Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van cayennepeper

De gezondheidsvoordelen van cayennepeper

 1. Dit artikel gaat in op het voedingsgehalte van cayennepeper, de mogelijke gezondheidsvoordelen, hoe meer cayennepeper in het dieet op te nemen en mogelijke gezondheidsrisico's.

 2. Deze functie maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

 3. Hier zijn enkele belangrijke punten over cayennepeper. Meer details staan ​​in het hoofdartikel.

Wat is cayennepeper?

 1. Cayennepepers zijn nauw verwant aan jalapenopepers en paprika's en zijn een nietje in de Zuidwest-Amerikaanse en Mexicaanse keuken, evenals de Cajun- en Creoolse keuken.

 2. De dunne, rode peper heeft een bedrieglijk milde geur maar een krachtige, vurige smaak.

 3. De pepers worden vaak gedroogd en gemalen om een ​​poederkruid te maken dat wordt gebruikt voor kruiden. De pepers worden ook in hun hele vorm gebruikt in de Koreaanse, Sichuan- en andere Aziatische keukens.

 4. Capsaïcine, het actieve ingrediënt in cayennepepers, geeft het poeder zijn kruidigheid en wordt gebruikt om pijn in de spieren en gewrichten te behandelen.

 5. Cayennepeper is ook gebruikt in traditionele Chinese en Ayurvedische geneesmiddelen om problemen met de bloedsomloop te helpen behandelen en de eetlust te vergroten.

Voordelen

 1. Cayennepeper kan een aantal gezondheidsvoordelen hebben.

Pijn verlichten

 1. Capsaïcine, het actieve ingrediënt in cayennepepers, kan pijnstillende eigenschappen hebben.

 2. Een overzicht van onderzoek naar het vermogen van cayennepeper om pijn te verminderen, concludeerde dat het voordelen kan hebben als een langdurige pijnstilling, zonder andere sensorische veranderingen teweeg te brengen.

 3. Van capsaïcine is ook aangetoond dat het de hoeveelheid substantie P vermindert, een chemische stof die pijnberichten naar de hersenen overbrengt. Met minder substantie P bereiken minder pijnberichten de hersenen en wordt minder pijn gevoeld.

 4. Crèmes of zalven met 0,025-0,075 procent gezuiverde capsaïcine zijn in verschillende dubbelblinde onderzoeken aangetoond om de pijn en gevoeligheid veroorzaakt door artrose te verminderen. Het voorgestelde gebruik voor chronische pijn is om de actuele crème of zalf vier keer per dag op de pijnplaats aan te brengen. Er zijn echter meldingen van bijwerkingen.

 5. Dierstudies hebben ook een afname van pijn aangetoond bij het oraal of via injectie innemen van capsaïcine.

 6. Capsaïcine wordt momenteel gebruikt in actuele zalven en crèmes om pijn en gevoeligheid van artrose, zenuwpijn door gordelroos, pijn na een operatie, pijn door diabetische neuropathie en pijn in de onderrug te verlichten.

 7. Capsaïcine is onderzocht in verband met de behandeling van kanker en pijnverlichting bij kanker. Het lijkt effectief te zijn in het verminderen van pijn. Tegenstrijdige resultaten hebben echter aangetoond dat het kanker kan helpen voorkomen, of dat het tumorgroei kan bevorderen. Voorzichtigheid is geboden.

Calorieën verbranden en eetlust onderdrukken

 1. Er zijn veel producten die cayennepeper bevatten die beweren het metabolisme te stimuleren en gewichtsverlies te bevorderen. Niet alle wetenschappelijke studies zijn het hiermee eens. Onderzoekers van Purdue University ontdekten dat de consumptie van cayennepeper de kernlichaamstemperatuur iets verhoogde, wat op zijn beurt calorieën zou verbranden.

 2. In een ander onderzoek werden bescheiden eetlustverminderingen gevonden na inname van 10 gram cayennepeper. Dit was echter een grote dosis en het zou bij elke maaltijd moeten worden herhaald.

 3. Er zijn geen vervolgstudies uitgevoerd om aan te tonen of deze kleine effecten leiden tot gewichtsverlies.

 4. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat degenen die cayennepeper met hun voedsel hadden gemengd 4 uur na het eten van hun maaltijd nog eens 10 calorieën verbrandden vergeleken met degenen die geen cayennepeper hadden toegevoegd.

 5. Veel studies hebben gekeken naar cayennepeper of capsaïcine in combinatie met andere ingrediënten, dus het ingrediënt dat verantwoordelijk is voor de resultaten kan niet worden onderscheiden. Meer onderzoek is nodig voordat cayennepeper of capsaïcine wordt gebruikt als een afslanksupplement.

Congestie verhelpen

 1. Cayennepeper wordt vaak gebruikt als huismiddeltje tegen hoest, verkoudheid en congestie. Er zijn geen studies om dit gebruik te ondersteunen, maar cayennepeper kan helpen om congestie tijdelijk te verlichten door de bloedvaten in de neus en keel te krimpen.

 2. Een populair huisrecept combineert 1/4 theelepel cayennepeper, 1/4 theelepel gemalen gember, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel appelazijn en 2 eetlepels water om te nemen bij het theelepel. Andere mensen mengen cayennepeper en appelazijn in een hete thee om de sinussen te verwijderen.

Nutrition

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database bevat een eetlepel cayennepeper, met een gewicht van 5,3 gram (g):

 2. Andere voedingsstoffen zijn vitamine C, thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B-6 en folaat. Het bevat ook veel flavonoïden en carotenoïden, die het kruid zijn rode kleur geven.

Dieet tips

 1. Cayenne is een veelzijdige specerij die aan alles kan worden toegevoegd, van vis tot eieren, soepen, stoofschotels, taco's en pasta.

 2. Hier zijn enkele snelle tips:

 3. Of probeer deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

 4. Pittige Indiase zalm

 5. Pittige varkenskarbonades met honingglazuur

 6. Vistaco's met perzikjalapeno slaw

 7. Verse Texas-salsa met groene luikpepers

Risico's

 1. Cayennepeper wordt vaak gebruikt in combinatie met citroensap en water als onderdeel van een detoxdieet. Er is weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van detox-diëten.

 2. Capsaïcine-crème mag niet worden aangebracht op open wonden of een gebroken huid. Het wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 2 jaar.

 3. Gebruik handschoenen bij het aanbrengen van capsaïcine-crème en was uw handen na gebruik. U kunt een branderig gevoel ervaren wanneer de crème wordt aangebracht. Vermijd contact met uw ogen, neus en mond. Capsaïcine crème mag niet worden gebruikt met een verwarmingskussen of voor of na een warme douche.

 4. Capsaïcine-capsules kunnen maagirritatie veroorzaken en het maagzuur verhogen. Mensen met zweren of brandend maagzuur moeten met hun arts praten voordat ze capsaïcine gebruiken. Wees voorzichtig als u besluit een supplement met capsaïcine te gebruiken. Supplementen zijn niet gereguleerd en kunnen al dan niet bevatten wat zij beweren.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op wo 3 januari 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Ellison, N., Loprinzi, C. L., Kugler, J., Hatfield, A. K., Miser, A., Sloan, J. A., ... Ghosh, C. (1997, augustus). Fase III placebo-gecontroleerde studie van capsaïcine-crème bij de behandeling van chirurgische neuropathische pijn bij kankerpatiënten [!Abstract

 7. Kosuwon, W., Sirichatiwapee, W., Wisanuyotin, T., Jeeravipoolvarn, P., Laupattarakasem, W. (2010, oktober). Werkzaamheid van symptomatische controle van knieartrose met 0,0125% capsaïcine versus placebo [!Abstract

 8. Ludy, M. J., Mattes, R. D. (2011, maart). De effecten van hedonisch aanvaardbare doses rode peper op thermogenese en eetlust [!Abstract

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407