Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 5 beste voordelen van watermeloenzaad

Takeaway

 1. Misschien ben je eraan gewend ze uit te spuwen terwijl je eet - wedstrijd zaadspugen, iemand? Sommige mensen kiezen gewoon voor pitloos. Maar de voedingswaarde van watermeloenzaden kan je anders overtuigen.

 2. Watermeloenzaden bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan voedingsstoffen. Als ze geroosterd zijn, zijn ze knapperig en kunnen ze gemakkelijk de plaats innemen van andere ongezonde snackopties.

Hoe ze te roosteren

 1. Watermeloenzaden roosteren is eenvoudig. Zet je oven op 325 graden en plaats de zaden op een bakplaat. Het duurt maar ongeveer 15 minuten voordat ze zijn geroosterd, maar misschien wilt u ze halverwege roeren om een ​​gelijkmatige knapperigheid te garanderen.

 2. Je kunt de zaden nog beter laten smaken door een beetje olijfolie en zout toe te voegen, of ze te besprenkelen met kaneel en een beetje suiker. Als je meer smaak wilt, kun je limoensap en chilipoeder, of zelfs cayennepeper toevoegen.

Voedingswaarde

 1. Hoeveel voeding u van watermeloenzaden plukt, hangt grotendeels af van hoeveel u eet. Omdat ze klein zijn, moet je er een flink aantal eten om hun aanzienlijke voordelen te krijgen. Wanneer je hun voedingswaarde echter vergelijkt met die van andere snacks, komen watermeloenzaden ver vooruit.

1. Weinig calorieën

 1. Eén ons watermeloenzaad bevat ongeveer 158 calorieën. Dat is niet veel lager dan een ounce van Lay's Chips (160 calorieën), maar laten we eens kijken naar wat een ounce vormt. Er zijn ongeveer 400 watermeloenzaden in een ounce, veel te veel om in één keer te eten. Daarentegen zijn er slechts 15 chips in een ons, veel minder dan de meeste mensen normaal in één zitting zouden smakken.

 2. Een groot handvol watermeloenzaden weegt ongeveer 4 gram, dat ongeveer 56 zaden en slechts 22 calorieën bevat. Veel minder dan een zak chips!

2. Magnesium

 1. Een van de vele mineralen in watermeloenzaden is magnesium. In een portie van 4 gram krijg je 21 mg magnesium. De FDA beveelt volwassenen aan om dagelijks 400 mg van dit mineraal te krijgen. Magnesium is essentieel voor veel metabole functies van het lichaam. Het is ook nodig om de zenuw- en spierfunctie te behouden, evenals de gezondheid van het immuunsysteem, het hart en het bot.

3. Ijzer

 1. Een handvol watermeloenzaden bevat ongeveer 0,29 mg ijzer. Het lijkt misschien niet zo veel, maar de FDA beveelt alleen aan dat volwassenen 18 mg per dag krijgen. IJzer is een belangrijk onderdeel van hemoglobine - het transporteert zuurstof door het lichaam. Het helpt ook je lichaam calorieën om te zetten in energie.

4. Foliumzuur

 1. Er zit 2 m foliumzuur in een portie watermeloenzaden. De FDA beveelt aan dat volwassenen elke dag 400 meter krijgen. Foliumzuur, ook bekend als foliumzuur of vitamine B-9, is belangrijk voor een goede hersenfunctie en werkt ook om de homocysteïneniveaus te beheersen. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben nog meer nodig, omdat een tekort aan foliumzuur is geassocieerd met bepaalde geboorteafwijkingen van de neurale tuba.

5. "Goede" vetten

 1. Watermeloenzaden bieden ook een goede bron van zowel enkelvoudig onverzadigde als meervoudig onverzadigde vetzuren - respectievelijk 0,3 en 1,1 gram. Volgens de American Heart Association zijn deze vetten nuttig bij het beschermen tegen hartaanvallen en beroertes en het verlagen van het niveau van "slechte" cholesterol in het bloed.

The Takeaway

 1. Watermeloenzaden hebben veel gezondheidsvoordelen. Hoewel de hoeveelheden van sommige mineralen en vitaminen erin laag lijken, hebben ze nog steeds de voorkeur boven chips en andere ongezonde snacks.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407