Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 6 beste theeën om af te vallen en buikvet

De onderste regel

 1. Thee is een drankje dat over de hele wereld wordt gedronken.

 2. Je kunt het maken door heet water op theebladeren te gieten en ze enkele minuten te laten trekken zodat hun smaak in het water doordringt.

 3. Deze aromatische drank wordt meestal gemaakt van de bladeren van Camellia sinensis, een soort groenblijvende struik afkomstig uit Azië.

 4. Thee drinken is in verband gebracht met veel gezondheidsvoordelen, waaronder het beschermen van cellen tegen schade en het verminderen van het risico op hartaandoeningen (1, 2).

 5. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat thee gewichtsverlies kan bevorderen en buikvet kan helpen bestrijden. Bepaalde typen blijken effectiever te zijn dan andere om dit te bereiken.

 6. Hieronder staan ​​zes van de beste theesoorten om gewichtsverlies te vergroten en lichaamsvet te verminderen.

1. Groene thee

 1. Groene thee is een van de meest bekende soorten thee en wordt in verband gebracht met veel gezondheidsvoordelen.

 2. Het is ook een van de meest effectieve theesoorten voor gewichtsverlies. Er is substantieel bewijs dat groene thee in verband brengt met afname van zowel gewicht als lichaamsvet.

 3. In een onderzoek uit 2008 volgden 60 zwaarlijvige mensen een gestandaardiseerd dieet gedurende 12 weken, terwijl ze regelmatig groene thee of een placebo dronken.

 4. In de loop van de studie verloren degenen die groene thee dronken 7,3 pond (3,3 kg) meer gewicht dan de placebogroep (3).

 5. Een andere studie wees uit dat mensen die gedurende 12 weken groene thee-extract consumeerden, een significante afname in lichaamsgewicht, lichaamsvet en tailleomtrek hadden in vergelijking met een controlegroep (4).

 6. Dit kan zijn omdat groene thee-extract bijzonder veel catechinen bevat, van nature voorkomende antioxidanten die uw metabolisme kunnen stimuleren en de vetverbranding kunnen verhogen (5).

 7. Ditzelfde effect is ook van toepassing op matcha, een sterk geconcentreerde groene thee in poedervorm die dezelfde nuttige ingrediënten bevat als gewone groene thee.

2. Puerh thee

 1. Ook bekend als pu'er of pu-erh thee, is puerh thee een soort Chinese zwarte thee die is gefermenteerd.

 2. Het wordt vaak genoten na een maaltijd, en heeft een aardachtig aroma dat de neiging heeft zich te ontwikkelen naarmate het langer wordt bewaard.

 3. Sommige dierstudies hebben aangetoond dat puerh-thee de bloedsuikerspiegel en bloedtriglyceriden kan verlagen. En studies bij dieren en mensen hebben aangetoond dat puerh-thee mogelijk kan helpen het gewichtsverlies te verbeteren (6, 7).

 4. In één onderzoek kregen 70 mannen een capsule puerh-thee-extract of een placebo. Na drie maanden verloren degenen die de puerh-theecapsule namen ongeveer 2,2 pond (1 kg) meer dan de placebogroep (8).

 5. Een ander onderzoek bij ratten had vergelijkbare bevindingen, waaruit bleek dat puerh-thee-extract een anti-obesitas-effect had en hielp bij het onderdrukken van gewichtstoename (9).

 6. Huidig ​​onderzoek is beperkt tot puerh thee-extract, dus er is meer onderzoek nodig om te zien of dezelfde effecten van toepassing zijn op het drinken ervan als thee.

3. Zwarte thee

 1. Zwarte thee is een soort thee die meer oxidatie heeft ondergaan dan andere soorten, zoals groene, witte of oolongthee.

 2. Oxidatie is een chemische reactie die optreedt wanneer de theebladeren worden blootgesteld aan de lucht, wat resulteert in bruin worden dat de kenmerkende donkere kleur van zwarte thee veroorzaakt (10).

 3. Er zijn veel verschillende soorten en melanges van zwarte thee beschikbaar, waaronder populaire variëteiten zoals Earl Gray en Engels ontbijt.

 4. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat zwarte thee effectief kan zijn als het gaat om gewichtsbeheersing.

 5. Uit een onderzoek onder 111 mensen bleek dat het drie maanden lang drinken van drie koppen zwarte thee gedurende drie maanden het gewichtsverlies en de tailleomtrek aanzienlijk verhoogde, vergeleken met het drinken van een bijpassende controledrank met cafeïne (11).

 6. Sommigen beweren dat de potentiële effecten van zwarte thee op gewichtsverlies kunnen zijn omdat het een hoog flavonengehalte heeft, een soort plantenpigment met antioxiderende eigenschappen.

 7. Een studie volgde 4280 volwassenen ouder dan 14 jaar. Het bleek dat mensen met een hogere inname van flavonen uit voedingsmiddelen en dranken zoals zwarte thee een lagere body mass index (BMI) hadden dan mensen met een lagere inname van flavonen (12).

 8. Deze studie kijkt echter alleen naar het verband tussen BMI en flavone-inname. Verder onderzoek is nodig om rekening te houden met andere factoren die mogelijk een rol spelen.

4. Oolong thee

 1. Oolong-thee is een traditionele Chinese thee die gedeeltelijk is geoxideerd en die zich qua oxidatie en kleur ergens tussen groene thee en zwarte thee bevindt.

 2. Het wordt vaak beschreven als met een fruitig, geurig aroma en een unieke smaak, hoewel deze aanzienlijk kunnen variëren, afhankelijk van het niveau van oxidatie.

 3. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat oolong thee kan helpen gewichtsverlies te verbeteren door de vetverbranding te verbeteren en de stofwisseling te versnellen.

 4. In één onderzoek dronken 102 mensen met overgewicht of obesitas gedurende zes weken elke dag oolong thee, wat mogelijk zowel hun lichaamsgewicht als lichaamsvet heeft helpen verminderen. De onderzoekers stelden voor dat de thee dit deed door het metabolisme van vet in het lichaam te verbeteren (13).

 5. Een ander klein onderzoek gaf mannen gedurende drie dagen water of thee, waarbij hun metabolische waarden werden gemeten. In vergelijking met water verhoogde oolong thee het energieverbruik met 2,9%, wat overeenkomt met gemiddeld 281 extra calorieën per dag (14).

 6. Hoewel meer onderzoek naar de effecten van oolongthee nodig is, tonen deze bevindingen aan dat oolong potentieel gunstig kan zijn voor gewichtsverlies.

5. Witte thee

 1. Witte thee onderscheidt zich van andere soorten thee omdat het minimaal wordt verwerkt en geoogst terwijl de theeplant nog jong is.

 2. Witte thee heeft een heel andere smaak dan andere soorten thee. Het smaakt subtiel, delicaat en licht zoet.

 3. De voordelen van witte thee zijn goed bestudeerd en variëren van het verbeteren van de mondgezondheid tot het doden van kankercellen in sommige reageerbuisstudies (15, 16).

 4. Hoewel verder onderzoek nodig is, kan witte thee ook helpen bij het afvallen en lichaamsvet.

 5. Studies tonen aan dat witte thee en groene thee vergelijkbare hoeveelheden catechines bevatten, wat kan helpen het gewichtsverlies te verbeteren (5, 17).

 6. Bovendien toonde een reageerbuisstudie aan dat extract van witte thee de afbraak van vetcellen verhoogde terwijl de vorming van nieuwe werd voorkomen (18).

 7. Houd er echter rekening mee dat dit een reageerbuisstudie was, dus het is onduidelijk hoe de effecten van witte thee op mensen van toepassing kunnen zijn.

 8. Er zijn aanvullende studies nodig om de potentiële gunstige effecten van witte thee te bevestigen als het gaat om vetverlies.

6. Kruidenthee

 1. Kruidenthee omvat de infusie van kruiden, specerijen en fruit in heet water.

 2. Ze verschillen van traditionele theeën omdat ze meestal geen cafeïne bevatten en niet zijn gemaakt van de bladeren van Camellia sinensis.

 3. Populaire kruidentheesoorten zijn rooibosthee, gemberthee, rozebottelthee en hibiscusthee.

 4. Hoewel de ingrediënten en formuleringen van kruidenthee aanzienlijk kunnen variëren, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat kruidenthee kan helpen bij gewichtsverlies en vetverlies.

 5. In één dierstudie gaven onderzoekers zwaarlijvige ratten een kruidenthee en ontdekten dat dit het lichaamsgewicht verminderde en de hormoonspiegels normaliseerde (19).

 6. Rooibos thee is een soort kruidenthee die vooral effectief kan zijn als het gaat om vetverbranding (20).

 7. Eén reageerbuisstudie toonde aan dat rooibosthee de vetstofwisseling verhoogde en de vorming van vetcellen hielp blokkeren (21).

 8. Verdere studies bij mensen zijn echter nodig om de effecten van kruidenthee zoals rooibos op gewichtsverlies te onderzoeken.

De onderste regel

 1. Hoewel veel mensen thee drinken alleen vanwege de kalmerende kwaliteit en heerlijke smaak, kan elke kop ook veel gezondheidsvoordelen bieden.

 2. Het vervangen van calorierijke dranken zoals sap of frisdrank door thee kan de totale calorie-inname helpen verminderen en leiden tot gewichtsverlies.

 3. Sommige dier- en reageerbuisstudies hebben ook aangetoond dat bepaalde soorten thee kunnen helpen gewichtsverlies te verhogen terwijl de vetcelvorming wordt geblokkeerd. Er zijn echter studies bij mensen nodig om dit verder te onderzoeken.

 4. Bovendien zijn veel soorten thee bijzonder rijk aan nuttige stoffen zoals flavonen en catechines, die ook kunnen helpen bij het afvallen.

 5. In combinatie met een gezond voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging, kan elke dag een kopje thee twee u helpen gewichtsverlies te stimuleren en schadelijk buikvet te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407