Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Canola-olie versus plantaardige olie

Canola-olie versus plantaardige olie

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 28 juni 2018

 2. Canola-olie versus plantaardige olie, en hoewel beide bepaalde voordelen hebben, is het belangrijk om te begrijpen hoe deze twee populaire oliën verschillen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Canola-olie versus plantaardige olie

 1. Bij het beslissen of u canola-olie of plantaardige olie wilt gebruiken bij het koken, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden.

Bron

  Extractie

   Nutrition

    Gebruikt rookpunt

     Flavor

     1. Eén ding om te onthouden over koolzaadolie is dat het in de meeste gevallen niet van een natuurlijke plant komt, maar in een kruissituatie, die vaak genetische modificatie omvat. Dit betekent op zijn beurt dat de plant tijdens de ontwikkeling met verschillende pesticiden of chemicaliën kan worden bespoten. [! 107449 => 1130 = 8!

     Wat is beter voor u?

     1. Over het algemeen wordt koolzaadolie als gezonder beschouwd dan plantaardige olie, omdat deze vaak een hoger verzadigd vetgehalte heeft en vaker gehydrogeneerd is. Plantaardige olie houdt ook de smaak van voedingsmiddelen niet bijzonder goed vast en wordt vaak gezien als een hulpmiddel in een recept, in plaats van een ingrediënt. Het beste advies is om nog gezondere oliën te kiezen dan deze soorten, zoals avocado-olie, extra vierge olijfolie, druivenpitolie of sesamolie, beide vanwege hun smaak en voedingssamenstelling.

     2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

     3. Over het algemeen wordt koolzaadolie als gezonder beschouwd dan plantaardige olie, omdat deze vaak een hoger verzadigd vetgehalte heeft en vaker gehydrogeneerd is. Plantaardige olie houdt ook de smaak van voedingsmiddelen niet bijzonder goed vast en wordt vaak gezien als een hulpmiddel in een recept, in plaats van een ingrediënt. Het beste advies is om nog gezondere oliën te kiezen dan deze soorten, zoals avocado-olie, extra vierge olijfolie, druivenpitolie of sesamolie, beide vanwege hun smaak en voedingssamenstelling.

     4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.     Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407