Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 8 beste gewichtsverliesdranken

De afhaalmaaltijden

 1. Bij gebruik naast gezonde levensstijlveranderingen, zijn bepaalde dranken effectiever dan andere bij het bevorderen van gewichtsverlies.

 2. Dranken zoals groene thee, koffie en eiwitrijke dranken hebben aangetoond het metabolisme te stimuleren, de volheid te bevorderen en de honger te verminderen, wat allemaal kan leiden tot gewichtsverlies.

 3. Hier zijn acht drankjes die tot de beste behoren om in uw dieet op te nemen wanneer u probeert af te vallen en gezond te worden.

1. Groene thee

 1. Groene thee wordt vaak geassocieerd met gezondheid, en om een ​​goede reden.

 2. Het zit niet alleen boordevol nuttige antioxidanten en andere krachtige voedingsstoffen, het is ook een van de meest effectieve drankjes voor gewichtsverlies.

 3. Het drinken van groene thee heeft in verschillende onderzoeken aangetoond het lichaamsgewicht en lichaamsvet te verminderen.

 4. Uit een beoordeling van 14 onderzoeken bleek dat mensen die gedurende 12 weken groene thee met een hoge concentratie dronken gemiddeld 0,2 tot 3,5 kg meer verloren dan degenen die geen groen dronken thee (1).

 5. Opgemerkt moet worden dat dit voordeel gekoppeld is aan groene theepreparaten die grote hoeveelheden catechinen bevatten, antioxidanten die de vetverbranding kunnen verhogen en het metabolisme kunnen stimuleren (2).

 6. Matcha is een soort groene thee die meer catechines bevat dan losse groene bladthee, waardoor het een goede keuze is voor gewichtsverlies (3).

 7. Uit een onderzoek bleek dat vrouwen die 3 gram matcha per dag consumeerden tijdens het sporten meer vetverbranding vertoonden dan vrouwen die geen matcha dronken (4).

 8. Plus, groene thee bevat cafeïne, wat kan helpen gewichtsverlies te bevorderen door het energieniveau te verhogen en de prestaties tijdens het sporten te verbeteren (5, 6).

 9. Bovendien hebben mensen die groene thee drinken vaak een lagere bloeddruk en een lager risico op het ontwikkelen van ziekten zoals hartaandoeningen, bepaalde vormen van kanker en diabetes (6).

2. Koffie

 1. Koffie wordt door mensen over de hele wereld gebruikt om het energieniveau te verhogen en de stemming te verbeteren.

 2. Dit komt omdat koffie cafeïne bevat, een stof die als een stimulerend middel in het lichaam fungeert en gewichtsverlies kan bevorderen.

 3. Koffie kan de energie-inname verminderen en de stofwisseling stimuleren, wat u kan helpen af ​​te vallen.

 4. Uit een onderzoek bij 33 volwassenen met overgewicht bleek dat degenen die koffie dronken met 6 mg cafeïne per kilogram lichaamsgewicht, aanzienlijk minder totale calorieën consumeerden dan degenen die minder of helemaal geen cafeïne dronken (7 ).

 5. Van cafeïne-inname is ook aangetoond dat het de stofwisseling verhoogt en vetverbranding bevordert in verschillende andere onderzoeken (8, 9).

 6. Koffiedrinkers kunnen in de loop van de tijd ook gemakkelijker hun gewichtsverlies behouden.

 7. Een studie bij meer dan 2.600 mensen ontdekte dat degenen die succesvol waren in het handhaven van gewichtsverlies na verloop van tijd beduidend meer cafeïnehoudende dranken dronken dan een controlegroep (5).

3. Zwarte thee

 1. Net als groene thee bevat zwarte thee verbindingen die gewichtsverlies kunnen stimuleren.

 2. Zwarte thee is een soort thee die meer oxidatie (blootstelling aan lucht) heeft ondergaan dan andere soorten thee, wat resulteert in een sterkere smaak en een donkerdere kleur.

 3. Zwarte thee bevat veel polyfenolen, waaronder een groep polyfenolische verbindingen die flavonoïden worden genoemd. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten die kunnen helpen het lichaamsgewicht te verminderen.

 4. Studies hebben aangetoond dat de polyfenolen in zwarte thee gewichtsverlies bevorderen door de calorie-inname te verminderen, de vetafbraak te stimuleren en de groei van vriendelijke darmbacteriën te stimuleren (9, 10).

 5. Een onderzoek bij 111 mensen toonde aan dat degenen die gedurende drie maanden dagelijks drie koppen zwarte thee dronken, meer gewicht verloren en een grotere vermindering van de tailleomtrek hadden in vergelijking met een controlegroep (11).

 6. Een andere studie bij 2.734 vrouwen ontdekte dat degenen met een hogere inname van flavonoïde-rijke voedingsmiddelen en dranken zoals zwarte thee aanzienlijk lager lichaamsvet en buikvet hadden dan vrouwen die minder flavonoïden in de voeding consumeerden (12).

4. Water

 1. Het verhogen van uw waterinname is een van de eenvoudigste manieren om de algehele gezondheid te verbeteren.

 2. Meer water drinken kan ook je taille ten goede komen door je tussen de maaltijden door vol te houden en het aantal calorieën dat je verbrandt te verhogen.

 3. Onderzoek suggereert dat het hebben van water voor de maaltijd je kan helpen bij het verminderen van calorieën en afvallen.

 4. Een onderzoek bij 48 volwassenen met overgewicht wees uit dat degenen die 500 ml water dronken vóór de maaltijd terwijl ze een caloriearm dieet volgden, in 12 weken 44% meer gewicht verloren dan degenen die dat deden drink geen water voor de maaltijd (13).

 5. Koud water drinken verhoogt het energieverbruik in rust, wat het aantal calorieën is dat u verbrandt tijdens het rusten.

 6. Uit een onderzoek bij 21 kinderen met overgewicht bleek bijvoorbeeld dat het energieverbruik in rust gedurende 40 minuten met 40% was toegenomen na het drinken van 10 ml koud water per kilogram lichaamsgewicht (14).

5. Apple Cider Vinegar Drinks

 1. Appelazijn bevat azijnzuur, een stof die gewichtsverlies kan stimuleren door het insulineniveau te verlagen, de stofwisseling te verbeteren, de eetlust te onderdrukken en vet te verbranden (15, 16).

 2. Dierstudies hebben aangetoond dat azijnzuur gewichtstoename kan voorkomen en vetophoping in de buik en lever kan verminderen (15).

 3. Hoewel onderzoek beperkt is, zijn er aanwijzingen dat azijn effectief is bij het bevorderen van gewichtsverlies bij de mens.

 4. Een onderzoek bij 144 zwaarlijvige volwassenen toonde aan dat het dagelijks drinken van 2 eetlepels (30 ml) azijn per dag resulteerde in een significante afname van lichaamsgewicht, tailleomtrek en buikvet in vergelijking met een placebo groep (17).

 5. Appelazijn vertraagt ​​de maaglediging, waardoor u langer vol kunt blijven en overeten kan verminderen (18).

 6. Er moet echter worden opgemerkt dat het drinken van zure dranken zoals appelazijn tanden kan eroderen, daarom moet het spaarzaam worden geconsumeerd en altijd gevolgd door spoelen met water (19).

6. Gemberthee

 1. Gember wordt in de volksmond gebruikt als specerij om smaak aan gerechten toe te voegen en als kruidenmiddel om een ​​aantal aandoeningen te behandelen, zoals misselijkheid, verkoudheid en artritis (20).

 2. Studies bij mensen en dieren hebben ook aangetoond dat deze smaakvolle wortel een gunstig effect heeft op gewichtsverlies.

 3. Een onderzoek wees uit dat ratten die gedurende vier weken een vetrijk dieet kregen, aangevuld met 5% gemberpoeder, een significante afname van het lichaamsgewicht en significante verbeteringen in HDL ("goede") cholesterolwaarden hadden in vergelijking met ratten kregen een vetrijk dieet zonder gember (21).

 4. Hoewel deze studie een geconcentreerd gemberpoeder gebruikte, bleek uit een studie bij mensen dat gemberthee ook helpt de eetlust te verminderen en het calorieverbruik te verhogen.

 5. Een onderzoek bij 10 mannen met overgewicht ontdekte dat wanneer ze 2 gram gemberpoeder opgelost in heet water bij het ontbijt dronken, ze een verhoogde volheid en verminderde honger ervoeren in vergelijking met dagen waarop geen gemberthee werd geconsumeerd.

 6. Plus, de studie toonde aan dat de gemberthee het thermische effect van voedsel (het aantal calorieën dat nodig is om voedsel te verteren en op te nemen) verhoogde met 43 calorieën (22).

 7. Hoewel dat geen enorm aantal calorieën is, suggereert dit dat - in combinatie met zijn verzadigende eigenschappen - gemberthee een effectieve manier kan zijn om gewichtsverlies te verbeteren.

7. Eiwitrijke drankjes

 1. Dranken met een hoog eiwitgehalte kunnen de honger verminderen, de eetlust verminderen en de volheid bevorderen, wat belangrijk is wanneer u overtollige kilo's probeert af te werpen.

 2. Er zijn talloze eiwitpoeders beschikbaar voor consumenten die het bereiden van een snelle, gezonde snack of maaltijd een fluitje van een cent maken.

 3. Eiwit verhoogt niveaus van hongerverminderende hormonen zoals GLP-1, terwijl ghreline afneemt, een hormoon dat de eetlust stimuleert (23).

 4. Uit een onderzoek bij 90 volwassenen met overgewicht bleek dat degenen die gedurende 23 weken dagelijks 56 gram wei-eiwit consumeerden, 2,3 kilo meer vet verloren dan een controlegroep die geen wei-eiwit consumeerde, maar de hetzelfde aantal calorieën (24).

8. Groenten SAP

 1. Hoewel vruchtensap gekoppeld is aan gewichtstoename, kan het drinken van groentesap het tegenovergestelde effect hebben (25).

 2. In één onderzoek verloren volwassenen die 16 ons natriumarm groentesap dronken terwijl ze een caloriearm dieet volgden, aanzienlijk meer gewicht dan degenen die dat niet deden.

 3. Plus, de groentesapgroep verhoogde hun groenteconsumptie aanzienlijk en verminderde hun koolhydraatinname aanzienlijk, twee factoren die belangrijk zijn voor gewichtsverlies (26).

 4. Het consumeren van hele groenten waar mogelijk is de beste keuze voor de gezondheid vanwege de hoge hoeveelheid vezels die verloren gaan tijdens het sapproces.

 5. Het consumeren van een caloriearm groentesap kan uw groente-inname verhogen en kan u zelfs helpen afvallen.

De onderste regel

 1. Bepaalde drankjes zoals groene thee, koffie en gemberthee kunnen de stofwisseling stimuleren, de honger minimaliseren en de verzadiging verhogen, wat allemaal kan helpen bij het afvallen.

 2. Bovendien bevatten deze dranken nuttige voedingsstoffen zoals antioxidanten en andere krachtige verbindingen die uw gezondheid ten goede kunnen komen.

 3. Calorierijke dranken zoals frisdrank en vruchtensap vervangen door de hierboven genoemde dranken is een slimme manier om calorieën te verminderen en u te helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407