Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


BRAT-dieet: Diarree stoppen in zijn sporen voorbij BRAT

Hoe u het gewicht op een gezonde manier kunt houden

 1. Hoewel het BRAT-dieet al vele jaren wordt gezien als de juiste behandeling voor diarree, wordt het onlangs door de American Academy of Pediatrics als te beperkend beschouwd. Hierdoor vroegen veel mensen zich af: welk voedsel voelt je maag beter?

 2. BRAT dieetvoeding wordt geconsumeerd na diarree en braken omdat ze gemakkelijk zijn voor het spijsverteringsstelsel. Deze diarree dieetvoeding werkt als maagpijn remedies omdat ze flauw zijn en de maag een kans geven om te rusten. Het vasthouden aan alleen een BRAT-dieetmenu mist echter essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te worden, en dit kan leiden tot een verstoorde elektrolytenbalans en ondervoeding als het gedurende te veel dagen wordt gevolgd.

 3. De sleutel tot eten bij diarree is om voedsel te kiezen dat rijk is aan voedingsstoffen die de ontlasting vergroten en het lichaam helpen vitaminen en mineralen op te nemen.

Wat is het BRAT-dieet?

 1. BRAT staat voor bananen, rijst, appelmoes en toast. Dit zijn de voedingsmiddelen die u op het BRAT-dieet kunt eten, omdat ze bedoeld zijn om maagpijn te verlichten. Kinderartsen stellen soms het BRAT-dieet voor baby's en kinderen met maagklachten voor omdat ze de hoeveelheid ontlasting die door het lichaam wordt geproduceerd verminderen en de darmen de kans geven om te rusten.

 2. Hoewel het BRAT-dieet een hoofdbestanddeel was van de aanbevelingen van de meeste kinderartsen voor kinderen met diarree, beveelt de American Academy of Pediatrics nu aan dat kinderen binnen 24 uur na diarree hervatten met het eten van een normaal, uitgebalanceerd dieet. symptomen, omdat BRAT dieetvoeding weinig vezels, eiwitten en vet bevat, waardoor er onvoldoende voedingsstoffen zijn.

Het BRAT-dieet volgen

 1. Het BRAT-dieet bestaat uit voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat uw maag zich beter voelt bij problemen als indigestie, diarree en braken. Om het BRAT-dieet te volgen, houdt u zich eenvoudig aan voedingsmiddelen die gemakkelijk te verteren zijn, maar het is ook belangrijk om te kiezen voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen die uw immuunsysteem stimuleren en u helpen beter te worden.

 2. Als u zich afvraagt ​​wat u na het BRAT-dieet moet eten, is het antwoord om langzaam een ​​reeks voedingsrijke en ontstekingsremmende voedingsmiddelen binnen te brengen die het lichaam voeden.

Wat u kunt eten

 1. Wortelgewassen zijn geneeskrachtig voedsel en kunnen het spijsverteringsstelsel kalmeren. Combineer diarree voedingsmiddelen zoals wortelen, selderij, spinazie en gember. Ze bieden allemaal alkalische mineralen en kunnen de darmen voeden en gifstoffen uit het lichaam verwijderen. Wortelsap levert bijvoorbeeld vitamine A, C, D, E en K, evenals veel mineralen, zoals magnesium, kalium en calcium. Het heeft een hoog vezelgehalte en helpt bulk toe te voegen aan uw ontlasting terwijl het uw spijsvertering kalmeert. Het heeft ook een absorberend vermogen en vermindert het darmverlies van water en elektrolyten niet.

 2. Als u op zoek bent naar voedingsmiddelen die diarree helpen stoppen, sla dan zoete aardappelen in. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food, is de zoete aardappel een extreem veelzijdige groente met een hoge voedingswaarde. Zoete aardappelen hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen en zitten boordevol kalium, vitamine A, vitamine C en vitamine B6. In feite bevat 180 gram zoete aardappelen 692 procent van je dagelijkse aanbevolen vitamine A-waarde, terwijl witte aardappelen nul procent bevatten.

 3. Zoete aardappelen zijn voedzamer dan witte aardappelen en ze bieden nog steeds onoplosbare vezels, waardoor ze de ontlasting versterken en de symptomen van diarree verminderen. In vergelijking met witte aardappelen scoren zoete aardappelen lager op de glycemische index, dus wordt gedacht dat je lichaam hun suiker langzamer opneemt. Als je merkt dat zoete aardappelen niet helpen om bulk aan de ontlasting toe te voegen en het lichaam van energie te voorzien, probeer dan witte aardappelen, die meer zetmeel bevatten.

 4. Lijnzaadolie heeft op meerdere manieren voordelen voor het spijsverteringsstelsel. In feite kan het zowel constipatie als diarree helpen verlichten. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat lijnzaadolie de door castorolie veroorzaakte diarree-score van muizen met 84 procent en darmafscheidingen met 33 procent kon verlagen. Lijnzaadolie is een van de rijkste bronnen van plantaardige, vitale omega-3-vetzuren, dus het helpt je lichaam goed gevoed te houden, terwijl het ontstekingen bestrijdt en je immuunsysteem stimuleert.

 5. Onderzoek toont aan dat voordelen voor de gezondheid van gember ook het vermogen omvatten om de verspreiding van bacteriën te voorkomen die überhaupt tot diarree kunnen leiden. Het eten van hele gember, het drinken van vers gembersap en het inhaleren van diffuse essentiële olie van gember zijn allemaal zeer effectieve manieren om maagkwalen te beteugelen.

 6. Onderzoek toont aan dat uitdroging een belangrijke complicatie is bij diarree. Milde en ernstige diarree kan leiden tot het verlies van gevaarlijk grote hoeveelheden vloeistoffen. Als u diarree heeft, drink dan voldoende vloeistoffen om uw urine helder te houden - dat is ongeveer acht tot 10 glazen water per dag. Een handige vuistregel is om bij elke losse stoelgang minstens één glas water te drinken.

 7. Er zijn aanwijzingen dat voor zuigelingen en kinderen met diarree borstvoeding het risico op uitdroging vermindert, en het is belangrijk om het drinken van vruchtensappen en koolzuurhoudende dranken te ontmoedigen, omdat ze het risico op uitdroging kunnen vergroten.

 8. Pepermuntolie kan darmontsteking verminderen en het spijsverteringskanaal kalmeren, waardoor losse ontlasting wordt verminderd. Het heeft ook een koelend en kalmerend effect op het lichaam. Het kalmeert de maagwand en de dikke darm vanwege zijn vermogen om spierspasmen te verminderen. Studies tonen aan dat pepermuntolie effectief is bij het verlichten van buikpijn bij mensen met diarree vanwege de krampstillende eigenschappen.

 9. Zoals vermeld, roept de BRAT-dieetvoedsellijst op tot bananen, rijst, appelmoes en toast. Onderzoek suggereert echter dat er een verscheidenheid aan voedingsmiddelen en dranken is die ook effectief zijn. Wat kun je nog meer eten van het BRAT-dieet? De volgende voedzame voedingsmiddelen zijn gemakkelijk op het spijsverteringsstelsel en helpen bij de opname van voedingsstoffen, stimuleren uw immuunsysteem en houden u energiek en gehydrateerd.

 10. Bottenbouillon is een alternatief voor BRAT-dieet dat rijk is aan vitale voedingsstoffen die uw darm en immuunsysteem ondersteunen. Het helpt bij de groei van probiotica in de darm en ondersteunt een gezond ontstekingsniveau in het spijsverteringsstelsel. Het is ook gemakkelijk verteerbaar en kalmeert het spijsverteringsstelsel, waardoor het het perfecte voedsel is voor als je diarree hebt.

 11. Door de genezende kracht van bottenbouillon te gebruiken, zorgt u ervoor dat u de voedingsstoffen krijgt die u nodig hebt om beter te worden. En omdat het in vloeibare vorm is, is het gemakkelijk op de maag en hoeft het niet te worden afgebroken. Je kunt eiwitpoeder gemaakt van bottenbouillon gebruiken om het bereiden van dit voedselrijke voedsel zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 12. Probiotische voedingsmiddelen en supplementen zijn uitgebreid onderzocht bij de preventie en behandeling van diarreeziekten, vooral voor kinderen. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical Gastroenterology, toont de overgrote meerderheid van gepubliceerde onderzoeken een statistisch significant voordeel van probiotische stammen, meestal Lactobacillus GG en S. boulardii, bij de behandeling van diarree. Gemiddeld konden probiotica de duur van diarree verminderen met ongeveer één dag bij deelnemers aan de studie. Ze helpen door het lichaam te voorzien van voedselbacteriën en infecties en andere oorzaken van diarree te bestrijden.

 13. De grootste probiotische voedingsmiddelen die diarree en andere spijsverteringsproblemen helpen verlichten, zijn gekweekte groenten (zoals zuurkool en kimchi), kombucha, natto, appelazijn, miso en yoghurt. Het is waar dat bewerkte, conventionele zuivelproducten moeilijk te verteren zijn en diarree verergeren, maar rauwe, gekweekte zuivelproducten zoals yoghurt bevatten veel probiotica en kunnen de darmfunctie ondersteunen.

 14. Oplosbare vezels kunnen overtollig vocht in de darmen opnemen en bulk toevoegen aan losse ontlasting. Haver is glutenvrij en bevat veel oplosbare vezels. Ze helpen de ontlasting te verstevigen en door het spijsverteringskanaal te vegen, waardoor gifstoffen en afval worden meegevoerd. Het is handig om haver 's nachts te laten weken, wat antinutriënten en enzymen vermindert die de opname en vertering van voedingsstoffen kunnen verstoren. Onderzoek suggereert dat vulstoffen zoals haverzemelen kunnen worden gebruikt als natuurlijke remedie tegen diarree.

 15. Bananen worden gemakkelijk verteerd, daarom zijn ze onderdeel van het BRAT-dieet. Het hoge kaliumgehalte in bananenvoeding helpt verloren elektrolyten te vervangen, wat belangrijk is wanneer het lichaam vloeistoffen en voedingsstoffen verliest vanwege diarree.

 16. Onderzoek heeft uitgewezen dat onrijpe, groene bananen gunstig zijn wanneer u diarree heeft. Groene bananen bevatten spijsverteringsbestendige zetmelen die gezonde bacteriën in de darm voeden. Ze maken je niet gashoudend en ze helpen om je ontlasting groter te maken. Een studie uit 2001, gepubliceerd in Gastroenterology, toonde aan dat een rijstgebaseerd dieet met gekookte groene bananen de hoeveelheid ontlasting bij zuigelingen met diarree en de duur van de diarree aanzienlijk verminderde. [! 34505 => 1140 = 4!

 17. Wanneer u diarree heeft, is het belangrijk dat u voldoende voedingsstoffen eet om uw immuunsysteem te stimuleren en uw lichaam te laten herstellen. Daarom wordt het BRAT-dieet niet aanbevolen voor een periode van meer dan 24 uur. Het drinken van groentesappen met een scala aan vitale vitamines en mineralen kan nuttig zijn, maar het is belangrijk dat je groenten gebruikt die je diarree-symptomen niet verergeren.

 18. Gember wordt al duizenden jaren gebruikt als een effectief spijsverteringshulpmiddel, waardoor het een uitstekend voedsel is voor maag- en diarree. Hoewel gember meer algemeen bekend staat om zijn vermogen om misselijkheid en braken te verlichten, tonen onderzoeken aan dat het ook diarree effectief kan remmen.

Te vermijden voedingsmiddelen

 1. Wanneer u diarree heeft, wilt u voedingsmiddelen vermijden die uw symptomen verergeren en gevoed blijven zodat u snel kunt herstellen. Er zijn sommige voedingsmiddelen te vermijden bij het zoeken naar natuurlijke remedies voor indigestie, diarree en chronische misselijkheid. Als u lijdt aan chronische diarree, kunt u baat hebben bij het volgen van een eliminatiedieet waarbij u drie tot zes weken bepaalde voedingsmiddelen, zoals gluten, zuivel en soja, moet vermijden. Vervolgens breng je deze voedingsmiddelen langzaam terug in je dieet om te zien hoe je lichaam op elke voedselgroep reageert.

 2. Andere voedingsmiddelen die u moet vermijden bij maag- en diarree, zijn de volgende:

Hoe het BRAT-dieet werkt (mogelijke voordelen)

 1. Waarvoor wordt het BRAT-dieet gebruikt? Het eten van bananen, rijst, appelmoes en toast als onderdeel van dit dieet tegen diarree is echt bedoeld om het werk dat op je spijsvertering wordt uitgevoerd te verminderen.

 2. De redenering achter het BRAT-dieet is dat het bindend voedsel bevat dat vezelarm is en kan helpen om de ontlasting steviger te maken. Het bevat ook bananen die rijk zijn aan kalium en helpen voedingsstoffen te vervangen die verloren zijn gegaan door braken of diarree. Mensen volgen het BRAT-dieet om hun lichaam weer normaal te laten eten na diarree of maagklachten.

 3. Hoewel werd aangenomen dat BRAT dieetvoeding die diarree stopt het beste was, blijkt dat het beste voedsel om te eten als je diarree hebt, niet noodzakelijkerwijs deel uitmaakt van een flauw dieet. Het toevoegen van gember, zoete aardappelen, bottenbouillon en wortelsap aan uw dieet kan ook helpen om van spijsvertering en maagklachten af ​​te komen, terwijl het ook belangrijke voedingsstoffen levert die het lichaam nodig heeft om te herstellen.

 4. Sommige mensen kunnen het gevoel hebben dat ze saai voedsel alleen kunnen verdragen als ze misselijk zijn of diarree hebben, dus het is prima om het eerste 24 uur vol te houden aan het BRAT-dieet voor peuters en volwassenen. Daarna, als u of uw kind in staat is om meer voedsel te verdragen, is het raadzaam om meer opties met veel voedingsstoffen te gebruiken.

 5. Er zijn enkele voordelen aan het eten van de BRAT-dieetlijst en ander saai voedsel, waaronder dat ze zijn:

Is BRAT effectief en veilig? (Bijwerkingen, risico's en voorzorgsmaatregelen)

 1. Het BRAT-dieet is veilig en effectief voor diarree, maar omdat het niet alle elementen van een gezond dieet biedt, moeten kinderen en volwassenen dit dieet slechts voor een korte periode volgen.

 2. Als u te lang alleen BRAT-voedingsmiddelen gebruikt, kan uw lichaam ondervoed raken, waardoor u moeilijk weer beter kunt worden. Binnen 24 uur na braken of diarree moet je beginnen met een regelmatig dieet te eten dat zowel fruit als groenten bevat.

 3. Er is onderzoek dat de theorie ondersteunt dat het eten van een regulier dieet effectiever is bij de behandeling van diarree. Een studie uit 2006 uitgevoerd aan de Columbia University School of Nursing trachtte de effectiviteit van een dieetinterventie te bepalen om de frequentie van stoelgang te verminderen en de consistentie van de ontlasting te verbeteren bij HIV-patiënten met een geschiedenis van terugkerende diarree-episodes. De behandelingsgroep volgde een vetarm, weinig onoplosbare vezel, lactosevrije, hoog oplosbare vezel en cafeïnevrij dieet. Ze ondervonden een vermindering van de stoelgang met 28 procent (vergeleken met 15 procent voor de controlegroep) en een verbetering van de consistentie van 20 procent (vergeleken met 8 procent).

 4. Deze studie suggereert dat vasthouden aan voedsel met veel voedingsstoffen die als ophopende stoffen dienen, de symptomen van diarree kan helpen verbeteren, en het is niet nodig om jezelf te beperken tot alleen BRAT dieetvoeding.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Als het BRAT-dieet of ander voedsel voor diarree na vier tot vijf dagen (twee dagen voor een baby of kind) niet werkt, is het tijd om uw zorgverlener te raadplegen. Uw provider kan bepalen of uw diarree wordt veroorzaakt door een ernstiger aandoening en kan een uitgebreidere behandeling aanbevelen. Hij / zij zal er ook voor zorgen dat u niet uitgedroogd raakt en te snel gewicht verliest.

 2. Het BRAT-dieet volgen voor gewichtsverlies wordt niet aanbevolen omdat beperkt voedsel op de BRAT-dieetlijst niet rijk is aan voedingsstoffen en u na enkele dagen ondervoed zal laten.

 3. Als het gaat om het BRAT-dieet voor honden, kies dan voor voedzame voedingsmiddelen die gemakkelijk te verteren zijn, zoals bottenbouillon, gekookte kip, pompoen en zoete aardappelen. Neem contact op met uw dierenarts als de symptomen langer dan twee tot drie dagen aanhouden.

 4. Lees volgende: Juice Cleanse: de nadelen van een sapdieet

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407