Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Citroen voor het gezicht: voordelen voor de gezondheid, bijwerkingen, gebruik en voorzorgsmaatregelen

De onderste regel

 1. Als een rijke bron van vitamine C en citroenzuur staan ​​citroenen bekend om hun ontgiftende werking, vooral als je een paar vers gesneden partjes aan je drinkwater toevoegt.

 2. Vanwege de gezondheidsvoordelen van het eten van citroenen, groeit de populariteit van citroenen als een natuurlijke behandeling voor huidaandoeningen zoals ouderdomsvlekken en acne.

 3. Het gebruik van citroenen op uw gezicht kan echter meer schade aan uw huid toebrengen dan goed. Hier wegen we de risico's en voordelen van citroensap op de huid.

Mogelijke voordelen van citroen op uw huid

 1. De vermeende voordelen van het gebruik van citroen op uw huid hebben te maken met de natuurlijke zuurgraad van deze citrusvrucht en het vitamine C-gehalte. Citroenen worden soms gebruikt voor:

 2. Citroensap heeft adstringerende eigenschappen vanwege het zure niveau. Ingrediënten met een hoge pH-waarde zoals citroenen kunnen helpen ontstekingen en olie te verminderen die kunnen bijdragen aan de vorming van acne.

 3. Bovendien kan citroenzuur, een type alfahydroxyzuur (AHA), helpen dode huidcellen af ​​te breken die leiden tot niet-ontstekingsvormen van acne zoals mee-eters.

 4. Citroenen hebben ook antimicrobiële effecten, die kunnen helpen Propionibacterium acnes-bacteriën te temmen die leiden tot inflammatoire acne.

 5. Tegelijkertijd heeft citroen ook schimmelwerende effecten, die kunnen helpen bij de behandeling van Candida-uitslag en hoofdhuidschimmel die soms voorkomt bij seborrheic dermatitis.

 6. Citrusingrediënten zoals citroen kunnen ook goed werken bij het verlichten van ouderdomsvlekken of acnelittekens, evenals haar op uw gezicht.

 7. Omdat citroensap dode huidcellen kan verwijderen, is de theorie dat het ook huidvlekken kan verlichten die worden toegeschreven aan psoriasis en roos.

 8. De afstotende effecten worden toegeschreven aan de natuurlijke citroenzuurgehaltes van citroen, omdat AHA's exfoliërende effecten op de huid hebben.

 9. Sommige voorstanders van het gebruik van citroen op de schil zeggen dat citrusvruchten een natuurlijke methode zijn om collageen in je gezicht te verhogen.

 10. Collageen zelf is een eiwit dat van nature afbreekt met de leeftijd, wat vervolgens kan resulteren in fijne lijntjes en rimpels.

 11. Als antioxidant kan vitamine C helpen bij het voorkomen van vrije radicalen die collageen kunnen beschadigen, waardoor u een gladdere huid krijgt.

Bijwerkingen van en voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van citroen op uw gezicht

 1. Lemon heeft meestal meer bijwerkingen dan voordelen voor de huid, waardoor dit een riskante doe-het-zelfoptie is voor thuisverzorgingsproducten. De risico's kunnen ook groter zijn als je een gevoelige huid hebt of je gezicht blootstelt aan de zon na het aanbrengen van citroen.

 2. Huidirritatie is de meest voorkomende bijwerking van het gebruik van fruitzuren. Citroen is extreem zuur, wat je huid kan irriteren.

 3. U kunt overmatige droogheid, roodheid en vervelling van uw huid ervaren. Deze effecten kunnen erger zijn als je een gevoelige huid hebt. Als vuistregel moeten mensen met een gevoelige huid wegblijven van actuele citroenapplicaties.

 4. Phytophotodermatitis is een soort huidreactie op citrusvruchten en andere boosdoeners zoals peterselie, selderij en wortelplanten.

 5. Wanneer u citrusstoffen op uw huid heeft en uw huid wordt vervolgens blootgesteld aan UV-stralen, kan een ontstekingsreactie optreden. Dit kan leiden tot symptomen zoals roodheid, zwelling en blaarvorming.

 6. Leukoderma, ook bekend als vitiligo, treedt op wanneer uw huid wordt verlicht door een verlies van melanine, de stof die verantwoordelijk is voor het creëren van uw natuurlijke huidskleur.

 7. Terwijl sommige mensen citroen op de huid gebruiken om donkere vlekken te verlichten, kunnen zich in plaats daarvan grote, wijd verspreide witte leukodermievlekken ontwikkelen.

 8. Citrusvruchten die lokaal worden aangebracht, kunnen ook uw risico op zonnebrand vergroten. Breng nooit citroen aan voordat je naar buiten gaat in direct zonlicht, en gebruik het niet voor meerdere dagen voordat je geplande buitenactiviteiten hebt.

Kun je elke dag citroen op je gezicht doen?

 1. Als u besluit verse citroen als gezichtsbehandeling uit te proberen, kunt u beginnen met eenmaal daagse behandelingen. In het ideale geval zou u stoppen met het gebruik van citroen zodra u verbeteringen in uw teint ziet.

 2. Gebruik geen citroen als u weet dat u buiten in de zon zult zijn, omdat dit het risico op zonnebrand en andere bijwerkingen kan verhogen.

Kun je 's nachts citroen op je gezicht laten?

 1. Citroen is zeer zuur en het kan moeilijk zijn om eventuele bijwerkingen op te vangen die zich 's nachts beginnen te ontwikkelen. Het is het beste om het product overdag te gebruiken wanneer u uw huid kunt bewaken.

 2. Ook is het een goede optie om citroen 's nachts op je gezicht te laten zitten als je een gevoelige huid hebt.

Hoe veilig citroen op het gezicht te gebruiken

 1. Als u citroen rechtstreeks op uw gezicht aanbrengt, wilt u het fruit behandelen zoals u een nieuw huidverzorgingsproduct zou doen. Vanwege de potentie en mogelijke bijwerkingen, moet citroen alleen als spotbehandeling worden gebruikt.

Andere remedies om de gezichtshuid te behandelen

 1. Vanwege de risico's van het aanbrengen van citroen op je gezicht, kun je beter andere remedies gebruiken waarvan bekend is dat ze de huid helpen zonder deze te beschadigen. Praat met een dermatoloog over het volgende:

De afhaalmaaltijden

 1. Hoewel de allure van het gebruik van volledig natuurlijke citroenen op je gezicht aantrekkelijk kan zijn, zijn slechts kleine hoeveelheden veilig als incidentele plekbehandeling - als je huid de citrusvruchten kan verdragen om te beginnen.

 2. Als u nog steeds citroen wilt gebruiken, kunt u overwegen vrij verkrijgbare producten te gebruiken die extracten van het fruit bevatten, zodat u nog steeds profiteert van AHA's en vitamine C.

 3. U kunt ook een dermatoloog raadplegen voor de behandeling van specifieke huidaandoeningen. Ze zullen weten welke behandelingen veilig zijn voor uw huid, samen met welke u moet vermijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407