nuchtere als mini-fast dagen, moet u uw laatste maaltijd of snack eten om 19:00 uur

 3. Je hebt twee opties op mini-snelle dagen:

 4. Hoe dan ook, u verbruikt slechts 300-500 calorieën op mini-snelle dagen.

 5. Op niet-nuchtere dagen kiest u uit lijsten met toegestane voedingsmiddelen die in categorieën van eiwitten, groenten, fruit en vet passen.

 6. Het regime is als volgt:

 7. Koolhydraten - inclusief fruit en zetmeelrijke groenten - zijn zeer beperkt om vetverbranding aan te moedigen.

 8. Petrucci specificeert geen reeks calorieën voor niet-nuchtere dagen en ontmoedigt het tellen van calorieën.

 9. Na 21 dagen - of later, afhankelijk van wanneer u uw doel voor gewichtsverlies bereikt - schakelt u over naar het 80/20 plan om uw gewicht te behouden.

 10. Dit betekent dat u 80% van de tijd goedgekeurd voedsel eet. De resterende 20% van de tijd kunt u afdwalen van het dieet en voedingsmiddelen zoals zuivelproducten en alcohol eten.

 11. U kunt beslissen of u de mini-fasts wilt voortzetten tijdens de onderhoudsfase.

Eten om te eten

 1. Het Bottenbouillondieet bevat gedetailleerde lijsten met toegestane voedingsmiddelen.

 2. Bottenbouillon is een hoofdbestanddeel van het dieet en is bij voorkeur zelfgemaakt.

 3. Op niet-nuchtere dagen kiest u uit een reeks hele en minimaal bewerkte voedingsmiddelen - bij voorkeur biologisch.

 4. Voorbeelden van toegestane voedingsmiddelen zijn:

 5. Het dieet moedigt u aan om uw eigen bottenbouillon te maken - bij voorkeur met botten van organische, in de wei opgegroeide dieren.

 6. Het beveelt aan knokkels, gewrichten, voeten en nekbotten te gebruiken, omdat ze rijk zijn aan kraakbeen. Deze bron van collageen is de basis voor de claim van het dieet om rimpels te wissen.

 7. Als alternatief verkoopt de boekauteur gedehydrateerde bottenbouillon en bevroren bottenbouillon online voor respectievelijk ongeveer $ 2,80 of $ 7,16 per portie.

 8. Mogelijk vindt u ook acceptabele bottenbouillon in reformwinkels of restaurants in grotere steden.

Te vermijden voedingsmiddelen

 1. Het 21-daagse dieet beveelt aan om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden waarvan wordt beweerd dat ze ontstekingen verminderen, de darmgezondheid ondersteunen en de vetverbranding verhogen.

 2. Voedingsmiddelen die u moet verwijderen, zijn onder meer:

 3. Hoewel deze lijst uitgebreid is, volgt u deze strikt terwijl u actief probeert af te vallen.

Werkt het voor gewichtsverlies?

 1. Momenteel zijn er geen studies gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften voor het Bottenbouillondieet.

 2. Kellyann Petrucci, auteur van boeken over het dieet, heeft drie niet-gepubliceerde 21-daagse onderzoeken opgezet door verschillende gezondheidswerkers. Ze meldt de deelnemers "verloren tot 15 pond en tot 4 inch in hun metingen."

 3. Petrucci rapporteerde echter geen gemiddeld gewichtsverlies, noch vergeleek ze het Bottenbouillondieet met een standaard caloriearm dieet. Verder is het onbekend of de deelnemers het gewicht hebben afgehouden.

 4. Geen andere studies hebben gekeken of bottenbouillon gewichtsverlies bevordert.

 5. Dit laat gaten in het bewijs dat nodig is om te bepalen of het Bottenbouillondieet even effectief of beter is dan andere diëten voor gewichtsverlies zoals Petrucci beweert. [! 10381 => 1140 = 6!

 6. Zo kan een combinatie van deze drie voedingsbenaderingen - zoals in het Bottenbouillondieet - u helpen af ​​te vallen. Standaard caloriearme diëten kunnen echter net zo goed werken.

Geldigheid van andere geclaimde voordelen

 1. Het Bottenbouillondieet beweert de bloedsuikerspiegel, huidrimpels, darmgezondheid, ontsteking en gewrichtspijn te verbeteren.

 2. Deze voordelen zijn echter niet gedocumenteerd in peer-reviewed studies. Om hun geldigheid te beoordelen, moet worden gekeken naar onderzoek naar afzonderlijke elementen van het dieet.

 3. Gewichtsverlies verbetert op zichzelf de bloedsuikerspiegel. Het beperken van koolhydraten zoals vereist in het Bottenbouillondieet kan hieraan bijdragen.

 4. Een recent overzicht van caloriearme diëten voor mensen met diabetes type 2 concludeerde dat koolhydraatarme diëten effectiever zijn dan vetarme diëten voor het verbeteren van de bloedsuikerspiegel - vooral bloedsuiker na de maaltijd (5).

 5. Bovendien suggereren studies dat koolhydraatarme diëten met weinig koolhydraten effectiever zijn dan caloriearme, vetarme diëten voor het verlagen van de vereisten voor diabetes type 2 (6, 7).

 6. Toch bestaat er geen algemene overeenstemming dat koolhydraatarme diëten de beste optie zijn voor diabetesmanagement, vooral op de lange termijn (5).

 7. Petrucci beweert dat het consumeren van bottenbouillon kan helpen rimpels te verminderen vanwege het collageengehalte.

 8. Een groeiend aantal studies suggereert dat collageensupplementen huidrimpels merkbaar kunnen verminderen in vergelijking met een placebo (8, 9).

 9. Hoewel een deel van het collageen dat u consumeert, wordt onderverdeeld in afzonderlijke aminozuren, komt een deel in uw bloed terecht als korte ketens van aminozuren en kan uw lichaam een ​​signaal geven om collageen op te bouwen (10, 11).

 10. Toch heeft geen gepubliceerd onderzoek getest of het drinken van bottenbouillon huidrimpels kan verminderen, en het collageengehalte van bottenbouillon varieert (12).

 11. Het Bottenbouillondieet beweert dat het collageen in bottenbouillon uw darmen kan helpen genezen, maar bottenbouillon is niet getest voor dit doel.

 12. Uit enig bewijs blijkt echter dat producten van collageenvertering - inclusief de aminozuren glycine en glutamine - de darmgezondheid kunnen bevorderen door de slijmvliezen van uw spijsverteringskanaal te versterken (13, 14, 15 ).

 13. Toch is onderzoek naar het dieet nodig om deze claim te onderzoeken.

 14. Obesitas is gekoppeld aan een verhoogde afgifte van ontstekingsverbindingen. Daarom kan een dieet voor gewichtsverlies, zoals het Bottenbouillondieet, helpen ontstekingen te verminderen (16).

 15. Bovendien kan het eten van gezonder voedsel - zoals de antioxidantrijke groenten en omega-3-rijke vis aanbevolen op het Bottenbouillondieet - ook helpen ontstekingen te verminderen (17).

 16. Sommige studies suggereren dat vasten hetzelfde effect kan hebben, maar meer onderzoek is nodig (18, 19).

 17. Gewrichtspijn kan het gevolg zijn van extra belasting van gewrichten en ontsteking als gevolg van obesitas. Daarom kan gewichtsverlies - zoals bedoeld door het Bottenbouillondieet - gewrichtspijn verminderen (20).

 18. Enkele studies bij mensen suggereren dat collageensupplementen gewrichtspijn kunnen helpen verminderen en de progressie van artritis kunnen vertragen (21, 22).

 19. Collageen is een belangrijk bestanddeel van kraakbeen, dat knieën en andere gewrichten dempt.

 20. Toch zijn er geen studies gedaan met collageen van bottenbouillon, dus het is niet zeker of dagelijkse inname helpt om gewrichtspijn te verminderen.

Potentiële nadelen

 1. Het bottenbouillondieet kan een uitdaging zijn om te volgen, maar u krijgt wel wat flexibiliteit nadat u uw doelstelling voor gewichtsverlies hebt bereikt.

 2. Omdat het dieet hele voedselgroepen beperkt, loopt u een groter risico op een tekort aan voedingsstoffen, zoals calcium en vezels.

 3. Afgezien van deze zorgen, kunnen intermitterend vasten en het koolhydraatarme karakter van het dieet leiden tot bijwerkingen, zoals vermoeidheid en misselijkheid - hoewel deze kunnen verbeteren nadat uw lichaam zich aan het dieet aanpast ( 18, 23).

 4. Bovendien kan een klein percentage gevoelige mensen bottenbouillon niet verdragen en reageren met symptomen zoals spijsverteringsproblemen of hoofdpijn.

 5. Studies zijn nodig om mogelijke oorzaken van bouillonintolerantie te bevestigen. Petrucci suggereert dat het mogelijk te wijten is aan het vet - dat je van bovenaf kunt afromen als het koud is - of hoge hoeveelheden van het aminozuur glutamine.

 6. Ten slotte zeggen sommige bronnen dat bottenbouillon veel lood bevat, uitgeloogd uit de botten. Toch bleek uit een recente studie dat bottenbouillon slechts een zeer kleine hoeveelheid lood bevat en waarschijnlijk veilig is om te consumeren (24).

Voorbeeldmenu

 1. Het Bottenbouillondieet biedt voorbeeldmenu's en recepten.

 2. Het biedt ook richtlijnen voor porties. Vlees en vis moeten bijvoorbeeld ongeveer de grootte en dikte van de palm van je hand hebben. Fruit moet een gesloten handvol of een half stuk zijn.

 3. Hier zijn voorbeelden van wat u eet op een typische minisnelle of niet-vastende dag.

 4. Het menu voor een mini-snelle dag is:

 5. Een voorbeeldmenu voor een niet-nuchtere dag is:

De onderste regel

 1. Het Bottenbouillondieet is een 21-dagen dieetplan dat 5 dagen van een koolhydraatarm paleo-dieet combineert met 2 dagen bottenbouillon vasten per week.

 2. Hoewel sommige onderzoeken suggereren dat deze dieetbenaderingen u kunnen helpen gewicht te verliezen, is het onzeker of ze beter zijn dan standaard caloriearme diëten.

 3. Daarom, als een of meer aspecten van het Bottenbouillondieet u niet aanspreken, kunt u net zo goed uw calorie-inname verminderen om af te vallen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407