Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 10 gezondheidsvoordelen van honden (en één gezondheidsrisico)

1. Verbetering van de gezondheid van het hart

 1. Honden vullen niet alleen uw hart; ze maken het zelfs sterker. Studies tonen aan dat het hebben van een hondgenoot is gekoppeld aan lagere bloeddruk, verlaagd cholesterol en verlaagde triglycerideniveaus, die bijdragen aan een betere algehele cardiovasculaire gezondheid en minder hartaanvallen. Bovendien hebben hondenbezitters die wel een hartaanval hebben, betere overlevingskansen na de gebeurtenissen.

2. Blijf fit en actief

 1. Gezondheidsdeskundigen adviseren dat volwassenen ongeveer 2 uur en 30 minuten matige lichaamsbeweging per week krijgen. Hondenbezitters hebben veel meer kans om dat doel te bereiken. "Mensen houden ervan buiten te zijn om hun hond uit te laten en met hun hond te zijn", zegt Kay Joubert, directeur Companion Animal Services bij PAWS, een in Washington gevestigde organisatie voor dierenbescherming. "Het helpt hen om actiever te zijn." Op hun beurt helpt die activiteit ons om mobiel te blijven in onze jaren '70 en '80. Eerder dit jaar ontdekte een studie in het tijdschrift Gerontologist dat oudere volwassenen die met honden liepen "lagere lichaamsmassa-index, minder activiteiten van dagelijkse leefbeperkingen, minder doktersbezoeken en vaker gematigde en krachtige lichaamsbeweging ervaren." Als een bonus ...

3. Help je afvallen

 1. Wilt u een paar pond laten vallen? Grijp Fido en ga hoeven. Uit onderzoek is herhaaldelijk gebleken dat dagelijkse hondenuitlaatsessies je helpen af ​​te vallen, omdat ze je dwingen tot matige lichamelijke activiteit gedurende 10, 20 en zelfs 30 minuten per keer. In feite ontdekte een klein onderzoek in 2010 dat bewoners van sociale woningen die vijf keer per week met 'geleende' honden liepen, gemiddeld 14,4 pond verloren in de loop van een jaar. Het beste deel: deelnemers vonden het een verantwoordelijkheid voor de hond, in plaats van te sporten. ("Ze hebben ons nodig om ze te bewandelen.")

4. Verbeter je sociale leven

 1. Naarmate we ouder worden, wordt het moeilijker om eruit te komen en mensen te ontmoeten. Niet zo voor hondenbezitters. Onderzoekers hebben ontdekt dat ongeveer 40 procent gemakkelijker vrienden maakt, mogelijk omdat de overgrote meerderheid - volgens een Britse studie 4 op de 5 - tijdens wandelingen met andere hondeneigenaren spreekt. "Vooral hondenbezitters zijn doorgaans wat extravert of extravert", zegt Joubert. "Wanneer je ze begint te betrekken bij hun gezelschapsdier, hebben mensen de neiging zich open te stellen en echt tot bloei te komen. Ze willen verhalen delen over hun favoriete vriend."

5. Stress verminderen

 1. Er is een reden waarom therapiehonden zo effectief zijn: slechts een paar minuten met een huisdier doorbrengen kan angst en bloeddruk verlagen en de niveaus van serotonine en dopamine verhogen, twee neurochemicaliën die een grote rol spelen in rust en welzijn. Mensen die stressvolle taken uitvoeren, doen het ook beter als er een hond in de buurt is en studies tonen aan dat honden de spanning verminderen, zowel op kantoor als tussen getrouwde stellen.

6. Betekenis en doel toevoegen

 1. Naarmate we ouder worden - vooral nadat we met pensioen gaan - kan het moeilijk zijn om structuur en betekenis te vinden, dag in dag uit. Honden zorgen daarvoor. "Ze dwingen mensen om dingen te blijven doen", zegt Kristi Littrell, Adoption Manager bij Best Friends Animal Society in Utah. "Dus, zelfs als je je niet emotioneel of fysiek goed voelt, kan de hond het niet schelen. Ik bedoel, ze geven erom, maar ze willen nog steeds dat je ze te eten geeft en een wandeling maakt." Honden helpen eenzaamheid en isolatie te voorkomen. , wat ook cruciaal is om cognitieve achteruitgang en ziekte te voorkomen. "Het helpt ons om ons niet alleen op onze behoeften te concentreren", zegt Joubert. "Het geeft ons een reden om 's morgens echt op te staan.' Ik moet opstaan ​​en hier voor mijn vriend zorgen. '"

7. Vermijd depressie

 1. Algemeen wordt aangenomen dat hondenbezitters minder vatbaar zijn voor depressies dan honden, vooral omdat ze lijken te helpen op zoveel andere gebieden van gezondheid en welzijn. De waarheid is iets ingewikkelder. Hoewel er aanwijzingen zijn dat bepaalde hondenbezitters - waaronder geïsoleerde oudere vrouwen en hiv-positieve mannen - minder last hebben van depressies dan mensen zonder huisdieren, is er ook bewijs dat honden niet veel doen voor andere demografieën. dieren die niet bij u thuis blijven - er is aangetoond dat ze effectief zijn bij het verlichten van depressies voor verschillende mensen, oud en jong, ziek en gezond.

8. Voorkom allergieën voor kleinkinderen

 1. Vroeger (de jaren 90) geloofden experts dat het hebben van een hond bij u thuis bijdroeg aan allergieën voor kinderen. Gelukkig blijkt uit recent onderzoek dat juist het tegenovergestelde waar is: honden en katten verlagen de kans van een kind om allergisch te worden voor huisdieren - tot 33 procent, volgens een onderzoek uit 2004 in het Journal of Allergy and Clinical Immunology. Als bijkomstigheid kunnen jonge kinderen zelfs een sterker immuunsysteem ontwikkelen.

9. Verminder doktersbezoeken

 1. Als u ouder bent dan 65 en een huisdier hebt, is de kans groot dat u ongeveer 30 procent minder vaak medische hulp zoekt dan mensen die geen huisdier hebben. Te weten: een studie in het Journal of Personality and Social Psychology heeft vastgesteld dat senioren die dieren bezitten op Medicare 'minder artsencontacten meldden gedurende de periode van 1 jaar dan respondenten die geen huisdieren hadden'. En hoewel katten, vogels en andere dieren behulpzaam waren, "werden met name hondeneigenaren gebufferd tegen de impact van stressvolle gebeurtenissen in het leven op het gebruik door artsen."

10. Vecht tegen ziekte en letsel

 1. Wanneer honden niet zo geweldig zijn

 2. Volgens de Centers for Disease Control (CDC) worden iets meer dan 86.000 valpartijen per jaar veroorzaakt door huisdieren - 88 procent door honden. Valpartijen kunnen rampzalige gezondheidsgebeurtenissen zijn voor mensen die ouder zijn en vaak leiden tot ernstig letsel (gebroken heupen, enz.) En lang verblijf in het ziekenhuis. Als u wilt adopteren, overweeg dan mobiliteitsproblemen en neem maatregelen om de gevaren van vallen te verminderen.

 3. 8 dingen die uw huisdier haat

 4. 8 manieren waarop mijn huisdieren mijn kleinkinderen troeven

 5. 10 beste honden voor kinderenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407