Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van nootboters

Naar PB J

 1. Van alle notenpasta bent u waarschijnlijk het meest bekend met pindakaas. Het heeft je gewonnen toen het voor het eerst verscheen in je lunchbox in al zijn kleverige glorie. Van schoolcafetaria tot kantoor op de hoek, de boterham met pindakaas en jam is een nietje tijdens de lunch dat zijn aantrekkingskracht nooit verliest.

 2. Er is echter een overvloed aan notenboters om uit te kiezen. Notenboters gemaakt van cashewnoten, amandelen, macadamia noten en meer zijn verkrijgbaar in uw plaatselijke supermarkt en boerenmarkt.

 3. Lees verder om meer te weten te komen over andere notenboters om te proberen of u pinda-allergieën heeft, of gewoon wat variëteit tijdens de lunch wilt.

Probleem

 1. Nootallergieën - vooral voor pinda's - komen steeds vaker voor. Volgens het American College of Allergy, Astma Immunology (ACAAI), is het gerapporteerde aantal gevallen van pinda-allergie meer dan verdrievoudigd tussen 1997 en 2008.

 2. Pinda-allergieën kunnen gevaarlijk zijn. De ACAAI meldt dat dit een van de voedselallergenen is die meestal wordt geassocieerd met plotselinge en ernstige reacties, zoals levensbedreigende anafylaxie.

 3. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor noten en zaadboter die uw sandwich lekker houden en uw allergieën op afstand houden.

Uw document

 1. Als pinda's de enige noten zijn die een allergische reactie voor u veroorzaken, kunt u alternatieve notenboters proberen - maar overleg eerst met uw arts. Als u een pinda-allergie heeft, kunt u ook allergieën hebben voor noten, zoals amandelen, cashewnoten of hazelnoten.

Butter me up

 1. Als u niet allergisch bent voor noten, kunt u kiezen uit verschillende hart-gezonde notenboters. Een breed assortiment notenboters biedt tal van gezondheidsvoordelen. Raadpleeg uw plaatselijke supermarkt of natuurvoedingswinkel voor notenpasta gemaakt van:

De voordelen

 1. Notenboters bevatten een aantal belangrijke voedingsstoffen, waaronder:

 2. De specifieke voedingsstoffen in notenboter variëren afhankelijk van het type noot, maar alle noten zijn goede bronnen van gezonde vetten. De Mayo Clinic meldt dat noten helpen het cholesterolgehalte te verbeteren. Een portie notenboter is een geweldige bron van waardevolle voedingsstoffen.

Label

 1. Niet alle notenboters hebben gezonde ingrediënten. Veel merken bevatten alleen gemalen noten, maar sommige bevatten zout en suiker. Sommigen gebruiken gedeeltelijk gehydrogeneerde olie - een bron van ongezonde transvetten, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Controleer het etiket voordat u een notenboter kiest.

Bekijk calorieën

 1. Hoewel noten fantastische bronnen van voedzame vitamines en mineralen zijn, bevatten ze ook veel calorieën. Als u veel noten of nootboters eet, verlaagt u de calorieën in andere gebieden. De American Heart Association merkt op dat een gezonde dagelijkse portie slechts een handvol noten is.

 2. Laat de angst voor vet u echter niet weerhouden om notenboters te proberen.

Geen noten

 1. Als uw allergieën u dwingen om afstand te houden van alle noten, zijn zaad en soja-notenboters uitstekende alternatieven. Zonnebloemzaadboter is rijk aan hart-gezonde meervoudig onverzadigde vetten. Soja-notenboter (die vergelijkbaar is met pindakaas) bevat meer eiwitten en minder vet dan de gemiddelde notenboter. Je kunt ook tahin proberen, sesamzaadpasta, die de consistentie heeft van notenboter en ook zeer voedzaam is terwijl het nootvrij is.

 2. Als u ernstige notenallergieën heeft, vraag dan uw arts om te testen op mogelijke soja- of zaadintoleranties voordat u deze opties probeert.

Veiligheid eerst

 1. Als je een familiegeschiedenis hebt van notenallergieën, speel het dan veilig. Het is belangrijk om met uw arts te controleren of u of uw kind zelfs een kleine allergische reactie op noten heeft. Een milde reactie uit het verleden duidt op de mogelijkheid van een ernstige toekomstige reactie.

 2. Als u een specifieke notenallergie heeft, praat dan met uw arts over het eten van een alternatieve notenboter. Het is mogelijk dat u een alternatieve notenboter in uw favoriete recepten kunt gebruiken. Dus maak een boterham met notenboter en gelei, giet een groot glas melk en geniet van deze favoriete snack voor kinderen!

 3. Als je een familiegeschiedenis hebt van notenallergieën, speel het dan veilig. Het is belangrijk om met uw arts te controleren of u of uw kind zelfs een kleine allergische reactie op noten heeft. Een milde reactie uit het verleden duidt op de mogelijkheid van een ernstige toekomstige reactie.

 4. Als u een specifieke notenallergie heeft, praat dan met uw arts over het eten van een alternatieve notenboter. Het is mogelijk dat u een alternatieve notenboter in uw favoriete recepten kunt gebruiken. Dus maak een boterham met notenboter en gelei, giet een groot glas melk en geniet van deze favoriete snack voor kinderen!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407