Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cayennepeper profiteert uw buik, verder dan het hart

Garnalen kiezen

 1. Velen van ons hebben cayennepeper gebruikt om wat kruiden aan onze maaltijden toe te voegen, maar wist u dat het uw gezondheid kan veranderen? Het wordt al 9.000 jaar gebruikt voor zowel voedsel als medicijnen! Cayennepeper kan de doorbloeding van uw lichaam stimuleren en de zuurgraad verminderen; het is een krachtige, kruidige kleine peper die veel gezondheidsvoordelen biedt.

 2. Cayennepeper wordt meestal aan voedsel toegevoegd in zijn natuurlijke vorm of in poedervorm, en sommige mensen gebruiken het als een crème of capsule om te profiteren van de ontgiftende eigenschappen.

 3. Voordelen van Cayennepeper zijn talrijk en effectief; het wordt gebruikt om de spijsvertering te helpen, waaronder maagklachten, trage darmgas, stop maagpijn, stop diarree en als een natuurlijke remedie voor krampen. Het wordt ook gebruikt voor aandoeningen van het hart en de bloedvaten - inclusief om de slechte bloedsomloop te verbeteren, overmatige bloedstolling ongedaan te maken, een hoog cholesterol te verlagen en hartziekten te voorkomen.

 4. De vrucht van de paprika-plant bevat een chemische stof genaamd capsaïcine. Het gebruik van capsaïcine voor verschillende gezondheidsproblemen komt vaker voor dan ooit. Momenteel wordt het onderzocht om het vermogen ervan te testen om pijnsensaties te verminderen wanneer het op de huid wordt aangebracht, en onderzoek geeft aan dat het effectief zou zijn als een remedie voor hoofdpijn (inclusief migraine), mogelijke oplossing voor artrose en andere pijnlijke aandoeningen.

Voedingsfeiten cayennepeper

 1. Cayenne is een struik die is ontstaan ​​in Midden- en Zuid-Amerika en nu groeit in subtropische en tropische klimaten. Het holle fruit groeit uit tot lange peulen die rood, oranje of geel worden wanneer ze rijpen. Cayennepepers (of Capsicum frutescens) behoren tot het geslacht Capsicum en komen uit een vergelijkbare cultivar van Capsicum annuum. Capsicum is een kruid en de vrucht van de capsicumplant wordt gebruikt om medicijnen te maken.

 2. De peper bevat ook vitamine C, vitamine B6, vitamine E, kalium, mangaan en flavonoïden - wat zorgt voor krachtige antioxiderende eigenschappen. Op de Scoville Rating Scale wordt cayennepeper meestal beoordeeld van 30.000 tot 190.000 Scoville Heat Units (SHU). (Pure capsaïcine heeft de hoogste SHU-beoordeling.)

 3. Dit zijn de feiten over cayennepepervoeding, vermeld in de aanbevolen dagelijkse waarden; 1 theelepel cayennepeper bevat:

Voedingsfeiten cayennepeper

 1. Cayenne is een struik die is ontstaan ​​in Midden- en Zuid-Amerika en nu groeit in subtropische en tropische klimaten. Het holle fruit groeit uit tot lange peulen die rood, oranje of geel worden wanneer ze rijpen. Cayennepepers (of Capsicum frutescens) behoren tot het geslacht Capsicum en komen uit een vergelijkbare cultivar van Capsicum annuum. Capsicum is een kruid en de vrucht van de capsicumplant wordt gebruikt om medicijnen te maken.

 2. De peper bevat ook vitamine C, vitamine B6, vitamine E, kalium, mangaan en flavonoïden - wat zorgt voor krachtige antioxiderende eigenschappen. Op de Scoville Rating Scale wordt cayennepeper meestal beoordeeld van 30.000 tot 190.000 Scoville Heat Units (SHU). (Pure capsaïcine heeft de hoogste SHU-beoordeling.)

 3. Dit zijn de feiten over cayennepepervoeding, vermeld in de aanbevolen dagelijkse waarden; 1 theelepel cayennepeper bevat:

15 Cayenne Pepper-voordelen

 1. Twee onderzoeken hebben aangetoond dat 0,025 procent lokaal gebruikte capsaïcine (cayennepeper) crème effectief is bij de behandeling van psoriasis. De eerste studie toonde een significante afname van de schaal en roodheid gedurende een periode van zes weken bij 44 patiënten met matige en ernstige psoriasis. De tweede was een dubbelblind onderzoek bij 197 patiënten; psoriasis werd vier keer per dag gedurende zes weken met de capsaïcine-crème behandeld, met een significante afname van schilfering, dikte, roodheid en jeuk. (10)

 2. Voordelen van Cayennepeper zijn ook het vermogen om uw metabolisme te reguleren. Cayennepeper bleek de honger effectief te onderdrukken en de glucosespiegel te normaliseren. Het houdt de bloeddruk genormaliseerd en helpt het lichaam LDL-cholesterol en triglyceriden te verlagen. (11, 12)

 3. Voordelen van Cayennepeper zijn onder meer bètacaroteen en antioxidanten die uw immuunsysteem ondersteunen. Het helpt bij het afbreken en verplaatsen van overbelast slijm, en zodra dit smerige slijm het lichaam verlaat, zullen de symptomen van griep of verkoudheid verminderen. Behalve dat het helpt als een natuurlijke remedie tegen griep, verhoogt cayennepeper ook je lichaamstemperatuur, waardoor je gaat zweten en de activiteit van je immuunsysteem verhoogt. Als vitamine C-voedsel kan cayennepeper je ook helpen om die vervelende kou te schoppen.

 4. Vitamine A speelt een cruciale rol bij het behoud van een gezond gezichtsvermogen, neurologische functie en een gezonde huid; het is een antioxidant die ontstekingen vermindert door vrije radicalen te bestrijden. Studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat antioxidanten zoals vitamine A van vitaal belang zijn voor een goede gezondheid en een lang leven; ze komen de gezondheid van het oog ten goede, stimuleren de immuniteit en bevorderen de celgroei. (13)

 5. Voordelen van vitamine E zijn onder meer het helpen van veel organen in het lichaam om goed te functioneren en is uiterst nuttig bij het natuurlijk vertragen van het verouderingsproces. Deze belangrijke en nuttige vitamine heeft het vermogen om cholesterol in evenwicht te brengen, vrije radicalen te bestrijden, beschadigde huid te herstellen, hormonen in balans te brengen, beschadigde huid en haar te herstellen, het gezichtsvermogen te verbeteren en het energieniveau te verhogen ... en Cayennepeper is een belangrijke leverancier van vitamine E.

 6. Omdat cayennepeper een ontstekingsremmend middel is, heeft het de kracht om allergieën en de symptomen die verband houden met allergieën te voorkomen. Een voedselallergie is bijvoorbeeld een meetbare reactie op het consumeren van een specifiek voedsel. Voedselallergieën of -intoleranties kunnen worden veroorzaakt door een aandoening die bekend staat als lekkende darm (darmpermeabiliteit), wanneer eiwitten en voedseldeeltjes de darm passeren en systemische lichaamsontsteking veroorzaken.

 7. Lekkende darm is alsof de poorten van uw darmen naar uw bloedbaan worden gebroken, zodat toxines, microben en onverteerde voedseldeeltjes er nu door kunnen komen. (Doe mijn lekkende darmtest als je wilt weten of je het hebt.) Wanneer dit gebeurt, veroorzaakt het ontsteking in je hele lichaam, wat leidt tot een verscheidenheid aan ziekten.

 8. Studies suggereren dat capsaïcine een rol kan spelen als een natuurlijke remedie tegen kanker, inclusief bij de behandeling van prostaatkanker. Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Californië aan de Los Angeles School of Medicine ontdekte dat dit belangrijke ingrediënt in cayennepeper de groei van kankercellen kan remmen en de activering van nieuwe gevaarlijke formaties kan voorkomen. (14)

 9. Er zijn ook gegevens van de Loma Linda University in Californië die suggereren dat de voordelen van cayennepeper zijn dat ze effectief zijn bij het voorkomen van longkanker bij rokers. De grote hoeveelheden capsaïcine van Cayennepeper dienen als een stof die de vorming van door tabak geïnduceerde tumoren in de long kan stoppen. Soortgelijke effecten zijn ook gevonden bij levertumoren wanneer ze werden blootgesteld aan cayennepeper.

 10. Het laatste voordeel van cayennepeper is het vermogen om schimmel te doden en de vorming van schimmelpathogenen te voorkomen. Cayennepeper werd onderzocht om de in vitro antischimmelactiviteit te bepalen en de resultaten toonden aan dat het actief was tegen 16 verschillende schimmelstammen, waaronder Candida.

 11. Candida is een schimmel die helpt bij de opname en vertering van voedingsstoffen, op de juiste niveaus in het lichaam. Wanneer het echter overprodukt, kunnen de typische candida-symptomen verschijnen; dit omvat hormonale onbalans, gewrichtspijn, spijsverteringsproblemen en een zwak immuunsysteem. (12)

 12. Een van de belangrijkste voordelen van cayennepeper is het positieve effect op het spijsverteringsstelsel. Cayennepeper helpt bij het produceren van speeksel, wat belangrijk is voor een uitstekende spijsvertering en het voorkomen van slechte adem. Het consumeren van cayennepeper stimuleert onze speekselklieren, die nodig is om het spijsverteringsproces te starten. (1)

 13. Cayennepeper stimuleert ook de stroom van enzymproductie, wat essentieel is voor ons spijsverteringssysteem om goed te werken. Het stimuleert ook maagsappen die het lichaam helpen voedsel en gifstoffen te metaboliseren. (2)

 14. Onderzoekers suggereren dat cayennepeper, vanwege zijn kruid, in staat is een pijnreactie in een ander deel van het lichaam te stimuleren. Zodra dit gebeurt, vestigen de hersenen hun aandacht op die nieuwe site en concentreren ze zich niet langer op de pijn in het hoofd, die de migraine veroorzaakt.

 15. Na deze eerste pijnreactie van de cayennepeper hebben de zenuwvezels een uitgeputte substantie P of chemische stof en is het pijngevoel minder. Je bedriegt je lichaam in feite om ergens anders "pijn te voelen", zodat het hoofd niet langer de belangrijkste focus is voor pijnchemicaliën. (3, 4)

 16. Bloedstolsels zijn blokkades in uw bloedvaten en bloedvaten die de bloedstroom door uw bloedsomloop beperken. Cayenne stimuleert fibrinolytische activiteit en helpt bloedstolsels te voorkomen. Dit is ook de reden waarom cayennepeper effectief is bij het voorkomen van hartaanvallen. De capsaïcine in cayennepeper helpt om slagadervernauwende lipidenafzettingen op te ruimen en verwijdt slagaders en bloedvaten om stolsels op te ruimen. (5, 6)

 17. Voordelen van Cayennepeper zijn onder meer het vermogen om de bloedsomloop te stimuleren en de zuurgraad te elimineren. Cayennepeper herstelt de bloedsomloop door de haarvaten te openen en de bloedsuikerspiegel te reguleren; het helpt ook het spijsverteringsstelsel dat bacteriën en gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Cayennepeper verhoogt ook de lichaamstemperatuur en verhoogt uw metabolisme. (7, 8)

 18. Cayennepower heeft zeer krachtige pijnstillende eigenschappen wanneer het op de huid wordt aangebracht. Het vermindert de hoeveelheid stof P, een chemische stof die pijnberichten naar de hersenen overbrengt. Als er minder stof P is, bereiken de pijnberichten niet langer de hersenen en voel je je opgelucht.

 19. Studies hebben aangetoond dat cayennepeper pijn verlicht na een operatie, zoals een borstamputatie of een amputatie. Het verlicht ook pijn door zenuwschade in de voeten of benen door diabetes, lage rugletsels, neuropathie, artrose en reumatoïde artritis, evenals fibromyalgiesymptomen zoals gewrichts- of spierpijn. (9)

 20. Studies hebben aangetoond dat het consumeren van cayennepeper voor het ontbijt minder eetlust oplevert, zodat mensen overdag minder calorieën eten. Het verbrandt ook overtollig vet omdat het een metabolische booster is. Als een van de belangrijkste ontstekingsremmende voedingsmiddelen, omvatten cayennepeper voordelen ook gewichtsverlies. Cayennepeper heeft de kracht om ontstekingen en een opgeblazen gevoel dat veroorzaakt wordt door allergieën, voedselgevoeligheden en infecties te kalmeren. (2, 8)

 21. Voordelen van Cayennepeper zijn onder meer de anti-irriterende eigenschappen, waardoor het effectief is bij het verlichten van zweren, maagklachten, hoest en zelfs diarree kan voorkomen. De algemene overtuiging is dat cayennepeper, wanneer het in overmatige hoeveelheden wordt geconsumeerd, maagzweren veroorzaakt vanwege zijn irriterende en zuurafscheidende aard. Mensen met zweren wordt eigenlijk geadviseerd om cayennepeper te beperken of te vermijden; Uit onderzoek van de afgelopen jaren is echter gebleken dat chili, of het actieve bestanddeel 'capsaïcine', niet de oorzaak is van de vorming van zweerklachten, maar een weldoener.

 22. Studies hebben aangetoond dat cayennepeper niet stimuleert, maar de zuursecretie remt, alkalische en slijmsecreties stimuleert en met name de mucosale bloedstroom in de maag, wat helpt bij het voorkomen en genezen van zweren. (9)

 23. 8. Behandelt psoriasis

 24. Psoriasis treedt op wanneer huidcellen te snel repliceren en het resulteert in gezwollen plekken onder de huid bedekt met witachtige schubben bovenop. De schilferige plekken zijn ontstekingsgebieden en overmatige huidproductie.

 25. Gelukkig voor ons is cayennepeper een geweldige bron van vitamine A; in feite, met slechts twee theelepels cayennepeper, krijg je je vulling van vitamine A voor de dag!

Geschiedenis Interessante feiten over Cayennepeper

 1. De chili is ontstaan ​​in Midden- en Zuid-Amerika. Het is vernoemd naar de hoofdstad van Frans-Guyana, Cayenne. Uit zaden gevonden op de vloeren van grotten die oude menselijke woningen waren en uit oude fossiele ontlasting, hebben wetenschappers ontdekt dat mensen al in 7000 v.Chr. Paprika's aten

 2. Cayenne is een van de belangrijkste voedingsmiddelen van de Hunzas in Azië, samen met abrikozen en hun kuilen, gierst en andere eenvoudige voedingsmiddelen. Deze mensen worden ouder dan honderd jaar, wat volgens sommigen komt door hun natuurlijke immuunversterkende en ontstekingsremmende voedingsmiddelen die ze dagelijks consumeren. Cayennepepers groeiden zelfs al in 1897 op de Hawaiiaanse eilanden; deze kleinere en scherpere vruchten werden "Hawaiiaanse chilipepertjes" genoemd!

 3. Vandaag de dag kunt u cayennepeper overal ter wereld vinden en het staat nu bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Een interessant en populair detox- en gewichtsverliesregime is onlangs het cayennepeper-dieet geweest, dat een 'reiniging' is die gifstoffen uit het lichaam spoelt. Het dieet bestaat uit een citroen- en cayennedrank die ongeveer zes keer per dag wordt geconsumeerd en dit duurt ongeveer 10 dagen. Het drankrecept vraagt ​​om twee eetlepels citroen- of limoensap, twee eetlepels echte ahornsiroop, een snufje cayennepeper en acht ons water.

Hoe Cayenne Pepper te gebruiken / koken

 1. Cayennepepers zijn het hele jaar door op de markten verkrijgbaar; je kunt ze vinden in verse, gedroogde of poedervorm. Omdat cayennepeper in poedervorm soms een mix is ​​van kruiden van mindere kwaliteit, is het het beste om cayennepepers vers te kopen; als je echter gedroogde of aangedreven peper gebruikt, zijn de gezondheidsvoordelen nog steeds geweldig.

 2. Zoek in de winkel naar rauwe, verse pepers met een schitterende rode kleur en een gezonde stengel. Zorg ervoor dat er geen vlekken, schimmel of bedorven tips zijn. De peper moet er gezond en stevig uitzien. Eenmaal thuis, bewaar je paprika's in de koelkast in een plastic zak; ze blijven ongeveer een week vers.

 3. Droge pepers zijn ook verkrijgbaar in de supermarkt, met name reformwinkels. Droge pepers kunnen worden opgeslagen met behulp van luchtdichte containers op een koele en donkere plaats. Gedroogde cayennepepers kunnen tot poeder worden gemalen met behulp van een handmolen, of u kunt in plaats daarvan droog poeder kopen. Kies voor poeders die authentieke en merkproducten zijn - er zijn zelfs biologische opties.

 4. Verse cayennepepers kunnen worden gebruikt om pittige drankjes, saus, chutney te maken of kunnen zelfs worden gebruikt voor het beitsen. Zorg ervoor dat je ze eerst goed wast - je wilt vuil, zand of fungiciden gebruiken.

 5. Als u cayennepeper neemt die gedroogd of in poedervorm is, kunt u deze toevoegen aan maaltijden voor een pittige (en gezonde) kick. Het kan worden toegevoegd aan vlees, pasta, eieren, noten en groenten - er zijn een heleboel opties. Begin met een halve theelepel of zo, en werk dan omhoog; vergeet niet dat het warmte toevoegt en teveel kan zijn voor mensen die gevoelig zijn voor kruiden.

 6. Als u een snelle oplossing wilt die u zal helpen om deze geweldige cayennepeper-voordelen te ervaren, is een eenvoudige manier om het in uw lichaam te krijgen door cayennepoeder in een drankje te mengen met water en citroen, die vergelijkbaar is met de drank die wordt ingenomen tijdens het cayennepeper-dieet, dus het geeft dezelfde ontgiftende resultaten. Capsaïcine-capsules zijn ook te koop.

 7. Er zijn ook crèmes die capsaïcine bevatten, het hoofdbestanddeel van cayennepeper, dat in de meeste winkels te vinden is. Deze crèmes worden gebruikt om huidinfecties, pijnlijke spieren en spanning te behandelen. Door een kleine hoeveelheid crème op het getroffen gebied te wrijven, voel je de pijn en irritatie verdwijnen.

 8. Als u een crème gebruikt, moet u de aanwijzingen aandachtig lezen zodat u niet teveel gebruikt. Zorg er ook voor dat u uw handen wast na het aanbrengen van capsaïcine-crème, omdat dit een branderig gevoel op uw handen kan veroorzaken; probeer het met azijn en water voor het beste resultaat.

Recepten met Cayennepeper

 1. Er zijn tal van manieren om cayennepeper voordelen aan uw dieet toe te voegen en te profiteren van deze geweldige voordelen. Het kan worden toegevoegd aan gekruid voedsel - vleesgerechten, noten en zaden - en zelfs drankjes.

 2. Probeer mijn Secret Detox-drankrecept dat niet alleen goed smaakt, het helpt u ook vet te verbranden, af te vallen, uw bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen en uw lichaam gezond te maken. Als je wilt reinigen, lichaamsvet wilt verliezen, energie wilt stimuleren en ziekte wilt tegengaan, dan kan het toevoegen van natuurlijke detoxdranken aan je dieet je helpen je kwaliteit van leven te verbeteren ... snel!

 3. Maak een heerlijke saus met mijn recept voor geroosterde rode pepersaus met kip. Dit gerecht is erg gezond, lekker, snel en gemakkelijk te maken! Met slechts 1/4 theelepel, krijgt u een hoop cayennepeper voordelen, zoals bloedsuikerspiegel.

 4. Houd je van pittige buffelsaus? Je moet mijn glutenvrije Buffalo Wings Recept proberen! Dit recept is een favoriet aller tijden; de vleugels hebben de smaak van conventionele vleugels zonder gluten en kunstmatige ingrediënten. Bovendien zijn ze supergemakkelijk te maken.

Pittig geroosterd pompoenpittenrecept

 1. Totale tijd: 5-10 minuten

 2. Serveert: 6-8

Risico's en voorzorgsmaatregelen

 1. Medicinale lotions en crèmes die paprika-extract bevatten, staan ​​bekend als veilig voor de meeste volwassenen wanneer ze op de huid worden aangebracht en worden geconsumeerd. De actieve chemische stof in capsicum, capsaïcine, is goedgekeurd door de FDA als een vrij verkrijgbaar product, dus het kan zonder recept worden verkocht.

 2. Wanneer cayennepeper lokaal wordt gebruikt, kunnen de bijwerkingen huidirritatie, branderig gevoel en jeuk zijn. Het kan ook extreem irriterend zijn voor de ogen, neus en keel, dus wees voorzichtig wanneer u cayennepeper op een gevoelige huid of rond de ogen gebruikt. Bij gebruik in gematigde doses kunnen bijwerkingen zijn maagklachten en irritatie, zweten, blozen en loopneus.

 3. Omdat cayennepeper het bloeden kan verhogen tijdens en na de operatie, is het het beste om ten minste twee weken voor een geplande operatie te stoppen met het gebruik van cayennepeper als een natuurlijk medicijn. Medicijnen die de bloedstolling vertragen, zoals antistollingsmiddelen en geneesmiddelen tegen bloedplaatjes, werken samen met cayennepeper en moeten worden vermeden als u cayennepeper gebruikt als een natuurlijke remedie voor de gezondheid. Sommige medicijnen die de bloedstolling vertragen zijn aspirine, clopidogrel, diclofenac, ibuprofen, naproxen, warfarine en anderen.

 4. Capsicum kan ook de hoeveelheid theofylline verhogen - een bronchusverwijder die astma en andere longproblemen kan behandelen - die het lichaam kan absorberen. Daarom kan het nemen van paprika naast theofylline de effecten en bijwerkingen van theophylline verhogen.

 5. Ik raad u aan geen cayennepeper te gebruiken bij kinderen jonger dan twee jaar; het kan irriterend zijn en kan leiden tot een negatieve reactie, vooral op de huid.

 6. Lees Volgende: Top 15 ontstekingsremmende voedingsmiddelen

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407