Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Calorieën in wodka: calorieën, koolhydraten en voedingsfeiten

Overzicht

 1. Vasthouden aan uw dieet betekent niet dat u niet een beetje plezier kunt hebben! Wodka is een van de laagste calorie-alcoholische dranken in het algemeen en heeft geen koolhydraten, daarom is het een sterke drank voor lijners, vooral voor diegenen die een koolhydraatarm dieet volgen zoals het dieet van Paleo of Atkin.

 2. U moet alleen uitkijken voor suikerhoudende mixers, snacks 's avonds laat en alleen drinken met mate om uw algehele gezondheid te beschermen.

Voedingsfeiten

 1. Wodka bevat niets anders dan ethanol en water. Dit betekent dat wodka vrijwel geen voedingswaarde heeft. Wodka bevat geen suiker, koolhydraten, vezels, cholesterol, vet, natrium, vitamines of mineralen. Alle calorieën komen uit de alcohol zelf.

Zitten in een shot wodka?

 1. Wodka wordt beschouwd als een plengoffer met minder calorieën dan wijn of bier. Hoe geconcentreerder je wodka is (hoe hoger het bewijs), hoe meer calorieën het bevat. Het "bewijs" is een getal dat verwijst naar het percentage alcohol in de drank.

 2. U kunt het percentage berekenen door het bewijs in twee te delen. 100 bewijs is bijvoorbeeld 50 procent alcohol, terwijl 80 bewijs 40 procent alcohol is.

 3. Hoe hoger het bewijs, hoe hoger het aantal calorieën (en het grotere effect op uw alcoholgehalte in het bloed). Voor een schot van 1,5 ounce wodka is het aantal calorieën als volgt:

 4. Alcohol is geen koolhydraat. De calorieën in wodka komen alleen van de alcohol zelf. Zuivere alcohol bevat ongeveer 7 calorieën per gram. Ter referentie, koolhydraten en eiwitten bevatten beide ongeveer 4 calorieën per gram, terwijl vet ongeveer 9 calorieën per gram bevat.

 5. Dit betekent dat alcohol bijna twee keer zo dik is als koolhydraten of eiwitten en slechts iets minder dik dan vet.

 6. Het caloriegehalte is over het algemeen hetzelfde tussen verschillende merken wodka die hetzelfde bewijs leveren. Kettle One, Smirnoff, Gray Goose, Skyy en Absolut wodka zijn bijvoorbeeld allemaal 80 proof wodka en bevatten elk 96 calorieën per shot van 1,5 ounce of 69 calorieën per ounce.

Wodka hebben koolhydraten?

 1. Gedistilleerde dranken, zoals wodka, rum, whisky en gin, bevatten alleen alcohol, dus ze hebben geen koolhydraten. Als u uw koolhydraatinname bijhoudt, is wodka een optimale keuze.

 2. Dit lijkt misschien vreemd omdat wodka is gemaakt van koolhydraatrijk voedsel zoals tarwe en aardappelen. De koolhydraten worden echter verwijderd tijdens het fermentatie- en destillatieproces.

Vergeleken met andere soorten alcohol

 1. Andere gedistilleerde likeuren, zoals rum, whisky, gin en tequila bevatten ongeveer hetzelfde aantal calorieën als wodka en nul koolhydraten. Het hangt natuurlijk af van het merk en het bewijs.

 2. Sommige rummerken bevatten bijvoorbeeld toegevoegde kruiden en suiker die de smaak en ook de voedingswaarde veranderen.

 3. Wijn en bier hebben over het algemeen meer calorieën en koolhydraten per portie dan wodka:

Gearomatiseerde wodka hebben meer calorieën?

 1. Smaak doordrenkte wodka kan zorgen voor een heerlijkere ervaring en kan ook de behoefte aan calorierijke mixers zoals cranberry of sinaasappelsap elimineren. Tegenwoordig vind je wodka doordrenkt met de natuurlijke of kunstmatige smaak van zowat alles.

 2. Citroen, bessen, kokosnoot, watermeloen, komkommer, vanille en kaneel zijn populaire opties. Er zijn ook meer exotische infusies, waaronder: spek, slagroom, gember, mango en zelfs gerookte zalm.

 3. Het beste deel is dat de meeste van de geïnfuseerde versies geen andere calorieën bevatten dan gewone wodka!

 4. Pas op dat u wodka met smaak doordrenkt met wodkadranken gemaakt met gearomatiseerde suikerachtige siropen die worden toegevoegd na het fermentatie- en destillatieproces. Deze producten bevatten vaak veel meer calorieën dan een geïnfuseerde wodka.

 5. Lees de etiketten altijd aandachtig. Als u geen voedingswaarde-informatie op het productetiket kunt vinden, probeer dan de website van de fabrikant te doorzoeken.

Wodka-drankjes

 1. Wodka heeft op zichzelf vrijwel geen smaak behalve de brandende alcoholsmaak die veel mensen onaangenaam vinden.

 2. Zoveel drinkers kiezen ervoor om wodka te mengen met zoete sappen of frisdranken om de smaak te helpen. Maar het hoge suikergehalte van veel van deze mixers kan grote schade aanrichten aan uw dieet.

 3. Een kopje sinaasappelsap bevat bijvoorbeeld 112 calorieën en gewone frisdrank bevat meer dan 140 calorieën per blikje. De meeste van die calorieën komen uit suiker.

 4. In plaats van suikerhoudende vloeistoffen, houdt u uw drankje caloriearm en koolhydraatarm door uw wodka te mengen met een van de volgende:

En gewichtsverlies

 1. Alcohol, inclusief wodka, interfereert met het vetverbrandingsproces van ons lichaam. Normaal metaboliseert (breekt) onze lever vetten af. Wanneer alcohol aanwezig is, geeft uw lever het echter de voorkeur om het eerst af te breken.

 2. Vetmetabolisme komt tot stilstand terwijl uw lichaam de alcohol gebruikt voor energie. Dit wordt "vet sparen" genoemd en het is niet goed voor iemand die probeert af te vallen.

 3. Hoewel een enkele dosis wodka misschien niet zo heel erg lijkt bij minder dan 100 calorieën, stoppen de meesten van ons niet bij slechts één drankje. Het consumeren van slechts 3 wodka-drankjes voegt 300 calorieën toe aan je inname voor de dag. Dat is ongeveer hetzelfde als een McDonald's cheeseburger.

 4. Alcohol zorgt er ook voor dat we onze remmingen verliezen, knoeit met onze hormonen (adrenaline en cortisol) en verhoogt ons verlangen naar vetrijke, koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Dit maakt het nog moeilijker om nee te zeggen tegen een late nachtreis naar Taco Bell.

 5. Wodka is misschien een goede keuze in vergelijking met andere soorten alcohol, zoals bier of suikerhoudende cocktails, maar als je op je gewicht let, moet je wodka behandelen alsof je een fluitje van een cent bent of een cookie en bewaar deze voor een speciale gelegenheid.

Om mee te nemen

 1. Wodka is een caloriearme drank zonder koolhydraten, vet of suiker, en wat dat betreft geen voedingswaarde. Als je op dieet bent of gewoon wilt drinken zonder een teveel aan calorieën, is wodka een goede keuze. Het heeft minder calorieën en koolhydraten dan bier, wijn, champagne en vooraf gemengde cocktails.

 2. Meng wodka met sodawater en een scheutje citroen of een light frisdrank om het aantal calorieën en koolhydraten laag te houden, maar probeer altijd uw alcoholinname tot een verstandig minimum te beperken, want de calorieën kunnen snel optellen.

 3. Vergeet niet dat uw lever u niet kan helpen met vetverbranding als het bezig is met het verwerken van alcohol. Het is belangrijk om te weten dat overmatig alcoholgebruik zeer schadelijk kan zijn voor je algehele gezondheid.

 4. Het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) beschouwt "laag-risico" drinkniveaus als niet meer dan 4 drankjes per dag en niet meer dan 14 drankjes per week voor mannen.

 5. Voor vrouwen zijn de niveaus lager - niet meer dan 3 drankjes per dag en in totaal 7 drankjes per week. Te veel drinken kan aanzienlijke schade aan je hersenen, lever, hart en andere vitale organen veroorzaken. Het kan ook uw risico op bepaalde soorten kanker verhogen.

 6. Drink geen wodka of enig ander type alcohol als je zwanger bent.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407