Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 6 gezondste bonen

De 6 gezondste bonen

 1. Bonen bieden een scala aan potentiële gezondheidsvoordelen vanwege hun hoge gehalte aan voedingsstoffen. Enkele van de potentiële voordelen die zij bieden zijn:

 2. Hieronder bespreken we enkele van de gezondste bonen en hun voordelen. We bespreken ook hoe u meer bonen in een uitgebalanceerd dieet kunt opnemen.

1. Soja bonen

 1. Sojabonen of edamame zijn in veel delen van Azië een populaire boon. Mensen consumeren sojabonen rauw, gekookt of in de vorm van tofu.

 2. Deze bonen bevatten veel eiwitten. Een kopje gekookte sojabonen bevat 31,32 gram (g) eiwit, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor vegetariërs en veganisten.

 3. Dezelfde hoeveelheid sojabonen bevat ook:

 4. Er is wetenschappelijk bewijs dat beweringen ondersteunen dat sojabonen het risico op kanker kunnen helpen verminderen. Onderzoekers geloven dat antioxidanten die isoflavonen worden genoemd, verantwoordelijk zijn voor dit effect.

 5. Uit een onderzoek uit 2017 bleek dat sojabonen het risico op maagkanker en andere gastro-intestinale kankers kunnen helpen verminderen. De auteurs ontdekten echter dat alleen vrouwen die sojaproducten consumeerden een verminderd risico op dit soort kanker hadden - het effect was niet hetzelfde bij mannen.

2. Bruine bonen

 1. Bruine bonen zijn een populair ingrediënt in chili, salades en rijstgerechten. Een kop gekookte bruine bonen omvat:

 2. Bruine bonen zijn een uitstekende bron van vezels. Het hoge vezelgehalte kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen.

 3. Uit een onderzoek bleek bijvoorbeeld dat het samen consumeren van donkerrode bruine bonen en rijst beter was om een ​​persoon te helpen zijn bloedsuikerspiegel onder controle te houden dan alleen rijst.

 4. De auteurs verklaarden ook dat een combinatie van rijst en bruine bonen de basis vormt van veel traditionele gerechten, dus mensen kunnen het relatief gemakkelijk vinden om zich aan dit soort gezonde voeding te houden.

3. Kikkererwten

 1. Kikkererwten zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen, met een kopje gekookte kikkererwten met:

 2. Een andere naam voor kikkererwten is garbanzo-bonen. Kikkererwten zijn populair in salades, en mensen roosteren ze ook vaak als snack of gebruiken ze om hummus te maken.

 3. Kikkererwten zijn vergelijkbaar met andere bonen, omdat ze het risico op hartaandoeningen en kanker kunnen verminderen. Ze kunnen ook mensen helpen hun bloedsuikerspiegel te handhaven en op een gezond gewicht te blijven.

 4. Een kleine studie wees uit dat deelnemers die hummus consumeerden lagere bloedsuikerspiegels hadden dan degenen die in plaats daarvan witbrood aten.

 5. Uit ander onderzoek uit 2016 bleek ook dat kikkererwten in hummus mensen met diabetes kunnen helpen hun bloedsuikerspiegel te beheren. Bovendien merkten de auteurs op dat het consumeren van hummus het risico op hartaandoeningen kan verminderen en mensen kan helpen elke dag voldoende peulvruchten te krijgen.

 6. Het is belangrijk om te onthouden dat beide studies financiering hebben ontvangen van hummusfabrikanten.

4. Marinebonen

 1. Ook wel snijbonen genoemd, marinebonen zijn een geweldige bron van veel voedingsstoffen. Een kop gekookte marinebonen omvat:

 2. Marinebonen ontlenen hun naam aan hun gebruik als basisvoedsel in Amerikaanse marinekeukens. Ze bevatten ook enkele B-vitamines.

 3. Marinebonen kunnen helpen cholesterol en het risico op metabool syndroom te verminderen.

 4. In een kleine studie van 38 kinderen ontdekten onderzoekers dat degenen die hun consumptie van bonen en rijstzemelen verhoogden, hun cholesterolgehalte verbeterden.

 5. De auteurs van de studie verklaarden dat de gezondheidsvoordelen van deze voedingsmiddelen goed zijn vastgesteld bij volwassenen met een hoog cholesterolgehalte.

5. Zwarte bonen

 1. Mensen gebruiken zwarte bonen vaak in de Zuid- en Midden-Amerikaanse keuken. Zwarte bonen zijn een veelgebruikt ingrediënt in chili-, rijst- en bonengerechten en burrito's.

 2. Een kop gekookte zwarte bonen bevat:

 3. Net als bij andere bonen op deze lijst hebben zwarte bonen een positief effect op de bloedsuikerspiegel.

 4. Een kleine studie van 17 mannen en vrouwen met diabetes type 2 vond bijvoorbeeld dat het toevoegen van zwarte bonen aan rijst leidde tot lagere bloedsuikerspiegels in vergelijking met alleen rijst.

6. Pinto bonen

 1. Pinto-bonen bevatten veel eiwitten en vezels, en ze komen veel voor in de Mexicaanse en Zuid-Westerse keuken in de Verenigde Staten.

 2. Mensen eten pinto bonen gebakken, gepureerd of heel.

 3. Een eerder onderzoek uit 2007 wees uit dat dagelijkse consumptie van pintobonen de risicofactoren voor hartaandoeningen verlaagde bij mensen die mild resistent waren tegen insuline.

 4. Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, zijn recentere studies nodig om dit potentiële voordeel te bevestigen.

Takeaway

 1. Bonen zijn een uitstekende bron van vezels, eiwitten en ijzer. Studies hebben aangetoond dat veel van de voedingsstoffen in bonen potentiële gezondheidsvoordelen hebben, die variëren van het verlagen van cholesterol tot het handhaven van een lage bloedsuikerspiegel.

 2. Mensen kunnen bonen toevoegen aan hun favoriete recepten, vlees vervangen door bonen en nieuwe smeersels op basis van bonen proberen.

 3. De bonen in dit artikel kunnen online worden gekocht:

 4. Artikel laatst herzien vóór do 17 januari 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Winham, D. M., Hutchins, A. M., Johnston, C. S. (2007, juni). Pinto bonen consumptie vermindert biomarkers voor het risico op hartziekten [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407