Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 9 beste ananassapvoordelen

De gezondheids- en voedingsfeiten over ananassap

 1. Als u van pina colada's houdt, houdt u waarschijnlijk van ananassap. Maar wist je dat het zowel gezond als lekker is?

 2. Welke voordelen biedt ananassap? Allereerst hoeft u niets anders dan 100 procent ananassap te zoeken.

 3. Dit wordt toegevoegd om kleur en smaak te beschermen. Als u uw sap verkiest zonder de extra vitamineboost, kunt u het fruit altijd zelf persen.

 4. Zorg ervoor dat u ananasdranken vermijdt die sapachtige producten zijn en geen sap. Deze dranken zijn alleen gearomatiseerd suikerwater en moeten worden vermeden.

 5. Voorbeelden hiervan zijn:

 6. Eén kopje ongezoet ananassap bevat ongeveer 130 calorieën met 33 milligram (mg) calcium en 30 mg magnesium.

 7. Zelfs zonder toegevoegd ascorbinezuur heeft het 25 mg vitamine C, een derde van de dagelijkse aanbevolen waarde voor vrouwen (75 mg) en meer dan 25 procent voor mannen (90 mg) .

 8. Het bevat ook 0,78 mg ijzer, wat ongeveer 10 procent is van de aanbevolen dagelijkse inname voor volwassen mannen (de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen is veel hoger, op 18 mg).

Ontstekingsremmende eigenschappen bij bromelaïne

 1. Ananas is de enige belangrijke voedingsbron van bromelaïne. Hoewel het in de grootste concentratie in de kern van het fruit wordt gevonden, wordt het ook in de zoete delen en in het sap aangetroffen.

 2. Volgens een onderzoek kan ananas nuttig zijn bij de behandeling van sportblessures, dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van bromelaïne.

 3. Bromelaïne is een proteolytisch enzym, wat betekent dat het een mengsel is van enzymen die eiwitten verteren. De ontstekingsremmende eigenschappen omvatten de vermindering van zwelling en blauwe plekken.

 4. Je kunt het ook beschouwen als een opruimenzym dat beschadigde cellen helpt op te ruimen. Bromelaïne lijkt te werken door de aanmaak van het lichaam van stoffen die pijn bestrijden en zwelling verminderen, te activeren en het bevat chemicaliën die voorkomen dat het bloed stolt.

Om kankeroproepen te onderdrukken

 1. Studies tonen aan dat bromelaïne het potentieel heeft om te werken als een effectief middel tegen kanker. In het bijzonder kan het samenwerken met chemotherapie om de groei van kankercellen te onderdrukken.

 2. Het bevat ook bètacaroteen, dat kan beschermen tegen prostaatkanker en mogelijk darmkanker. Wat de behandeling betreft, zegt het National Center for Complimentary and Integrative Medicine dat verder onderzoek nodig is.

Vitamine C

 1. De vitamine C in ananassap kan ook helpen beschermen tegen hartziekten.

 2. Een aantal onderzoeken - waaronder een uit Finland en een andere uit China - tonen aan dat hogere vitamine C-inname het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Net als kanker vermindert ook het risico op hartziekten met een vezelrijk dieet.

Preventie

 1. Vitamine C speelt ook een cruciale rol bij het beschermen van het gezichtsvermogen.

 2. Een recente studie toonde aan dat hogere inname van vitamine C het risico op staar vermindert, wat troebelheid is van de lens die het gezichtsvermogen kan verstoren. De auteurs suggereren zelfs dat het als de primaire preventieve methode moet worden gebruikt.

Bij mannen en vrouwen

 1. Ananassap bevat verschillende nuttige vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, bètacaroteen, koper, zink en folaat. Veel van deze kunnen de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen bevorderen.

Preventie van astma

 1. Ananassen zijn ook een goede bron van bètacaroteen, dat tijdens de spijsvertering wordt omgezet in actieve vitamine A.

 2. Hoewel het onderzoek zich nog in een vroeg stadium bevindt, blijkt uit een aantal onderzoeken dat bètacaroteen het risico op astma bij inspanning kan verminderen.

Behandeling

 1. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen van bromelaïne suggereert enig onderzoek dat ananassen nuttig kunnen zijn bij de behandeling van artrose.

Machtige mangaan

 1. Een ander groot voordeel van het drinken van ananassap is het mangaangehalte.

 2. Een groot percentage van de bevolking heeft een tekort aan mangaan. Het is een essentiële voedingsstof die veroudering en ziekte bestrijdt door uw cellen te beschermen tegen vrije radicalen, die cellulaire schade veroorzaken die tot beide kan leiden.

Of constipatie

 1. Van ananassap wordt gedacht dat het helpt bij de spijsvertering, het verminderen van een opgeblazen gevoel en constipatie.

 2. Bromelain speelt hier ook een rol. Door eiwit sneller af te breken, kan het de spijsvertering versnellen, waardoor zowel een opgeblazen gevoel als constipatie tijdens het proces worden verminderd.

 3. Naast de hierboven besproken toepassingen, is bromelaïne in het verleden zelfs gebruikt om symptomen van darmaandoeningen zoals colitis ulcerosa, mogelijk zwelling en zelfs zweren, te behandelen.

De afhaalmaaltijden

 1. Ananassap heeft veel voordelen, en het is ook heerlijk! Je kunt het vinden in blikjes op de plank van je supermarkt, of je kunt het thuis sap maken. Zoals bij alle sappen is moderatie belangrijk.

 2. Ananassap kan in verschillende recepten worden gebruikt die in een uitgebalanceerd dieet passen. Je hoeft het niet alleen te drinken.

 3. Voorbeelden zijn:

 4. Zelfs met volledig natuurlijk, zonder suiker toegevoegd sap, wilt u uw sapinname nog matigen. Dit komt grotendeels omdat, hoewel ananassap absoluut een aantal fantastische gezondheidsvoordelen heeft, het veel suiker bevat.

 5. Sommige drinken geeft je de voordelen, terwijl teveel drinken je kan overbelasten met suiker en calorieën. Een 8-ounce glas ananassap heeft ongeveer 24 gram suiker en 132 calorieën!

 6. Voor de beste balans tussen voedingsstoffen, suiker en calorieën, kiest u het hele fruit boven het sap.

 7. Matiging is belangrijk voor een gezond, uitgebalanceerd dieet. Het laden van één voedingsmiddel betekent dat u niet de nodige voordelen krijgt van het eten van een verscheidenheid aan gezond voedsel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407