Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Citroenen en diabetes: zijn ze veilig om te eten?

Overzicht

 1. Citroenen zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder:

 2. Een rauwe citroen zonder schil bevat ongeveer:

 3. Ondanks deze voordelen moeten sommige voedingsmiddelen nog steeds voorzichtig worden gegeten als u diabetes hebt. Zijn citroenen er een van? Lees verder om te leren hoe citroenen van invloed kunnen zijn op mensen met diabetes en dingen om in gedachten te houden.

Kunnen mensen met diabetes citroenen eten?

 1. Ja, je kunt citroenen eten als je diabetes hebt. In feite vermeldt de American Diabetes Association (ADA) citroenen als diabetes superfood.

 2. Sinaasappels staan ​​ook op de ADA-lijst van superfoods. Hoewel citroenen en sinaasappels ongeveer evenveel koolhydraten bevatten, hebben citroenen minder suiker.

Glycemische index en citroenen

 1. Glycemische index (GI) is een indicatie van hoe een voedingsmiddel de bloedsuikerspiegel beïnvloedt. Het wordt gemeten op een schaal van 0 tot 100, waarbij 100 pure glucose is. Hoe hoger de GI in een levensmiddel, hoe groter de bloedsuikerspiegel.

 2. Citroensap kan, wanneer het samen met een voedingsmiddel met een hoge GI wordt geconsumeerd, de omzetting van zetmeel in suiker vertragen, waardoor de GI van het voedsel wordt verlaagd.

Citrusvruchtenvezel en bloedsuiker

 1. Hoewel het gemakkelijker te doen is met grapefruit en sinaasappels dan citroenen en limoenen, is het beter om het hele fruit te eten in plaats van alleen het sap te drinken.

 2. Wanneer u het fruit eet, krijgt u de voordelen van de vezel van het fruit. Oplosbare vezels kunnen de opname van suiker in uw bloedbaan vertragen, wat kan helpen de bloedsuiker te stabiliseren.

Citrus en obesitas

 1. Volgens een onderzoek uit 2013 zouden de bioactieve componenten van citrusvruchten kunnen bijdragen aan de preventie en behandeling van obesitas.

 2. Mensen met obesitas hebben meer kans om diabetes te ontwikkelen omdat er meer druk is op het vermogen van het lichaam om insuline op de juiste manier te gebruiken om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Vitamine C en diabetes

 1. Hoewel meer onderzoek nodig is, suggereert bewijs dat vitamine C een positief effect op diabetes kan hebben. Dit is wat het onderzoek zegt:

Bijwerkingen van citroenen

 1. Hoewel citroenen veel gezondheidsvoordelen bieden, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden:

 2. Als u milde negatieve bijwerkingen ervaart, beperk of vermijd uw consumptie van citroenen en citroensap. Raadpleeg uw arts voor ernstige bijwerkingen, zoals nierstenen.

Takeaway

 1. Met hoge hoeveelheden vitamine C en oplosbare vezels, plus een lage GI, kunnen citroenen een plaats in uw dieet hebben, of u nu diabetes hebt of niet.

 2. Als u diabetes heeft en overweegt om uw inname van citroen te verhogen, neem dan contact op met uw arts of diëtist om te controleren of dit een goede beslissing is voor uw huidige toestand.

 3. Met hoge hoeveelheden vitamine C en oplosbare vezels, plus een lage GI, kunnen citroenen een plaats in uw dieet hebben, of u nu diabetes hebt of niet.

 4. Als u diabetes heeft en overweegt om uw inname van citroen te verhogen, neem dan contact op met uw arts of diëtist om te controleren of dit een goede beslissing is voor uw huidige toestand.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407