Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van Yucca

Wat is yucca?

 1. Yucca's zijn veel voorkomende tuinplanten met puntige bladeren. Er zijn veel soorten van de plant, en de vruchten, zaden en bloemen worden vaak gegeten. (Yucca moet niet worden verward met yuca, een knolgewas ook bekend als cassave.)

 2. Yucca biedt tal van gezondheidsvoordelen en wordt vaak medicinaal gebruikt. Delen van de yuccaplant kunnen in uw dieet worden opgenomen. Het kan ook lokaal worden gebruikt om huidaandoeningen of wonden te behandelen. Meestal wordt yucca als supplement genomen.

Immuniteit

 1. Yucca bevat grote hoeveelheden vitamine C en antioxidanten, die beide het immuunsysteem en de algehele gezondheid ten goede kunnen komen.

 2. Vitamine C stimuleert de productie en activiteit van witte bloedcellen, die infecties en virussen bestrijden.

 3. De yucca van antioxidanten beschermt ons tegen celmutaties en schade door destructieve moleculen die vrije radicalen worden genoemd.

Artritis pijn

 1. Inheemse Amerikanen gebruiken yucca al lang voor verlichting van symptomen van artritis en yucca-supplementen (vaak in tabletvorm) worden tegenwoordig vaak voor hetzelfde doel gebruikt. Yucca heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de pijn helpen verzachten.

 2. Sommige onderzoeken suggereren dat mensen met een hoog risico op artritis het ontstaan ​​ervan mogelijk kunnen voorkomen door yucca te nemen.

 3. Yucca bevat ook krachtige antioxidanten en saponinen. Deze stoffen kunnen de symptomen van artritis verminderen.

Gezondheid van de huid

 1. Yucca biedt meerdere huidvoordelen. Studies hebben aangetoond dat yucca fotobeschermende eigenschappen heeft en het kan mogelijk beter beschermen tegen schade door de zon dan sommige commerciële SPF's.

 2. Yucca-extract, dat soms wordt toegevoegd aan lotions, zeep of shampoo, kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, waaronder:

 3. Het foliumzuur in yucca kan de algehele gezondheid van huid en ogen helpen verbeteren. De grote hoeveelheden vitamine C helpen ook bij de productie van collageen, het belangrijkste eiwit in de huid.

 1. Yucca kan de gezondheid van mensen met diabetes nog steeds verbeteren. Er zijn aanwijzingen dat yucca de bloedsuikerspiegel helpt reguleren.

 2. Een onderzoek uit 2013 wees uit dat yucca metabole stoornissen reguleerde bij diabetische ratten. Het bleek ook de glucosespiegels matig te verlagen. Hoewel yucca nooit mag worden gebruikt in plaats van insuline of andere medicijnen die worden voorgeschreven voor diabetes, kan het een diabetesbehandeling aanvullen. Raadpleeg voor gebruik altijd uw arts.

Remt oxidatieve stress

 1. Oxidatieve stress (een soort onbalans in onze cellen) kan ernstige schade aan ons lichaam veroorzaken. Na verloop van tijd draagt ​​het bij aan de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer, hartfalen en ontstekingsaandoeningen. Er zijn aanwijzingen dat verbindingen in yucca, inclusief antioxidanten, ons lichaam helpen beschermen tegen oxidatieve stress.

 2. Een onderzoek uit 2013 vond zelfs significante dalingen in schade door oxidatieve stress bij muizen die yuccasupplementen kregen. De onderzoekers ontdekten dat de yucca een beschermend effect had tegen de degeneratie van meerdere organen.

Risico's

 1. Yuccasupplementen kunnen soms bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 2. Kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen geen yuccasupplementen nemen zonder toezicht van een arts. Er is niet genoeg onderzoek om de veiligheid ervan te bewijzen, dus het is beter om voorzichtig te zijn.

 3. Er zijn geen interacties tussen geneesmiddelen bekend voor yuccasupplementen.

 4. Het wordt afgeraden yucca achtereenvolgens langer dan drie maanden te gebruiken. Het kan de opname van vetoplosbare vitamines door het lichaam verstoren.

 5. De FDA controleert voedingssupplementen niet op dezelfde manier als medicatie. Doe je onderzoek naar het bedrijf waarvan je wilt kopen.

En doseringen

 1. Actuele vormen van yucca zijn ook verkrijgbaar als zeep, shampoo en lotions. Je kunt yucca-extract ook nemen via orale supplementen, in poeder- of vloeibare vorm.

 2. Als u besluit yucca-supplementen in te nemen, vraag dan uw arts naar de juiste dosis. Er is geen vast bedrag, maar uw arts kan u helpen dit op individuele basis te bepalen. Neem nooit meer in dan uw arts aanbeveelt.

 3. Actuele vormen van yucca zijn ook verkrijgbaar als zeep, shampoo en lotions. Je kunt yucca-extract ook nemen via orale supplementen, in poeder- of vloeibare vorm.

 4. Als u besluit yucca-supplementen in te nemen, vraag dan uw arts naar de juiste dosis. Er is geen vast bedrag, maar uw arts kan u helpen dit op individuele basis te bepalen. Neem nooit meer in dan uw arts aanbeveelt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407