Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Broccoli Voeding: strijd tegen kanker, gewichtstoename osteoporose

Mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen voor gember

 1. Is broccoli de gezondste groente? Het staat zeker bovenaan de lijst. Vraag een voedingsdeskundige, arts, neuropaat of voedingsonderzoeker om zijn of haar persoonlijke lijst met de meest voedzame voedingsmiddelen, en kruisbloemige groenten zoals broccoli komen zeker op ze allemaal te staan.

 2. Het is geen wonder, gezien het feit dat broccoli plantaardige royalty is - boordevol antioxidanten, vezels en tal van vitamines en mineralen.

 3. Wat zijn enkele bewezen voordelen van broccoli? Het is moeilijk om te weten waar te beginnen.

Wat is broccoli?

 1. Wat zijn de voordelen van broccoli? Als lid van de Brassica-familie van kruisbloemige groenten - dezelfde familie met andere groenten zoals bok-choy, kool, boerenkool en snijbiet - is het een uitstekende bron van fytochemicaliën genaamd isothiocyanaten die schade door vrije radicalen bestrijden.

 2. Naast isothiocyanaten bevat deze veggie ook sulforaphanen en indolen - twee soorten sterke antioxidanten en stimulatoren van ontgiftende enzymen die cellen en de structuur van DNA beschermen. Het bevat ook glucosinolaten, carotenoïden, chlorofyl, vitamine E en K, essentiële mineralen, fenolische verbindingen en meer.

Soorten broccoli

 1. Hoewel groene broccoli veruit het meest voorkomende type is, komt deze groente eigenlijk in veel kleuren, variërend van diepe salie tot paarsachtig groen. Sommige onderzoeken suggereren dat hoe donkerder en kleurrijker de groenten zijn, hoe hoger de antioxidantcapaciteit.

 2. Veel verschillende soorten broccoli worden tegenwoordig overal ter wereld verbouwd en gegeten. Enkele voorbeelden van de vele soorten die er zijn:

Hoe het smaakt

 1. Broccoli heeft een smaak die vaak wordt beschreven als grasachtig, aards en mild bitter. Het is niet zo bitter als veel donkere bladgroenten maar niet zoet zoals veel rode en oranje groenten.

 2. Als u de voorkeur geeft aan een mildere, zoetere smaak, is broccolini een goede keuze. Als je iets meer zuur en scherp van smaak wilt, is broccoli rabe je beste optie.

Geschiedenis en feiten

 1. Broccoli werd voor het eerst gekweekt als een eetbaar gewas in het noordelijke Middellandse Zeegebied vanaf ongeveer de zesde eeuw voor Christus. Al in het Romeinse rijk werd het beschouwd als een uniek waardevol voedsel als het gaat om het bevorderen van gezondheid en levensduur.

 2. Deze nu gangbare groente werd voor het eerst in het midden van de 18e eeuw naar Engeland gebracht en vervolgens door Italiaanse immigranten in de Verenigde Staten geïntroduceerd, maar deze werd pas in de jaren 1920 algemeen bekend, wat verrassend is als je bedenkt hoe populair het vandaag is.

 3. Hoewel het als een nieuwere groente kan worden beschouwd, wordt broccoli-voeding nu over de hele wereld geprezen en wordt het gegeten als onderdeel van bijna elke keuken die er is, van Indiaas en Japans tot Amerikaans en Frans. Tegenwoordig zijn de grootste producenten van broccoli China, India, Italië, Mexico, Frankrijk, Polen en de VS

 4. Gerelateerd: Broccolizaadolie: de volgende olie voor anti-veroudering?

Top 7 gezondheidsvoordelen van Broccoli Nutrition

 1. Epidemiologische studies gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition tonen gemakkelijk aan dat hogere inname van groenten en fruit, met name de inname van kruisbloemige groenten, gecorreleerd is met een lager risico op hart- en vaatziekten. Het vezelrijke gehalte van broccoli is uitstekend voor het natuurlijk en snel verlagen van cholesterol.

 2. Sulforafaan kan ook de hoge bloeddruk en de nierfunctie aanzienlijk verbeteren, terwijl de in deze groente aanwezige verbinding luteïne in deze groente verdikking van de slagaders en plaque kan voorkomen die tot hartstilstand kan leiden.

 3. Is broccoli ontstekingsremmend? Ja, het bevat veel mineralen die belangrijk zijn voor verminderde ontsteking, het bestrijden van schade door vrije radicalen en het beschermen van de cardiovasculaire gezondheid.

 4. Deze omvatten calcium, kalium en magnesium. Het is bijvoorbeeld bekend dat calcium een ​​aantal cruciale rollen speelt bij het gezond en sterk houden van botten, maar het helpt ook je bloed te stollen en zorgt ervoor dat je spieren en zenuwen goed blijven werken.

 5. Naast het bevorderen van de gezondheid van het hart, houden vezelrijk voedsel ook het spijsverteringsstelsel rood en gezond. Maakt je van broccoli kak? Het kan zeker helpen.

 6. Geheel voedsel eten als onderdeel van een vezelrijk dieet bevordert regelmatige stoelgang, betere darm- en darmgezondheid, een meer alkalisch spijsverteringskanaal (dat de immuniteit verhoogt), en preventie van constipatie, IBS en andere spijsverteringsstoornissen.

 7. Isothiocyanaat sulforafaanverbindingen in overvloed in broccoli bestrijden ook krachtig schadelijke bacteriën in de darm en voorkomen oxidatie die kan leiden tot kanker in de spijsverteringsorganen.

 8. Studies uitgevoerd door de Afdeling Klinische Farmacologie aan de Tokyo University of Science hebben aangetoond dat wanneer muizen diëten met veel broccoli krijgen, ze verminderde bacteriële kolonisatie in de maag, lagere expressie van tumorgroei en ontsteking ervaren, en hogere antioxidantactiviteit die de immuniteit verhoogt. Broccoli ondersteunt verder de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam vanwege de fytonutriënten glucoraphanin, gluconasturtiian en glucobrassicine die helpen bij de leverfunctie.

 9. Een minder bekend voordeel van broccolivoeding is hoe het uw ogen redt van leeftijdsgebonden aandoeningen. Het heeft een positieve invloed op de gezondheid van het oog dankzij de hoge carotenoïden genaamd luteïne en zeaxanthine, die cruciaal zijn voor de gezondheid van het oog en het behoud van een goed zicht tot op hoge leeftijd.

 10. Ze helpen het nachtzicht te beschermen en voorkomen UV-schade in het netvlies en het hoornvlies van de ogen. Een dieet met veel voedingsmiddelen die antioxidanten, vitamine C en vitamine A bevatten, is een natuurlijke manier om maculaire degeneratie te voorkomen, de belangrijkste oorzaak van blindheid bij oudere volwassenen.

 11. Wilt u een gezonde, jeugdig ogende huid behouden, zelfs op oudere leeftijd? Dankzij de sulforafaan die schade aan de huid helpt, komt de voeding van broccoli ten goede aan het uiterlijk, het gevoel en de gezondheid van de huid. [! 8698 => 1140 = 6!

 12. Een kopje gekookte groenten bevat iets meer dan 50 calorieën, maar een goede dosis vezels, eiwitten en ontgiftende fytochemicaliën.

 13. Is broccoli een koolhydraat? Als een complexe koolhydraat met veel vezels, is het een uitstekende keuze voor het ondersteunen van een evenwichtige bloedsuikerspiegel, voortdurende energie en om je te helpen je vol te voelen.

 14. Wilt u een geheim weten over snel afvallen? Neem meer voedsel met een hoog volume, weinig calorieën en veel voedingsstoffen op in uw maaltijden.

 15. Broccoli heeft een hoog volume vanwege het hoge watergehalte, dus neemt het ruimte in je maag in en squasht het hunkeren naar of overeten zonder veel calorieën aan maaltijden toe te voegen.

 16. Waarom is broccoli gezond voor je lichaam? Onderzoek verbindt broccolivoeding en kruisbloemige groenteconsumptie met tal van gezondheidsvoordelen. Enkele van de vele aangetoonde voordelen van broccoli zijn:

 17. Waarom is broccoli een superfood als het gaat om kankerpreventie?

 18. Zoals u zojuist hebt geleerd, is het een van de beste bronnen van isothiocyanaatverbindingen die kanker bestrijden door oxidatieve stress te verminderen, de mitochondriale functie van cellen te beschermen, carcinogenen te neutraliseren en gifstoffen te bestrijden. Ze doen dit door de giftige effecten van gifstoffen uit een slecht dieet, blootstelling aan het milieu, zware metalen en het verouderingsproces te verminderen.

 19. Isothiocyanaten werken door de afgifte van speciale "kankerverwekkende chemicaliën" te stimuleren die de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam versnellen. Veel onderzoeken tonen aan dat voedingsmiddelen met veel antioxidanten zoals kruisbloemige groenten de groei van kankertumoren remmen en voorkomen dat DNA-schade optreedt, dus het is bekend dat ze het risico op darmkanker, blaaskanker, prostaatkanker, borstkanker en andere kankers aanzienlijk verlagen.

 20. Naast het aanbieden van hoge niveaus van isothiocyanaten, is broccolivoeding ook waardevol voor kankerpreventie vanwege de hoge niveaus van een fytochemische stof genaamd sulforafaan. Deze ziekteverwekkende stof verhoogt de activering van enzymen die fase 2-enzymen worden genoemd en die kankerverwekkende stoffen in het lichaam krachtig bestrijden.

 21. In feite is sulforafaan de krachtigste inductor van fase 2-enzymen van alle bekende fytochemische stoffen en helpt het het risico op enkele van de dodelijkste vormen van kanker, waaronder prostaatkanker, te verminderen.

 22. Kruisbloemige groenten zijn gekoppeld aan een verminderd risico op borst- en baarmoederhalskanker, waardoor ze vooral belangrijk zijn voor vrouwen. Dit komt door hun effecten op oestrogeen in het lichaam.

 23. Ze verhogen de verhouding van goede oestrogeenmetabolieten (het soort dat niet goedaardig is en niet gekoppeld aan de groei van kanker) maar verminderen het soort dat mogelijk schadelijk is. Mannen hebben van nature ook lagere niveaus van oestrogeen in hun lichaam, dus broccoli helpt ook bij mannen oestrogeengerelateerde kanker te voorkomen.

 24. De American Cancer Society beveelt aan kruisbloemige groenten meerdere keren per week te eten voor de beste bescherming. Broccoloconsumptie verbetert het vermogen van het lichaam om kanker op verschillende manieren te bestrijden, waaronder het verstrekken van antioxidanten, het reguleren van enzymen en het beheersen van apoptose en celcycli.

 25. Broccoli is een uitstekende bron van vitamine K, calcium, magnesium en kalium, die essentieel zijn voor gezonde botten, nagels en tanden. Hoge niveaus van vitamine K en ijzer zijn van vitaal belang voor het behoud van de minerale botdichtheid (naast vele andere voordelen, zoals het bevorderen van de gezondheid van het bloed en het stimuleren van uw energieniveau).

 26. Sommigen zeggen zelfs dat vitamine K botten beter bouwt dan calcium, en slechts één kopje broccoli voorziet in meer dan 270 procent van uw dagelijkse vitamine K-behoeften. Er is bewijs in menselijke interventiestudies dat vitamine K en vitamine D samenwerken om het botmetabolisme positief te beïnvloeden en dat een vitamine K-tekort of vitamine D-tekort het risico op botgerelateerde ziekten verhoogt.

 27. Vitamine K heeft ook een positief effect op de calciumbalans, een belangrijk mineraal in het botmetabolisme.

 28. Calcium in deze groente is ook cruciaal voor het voorkomen van calciumgebrek plus het opbouwen en behouden van sterke tanden en botten - vooral op oudere leeftijd wanneer mensen vatbaarder worden voor botbreuken, fracturen en verlies van botdichtheid .

 29. Als uw lichaam niet genoeg calcium binnenkrijgt, wordt het van uw botten gestolen om te helpen een constante hoeveelheid in uw bloed te houden, dus het opnemen van meer broccoli in uw dieet is een natuurlijke osteoporosebehandeling en preventie methode.

 30. Waarom zou je broccoli eten als je je hart wilt beschermen? Broccoli voeding bevordert de gezondheid van het hart op meerdere manieren, zoals door hartaanvallen en beroertes te voorkomen en slagaders schoon te houden, naast het corrigeren van hoge cholesterol en hoge bloeddruk.

 31. Het voorkomt dat cholesterol uw bloedbaan binnendringt door eraan te binden en het uit het lichaam te verwijderen.

 32. Waarom is broccoli goed voor lijners? Omdat het een van de meest voedzame voedingsmiddelen op aarde is.

Broccoli Voedingsfeiten

 1. Afgezien van zijn aangetoonde kankerbestrijdende vaardigheden, wordt broccoli beschouwd als een voedingskrachtcentrale als het gaat om het leveren van hoge niveaus van vitaminen en mineralen. Zoals je hieronder kunt zien, is het een van nature hoge bron van voedingsvezels, plantaardig eiwit, vitamine K, A, C en meer.

 2. Volgens een onderzoek uit 2018 gepubliceerd in het tijdschrift Molecules, hebben broccoliroossen hogere concentraties aminozuren, glucoraphanine en neoglucobrassicine in vergelijking met andere delen van de plant, terwijl broccolibladeren hoger zijn in carotenoïden, chlorofylen , vitamine E en K, fenolgehalte en antioxiderende activiteit.

 3. Eén kop gekookte broccolivoeding heeft ongeveer:

Hoe te selecteren en op te slaan

 1. Het is belangrijk om waar mogelijk biologische broccoli te kopen - gezien het feit dat de Environmental Working Group het een van de meest chemisch gespoten groenten noemt die er jaar na jaar is. Hoewel je altijd kunt zoeken naar broccoli die rauw en vers is op boerenmarkten en supermarkten, is het ook een goede optie om ingevroren, biologische broccoli te kopen en je wat geld te besparen.

 2. Zoek bij het selecteren van deze veggie naar knoppen die helder, strak en compact zijn. Geelachtige of bruine knoppen en een slappe uitstraling betekenen dat de groente slecht gaat.

 3. Om ervoor te zorgen dat deze groente zijn hoge gehalte aan voedingsstoffen behoudt, wilt u zo snel mogelijk verse broccoli consumeren, idealiter binnen twee tot drie dagen nadat hij is geplukt. Dat komt omdat de fytonutriënten in broccoli gedeeltelijk verloren gaan tijdens opslag na de oogst.

 4. Bewaar broccoli vers in de koelkast, los verpakt in vochtige papieren handdoeken, of dompel de stengelporties onder in een kan gevuld met ijswater. Bewaar het niet in een verzegelde container of plastic zak omdat het luchtcirculatie vereist.

 5. Je kunt ook gehakte broccoli enkele maanden invriezen als je geen tijd hebt om het vers te maken.

Broccoli gebruiken en koken

 1. De broccolikop of boomachtige roosjes zijn de meest populaire onderdelen om te eten, maar de hele stengel is eetbaar en zit boordevol voedingsstoffen. Veel gezondheidsexperts adviseren het eten van de stengels, omdat ze kunnen worden beschouwd als vezelrijk voedsel, samen met het eten van de bladgroenten die zijn bevestigd aan de stengels die veel voedingsstoffen bevatten.

 2. Slechts één tot twee koppen per dag is een geweldige aanvulling op uw dieet, omdat dit voldoende is om veel belangrijke voedingsstoffen te leveren. Meer dan dit kan bij sommige mensen gas en maagklachten veroorzaken.

 3. Deze groente is perfect eetbaar rauw of gekookt, hoewel het de potentie kan hebben om meer buikpijn te veroorzaken, dus wanneer het ongekookt is in vergelijking met wanneer het gekookt is. De voedingsstoffen kunnen gevoelig zijn voor koken op hoog vuur, dus het is het beste om het op lage temperaturen te koken en waar mogelijk voor een korte periode.

 4. Was deze veggie niet tot vlak voordat u hem klaarmaakt en spoel hem dan voorzichtig af en snijd het harde deel van de stengel bij.

 5. Deze gemeenschappelijke veggie kan worden gestoomd, gebakken, geroosterd, gewokt, gepureerd en meer.

 6. Bij koken bij hoge temperaturen kan het een deel van zijn delicate voedingsstoffen verliezen. Probeer het bij een lage kooktemperatuur en een kortere kooktijd.

 7. Het kan gemakkelijk verbranden en in water worden vastgelegd als het te gaar is - en we weten allemaal hoe onsmakelijk dat kan zijn. Enkele eenvoudige manieren om broccoli te koken tot het zacht is en de smaak versterkt zijn:

 8. Je kunt ook snel broccoli in minuten stomen door deze toe te voegen aan een grote overdekte pot met een paar eetlepels water en deze vier tot vijf minuten te laten stomen of tot ze zacht zijn. Dit is een geweldige manier om een ​​hoog niveau van voedingsstoffen te behouden.

Broccoli gebruiken en koken

 1. Hoe kunt u broccoli thuis gebruiken in gezonde recepten?

 2. Profiteer van alles wat broccoli te bieden heeft door:

 3. Broccoli past goed bij veel verschillende smaken en soorten keukens en kan worden gegeten bij het ontbijt, de lunch of het diner. Smaken die er goed bij passen zijn olijfolie, knoflook, tomaten, ui, citroen, peterselie, gember, curry en andere kruiden.

 4. Het is ook nuttig om broccoli te eten met een soort gezond vet zoals olijfolie of kokosolie, omdat bepaalde vitamines oplosbaar zijn in vet, wat betekent dat ze worden verteerd en alleen in het lichaam worden opgenomen of getransporteerd met dik. Deze omvatten vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K.

 5. Hier zijn enkele voorbeelden van eenvoudige, gezonde broccolirecepten:

Broccoli gebruiken en koken

 1. Is het OK om elke dag broccoli te eten?

 2. Sommige mensen maken zich zorgen over het eten van grote hoeveelheden kruisbloemige groenten en het effect op de gezondheid van de schildklier. Gelukkig is daar weinig om je zorgen over te maken.

 3. Volgens het onderzoek zou een grote hoeveelheid kruisbloemige groenten nodig zijn om elke vorm van hypothyreoïdie te veroorzaken. Het lijkt ook vooral een risico te zijn voor mensen met een bestaand jodiumtekort.

 4. Als u een schildklierprobleem heeft, neem dan gekookte kruisbloemige groenten en bewaar ze dagelijks ongeveer één tot twee porties. Anders kunnen de meeste mensen enorm profiteren van het eten van veel kruisbloemige groenten naar hartelust.

 5. Broccoli kan ook allergische reacties en interacties veroorzaken met bepaalde medicijnen, waaronder warfarine. Over het algemeen worden kruisbloemige planten als zeer veilig beschouwd bij mensen, met uitzondering van allergieën.

 6. Personen die met warfarine worden behandeld, moeten hun arts raadplegen voordat ze veel kruisbloemige groenten aan hun voeding toevoegen.

 7. Waarom is broccoli niet goed voor u als u IBS hebt of gevoelig bent voor FODMAP-voedingsmiddelen? Groenten zoals broccoli en bloemkool kunnen voor sommige mensen moeilijk te verteren zijn vanwege de soorten koolhydraten die ze bevatten, FODMAPS genoemd.

 8. Deze kunnen winderigheid en een opgeblazen gevoel veroorzaken als gevolg van onverteerde koolhydraten die worden gemetaboliseerd door darmbacteriën, die spijsverteringssymptomen veroorzaken. Als je tijdens het eten van broccoli gas, buikpijn, diarree en / of constipatie ervaart, wil je misschien eerst proberen te verminderen hoeveel je verbruikt, en dan mogelijk alles samen vermijden, vooral als je rauw bent.

Laatste gedachten

 1. Lees verder: Broccolispruiten: een van de beste kankerbestrijdende voedingsmiddelen in de natuur

 2. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407