Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van amandelen

De gezondheidsvoordelen van amandelen

 1. Amandelen kunnen alleen worden gegeten, rauw of geroosterd; ze zijn verkrijgbaar in plakjes, in vlokken, in reepjes, zoals meel, olie, boter of amandelmelk.

 2. Amandelen zijn in feite zaden; ze zijn een "steenvrucht" en worden daarom niet als een echte noot beschouwd.

 3. Amandelbomen worden beschouwd als een van de vroegste bomen die zijn gedomesticeerd. Bewijs van gedomesticeerde amandelbomen die dateren van 3000-2000 voor Christus zijn opgegraven in Jordanië.

 4. De gezondheidsvoordelen van amandelen zijn al eeuwen gedocumenteerd en modern onderzoek ondersteunt enkele van deze claims - er zijn veel goede redenen om ze in uw dieet op te nemen.

 5. Hier zijn enkele belangrijke punten over amandelen. Meer informatie en ondersteunende informatie vindt u in het hoofdartikel.

Voordelen van amandelen

 1. Er zijn een aantal potentiële gezondheidsvoordelen verbonden aan amandelen.

1) Amandelen en cholesterol

 1. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American Dietetic Association suggereert dat het consumeren van amandelen vitamine E-waarden in het plasma en rode bloedcellen verhoogt, en ook het cholesterolgehalte verlaagt.

 2. Een van de auteurs van de studie zei:

 3. "Deze studie is belangrijk omdat het aantoont dat het eten van amandelen vitamine E in het dieet en de bloedbaan aanzienlijk kan verhogen. Vitamine E is een krachtige antioxidant die uw cellen dagelijks tegen schade beschermt en voorkomt dat bloedvaten de oxidatie van cholesterol verstoppen. Dagelijks een handvol amandelen eten is een geweldige manier om de vitamine E te krijgen die uw lichaam nodig heeft om gezond te blijven. "

2) Risico op amandelen en kanker

 1. Een studie, gepubliceerd in 2015 in Gynecologic and Obstetric Investigation, keek naar notenconsumptie en het risico op kanker.

 2. Ze ontdekten dat individuen die grotere hoeveelheden pinda's, walnoten en amandelen consumeerden, hun risico op borstkanker 2-3 keer verminderde.

 3. De auteurs concludeerden dat "pinda's, walnoten en amandelen een beschermende factor lijken te zijn voor de ontwikkeling van borstkanker."

3) Amandelen en hartaandoeningen

 1. Amandelen, samen met noten en zaden in het algemeen, worden vaak geassocieerd met verbeterde niveaus van bloedlipiden en goed voor het hart.

 2. Er zijn aanwijzingen dat het opnemen van amandelen in uw dieet hartziekten kan helpen voorkomen, maar over het algemeen is het bewijs niet doorslaggevend.

 3. In een in 2014 gepubliceerd onderzoek hebben wetenschappers vastgesteld dat amandelen de hoeveelheid antioxidanten in de bloedbaan aanzienlijk hebben verhoogd, de bloeddruk hebben verlaagd en de bloedstroom hebben verbeterd. Hun bevindingen dragen bij aan de theorie dat mediterrane diëten met veel noten grote gezondheidsvoordelen hebben.

4) Amandelen en vitamine E

 1. Amandelen bevatten relatief veel vitamine E, een antioxidant. In feite zijn ze een van de beste natuurlijke bronnen van vitamine E en leveren 37 procent van de aanbevolen dagelijkse inname in slechts 1 ons. Vitamine E helpt cellen te beschermen tegen oxidatieve schade.

 2. Ook is hogere vitamine E-inname voorlopig geassocieerd met een verminderd risico op bepaalde ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, sommige vormen van kanker en hartaandoeningen.

 3. In sommige onderzoeken is echter een lichte toename van het risico op prostaatkanker gevonden bij hogere inname van vitamine E; en een paper gepubliceerd door de American Heart Association in 2014 meldde geen significante voordelen van vitamine E tegen hartaandoeningen of beroertes.

5) Amandelen en bloedsuiker

 1. Er zijn aanwijzingen dat amandelen de bloedsuikerspiegel onder controle kunnen houden.

 2. Men denkt dat dit vermogen te wijten is aan hun hoge magnesiumgehalte - dat bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in slechts 2 ons amandelen bevat.

 3. Bij ongeveer een derde van de mensen met diabetes type 2 is het magnesiumgehalte laag.

 4. In één onderzoek namen mensen met diabetes type 2 en lage magnesiumgehaltes magnesiumsupplementen. De onderzoekers maten een toename van hun magnesiumgehalte en zagen ook verbeteringen in insulineresistentie.

6) Amandelen helpen gewicht te beheersen

 1. Omdat amandelen minder koolhydraten bevatten en veel eiwitten en vezels bevatten, kunnen ze ervoor zorgen dat mensen zich langer vol voelen; dit heeft het potentieel om het totale aantal ingenomen calorieën te verminderen.

 2. Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar amandelen en een verscheidenheid aan noten die aantonen dat ze ervoor zorgen dat mensen zich vol blijven voelen.

Nutrition

 1. Amandelen zijn een bron van vitamine E, koper, magnesium en hoogwaardige eiwitten; ze bevatten ook hoge niveaus van gezonde onverzadigde vetzuren samen met hoge niveaus van bioactieve moleculen (zoals vezels, fytosterolen, vitamines, andere mineralen en antioxidanten), die kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

 2. Wat plantaardig voedsel betreft, zijn noten en zaden na granen het rijkst aan vezels, wat zou kunnen verklaren waarom amandelen goed zijn voor de cardiovasculaire gezondheid.

Voedingsrapport amandel

 1. Een kopje hele, rauwe amandelen (143 gram) bevat:

 2. Water - 6,31 gram

 3. Energie - 828 kilocalorieën

 4. Eiwit - 30,24 gram

 5. Totaal lipide (vet) - 71,40 gram

 6. Koolhydraten, per verschil - 30,82 gram

 7. Vezel, totale voeding - 17,9 gram

 8. Suikers, totaal - 6,01 gram

 9. Cholesterol - 0 gram

 10. Calcium, Ca - 385 milligram

 11. IJzer, Fe - 5,31 milligram

 12. Magnesium, Mg - 386 milligram

 13. Fosfor, P - 688 milligram

 14. Kalium, K - 1048 milligram

 15. Natrium, Na - 1 milligram

 16. Zink, Zn - 4,46 milligram

 17. Vitamine C, totaal ascorbinezuur - 0 milligram

 18. Thiamine - 0.293 milligram

 19. Riboflavine - 1.627 milligram

 20. Niacine - 5.174 milligram

 21. Vitamine B-6 - 0.196 milligram

 22. Foliumzuur, DFE - 63 microgram

 23. Vitamine B-12 - 0 microgram

 24. Vitamine A, RAE - 0 microgram

 25. Vitamine A, IE - 3 internationale eenheden

 26. Vitamine E (alfa-tocoferol) - 36,65 milligram

 27. Vitamine D - 0 internationale eenheden

 28. Vitamine K (phylloquinone) - 0 microgram

 29. Cafeïne - 0 milligram

Risico's

 1. Salas-Salvado J, Bullo M, Perez-Heras A, Ros E. (2006, november). Voedingsvezels, noten en hart- en vaatziekten [!Abstract

 2. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 3. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 4. Er zijn potentiële risico's verbonden aan de consumptie van amandelen. Allergie voor amandelen komt eigenlijk vrij vaak voor. Symptomen van amandelallergie kunnen zijn:

 5. Als u allergisch bent voor amandelen, is het belangrijk om voedingsproducten te vermijden die deze kunnen bevatten. Amandelen worden gebruikt om frangipane, marsepein en praline te maken. Amandelen worden soms ook gebruikt in cakes, koekjes, brood, chocolaatjes, ijs en bepaalde likeuren (zoals Amandine).

 6. De amandelproducten in dit artikel kunnen online worden gekocht.

 7. Winkel voor hele amandelen.

 8. Winkel voor amandelmeel.

 9. Winkel voor amandelboter.

 10. Winkel voor amandelolie.

 11. Winkel voor amandelmelk.

 12. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op do 14 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 13. Brufau G, Boatella J, Rafecas M. (2006, november). Noten: Bron van energie en macronutriënten [!Abstract

 14. Jambazian PR1, Haddad E, Rajaram S, Tanzman J, Sabate J. (maart 2005). Amandelen in het dieet verbeteren tegelijkertijd de alfa-tocoferol-concentraties in het plasma en verminderen de plasmidenlipiden [!Abstract

 15. Jenkins DJ, Kendall CW, Marchie A, Parker TL, Connelly PW, Qian W ... Spiller GA. (2002, 10 september). Dosisrespons van amandelen op risicofactoren voor hart- en vaatziekten: bloedlipiden, geoxideerde lipoproteïnen met lage dichtheid, lipoproteïne (a), homocysteïne en pulmonaal stikstofmonoxide: een gerandomiseerde, gecontroleerde, cross-overproef [!Abstract

 16. Paul A. Davis, Christine K. Iwahashi. (2001, 10 april). Hele amandelen en amandelfracties verminderen afwijkende crypt foci in een rattenmodel van coloncarcinogenese [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407