Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cacaoboter voor gezicht: huidgezondheid en littekens

Wat is cacaoboter?

 1. Cacaoboter is een plantaardig vet uit de cacaoboon. Het wordt gewonnen uit geroosterde cacaobonen. Over het algemeen is cacaoboter een rijke hydraterende crème. Pure cacaoboter kan afzonderlijk worden verpakt of met andere ingrediënten worden verwerkt en als body cream worden verkocht.

 2. Laten we eens kijken hoe je cacaoboter kunt gebruiken om je gezicht te hydrateren en te verjongen, zodat je kunt beslissen of het geschikt is voor jou.

Cacaoboter in lotion en cacaoboter in voedsel

 1. Cacaoboterlotion kan het vocht van de huid aanvullen en een barrière vormen om uw huid tegen vochtverlies te beschermen. In vergelijking met andere oliën en crèmes wordt cacaoboter vaak goed opgenomen zonder dat de huid vettig wordt. Cacaoboter helpt de huid echter zeker zijn elasticiteit en toon te behouden.

 2. Mensen geloven vaak dat cacaoboter striae kan voorkomen. Twee afzonderlijke studies, een met een groep van 300 vrouwen en een andere waar 175 vrouwen de studie voltooiden, concludeerden dat cacaoboter niet verhinderde dat striae effectiever werd gevormd dan andere vochtinbrengende crèmes.

 3. Delen van de cacaoplant zijn gebruikt om acne, psoriasis, huidkanker en wonden te behandelen. Maar er is meer onderzoek nodig om te verifiëren hoe effectief cacaoproducten zijn voor de gezondheid van de huid.

 4. Gelukkig voor ons, het eten van cacao biedt ook veel van deze voordelen, zelfs voor de huid.

 5. De cacaoplant bevat veel ontstekingsremmende en antioxiderende fytochemicaliën. Fytonutriënten zijn onderzocht op hun anti-kanker eigenschappen. Onderzoek heeft aangetoond dat cacao meer fytochemicaliën bevat (in feite het actieve ingrediënt van de plant) dan thee en rode wijn.

 6. Uit een overzicht van veel onderzoeken bleek dat de fytochemicaliën in cacao ook de bloedstroom in de huid kunnen verhogen en beschermen tegen schade door de zon. Beide voordelen kunnen helpen een gezonde huid te behouden en zichtbare tekenen van een verouderende huid te verminderen.

Cacaoboter gebruiken voor je gezicht

 1. U kunt cacaoboter één of meerdere keren per dag op uw huid aanbrengen.

 2. Het gebruik van cacaoboter kan de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid op uw gezicht verbeteren. Vocht, elasticiteit en bescherming tegen de zon zijn alle gewenste eigenschappen om de huid er gezond uit te laten zien.

 3. Omdat pure cacaoboter vettig wordt wanneer het wordt gesmolten, zou het goed zijn om het als een natuurlijke make-upremover te proberen. Dikkere cacaoboter, dichter bij kamertemperatuur, kan goed werken op droge lippen.

 4. Als u zich zorgen maakt over het uiterlijk van littekens, raden artsen routinemassage aan op de huid. Massage wordt niet getoond om het uiterlijk van littekens van meer dan twee jaar oud te verminderen. Meer recente littekens kunnen profiteren als u het volgende doet:

 5. Afhankelijk van uw eigen huidverzorgingsroutine, kunt u deze het beste gebruiken nadat uw gezicht is gereinigd en geëxfolieerd, zodat uw huid het echt kan absorberen. Cacaoboter kan uw poriën echter verstoppen, dus het is het beste om het op andere plaatsen dan uw gezicht te gebruiken.

Is er onderzoek om het gebruik van cacaoboter op uw gezicht te ondersteunen?

 1. Geen studies bewijzen de voordelen van het gebruik van cacaoboter op uw gezicht. In feite begrijpen we nog steeds niet veel van de manieren waarop cacaoboter op de huid werkt.

 2. De meeste claims over de voordelen van cacaoboter voor je gezicht zijn anekdotisch. Dit betekent niet dat je het niet moet proberen. Maar als u op zoek bent naar gegarandeerde resultaten, moet u ingrediënten verkennen met wetenschappelijk bewezen effecten.

Dingen om te weten voordat u cacaoboter voor uw gezicht gebruikt

 1. Cacaoboter wordt als veilig beschouwd, zolang u niet allergisch bent voor de cacaoplant. Cacaoboter bevat ook geen cafeïne, in tegenstelling tot cacaopoeder.

 2. Van cacaoboter is echter bekend dat het poriën verstopt. Dus wees voorzichtig voordat je cacaoboter op je gezicht aanbrengt. Als u vatbaar bent voor acne en puistjes, wilt u misschien geen producten gebruiken die cacaoboter vermelden als een van de eerste zeven ingrediënten in een product. Als cacaoboter ver beneden de lijn van ingrediënten wordt vermeld, of als u zich geen zorgen maakt over acne, hoeft u niet zo bezorgd te zijn.

 3. De chemische structuur van een olie bepaalt of en hoe erg het poriën verstopt. De moleculen van cacaoboter zitten erg dicht op elkaar, waardoor het erg comedogeen is (verstopping van de poriën). Oliën die minder comedogeen zijn, zijn olijfolie, amandelolie en abrikozenolie. Soja, zonnebloem en saffloerolie verstoppen de poriën helemaal niet.

 4. Lees ons artikel over niet-comogene oliën voor meer informatie.

Waar moet u op letten bij het winkelen

 1. Veel lotions, crèmes en zelfs haar- en lipproducten bevatten cacaoboter. Het kan zelfs worden geadverteerd als het hoofdingrediënt. Lees het etiket van een product om te bepalen hoeveel cacaoboter eigenlijk in het product zit.

 2. U kunt zien hoeveel cacaoboter zich in een product bevindt op basis van waar het wordt vermeld ten opzichte van andere ingrediënten. Ingrediënten worden vermeld in volgorde van meest overheersend tot minst. Zoek naar producten waarbij cacaoboter tot de eerste paar genoemde ingrediënten behoort om de meeste voordelen te krijgen.

 3. Pure cacaoboter is hard bij kamertemperatuur. Je kunt er badkuipen van vinden in reformwinkels. Je moet de hele container in een kom met heet water opwarmen voordat je hem eruit kunt scheppen of op je gezicht kunt aanbrengen. Het wordt heel zacht en gemakkelijk te verspreiden als het opwarmt.

 4. Koop hier online cacaoboterolie.

Wat is nog meer goed voor mijn huid?

 1. Houd uw zonde gezond van binnen en van buiten door:

Bottom line

 1. Cacaoboter is het pure vet afkomstig van cacaobonen. Voorlopig onderzoek toont aan dat cacaoboter veel voedingsvoordelen voor de huid heeft. Soms wordt cacaoboter in lotion gebruikt, maar het is misschien niet het beste voor je gezicht omdat het je poriën kan verstoppen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407