Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De top 6 voordelen van ruwe honing: bestrijdt infectie, geneest wonden en meer

Overzicht

 1. Rauwe honing is door de geschiedenis heen gebruikt als een volksremedie en heeft een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen en medisch gebruik. Het wordt zelfs in sommige ziekenhuizen gebruikt als behandeling voor wonden. Veel van deze gezondheidsvoordelen zijn specifiek voor rauwe of ongepasteuriseerde honing.

 2. De meeste honing die je in supermarkten vindt, is gepasteuriseerd. De hoge hitte doodt ongewenste gist, kan de kleur en textuur verbeteren, verwijdert eventuele kristallisatie en verlengt de houdbaarheid. Veel van de heilzame voedingsstoffen worden daarbij ook vernietigd.

 3. Als u rauwe honing wilt proberen, koop deze dan bij een vertrouwde lokale producent. Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen die rauwe honing te bieden heeft:

1. Een goede bron van antioxidanten

 1. Rauwe honing bevat een reeks plantaardige chemicaliën die als antioxidanten fungeren. Sommige soorten honing bevatten evenveel antioxidanten als fruit en groenten. Antioxidanten helpen uw lichaam te beschermen tegen celbeschadiging door vrije radicalen.

 2. Vrije radicalen dragen bij aan het verouderingsproces en kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van chronische ziekten zoals kanker en hartziekten. Onderzoek heeft aangetoond dat antioxidanten in honing, polyfenolen genaamd, een rol kunnen spelen bij het voorkomen van hartziekten.

En schimmelwerende eigenschappen

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat rauwe honing ongewenste bacteriën en schimmels kan doden. Het bevat van nature waterstofperoxide, een antisepticum. De effectiviteit ervan als antibacterieel of antischimmel varieert afhankelijk van de honing, maar het is duidelijk meer dan een folkremedie voor dit soort infecties.

3. Genees wonden

 1. Manuka-honing wordt in medische omgevingen gebruikt om wonden te behandelen omdat het een effectieve kiemdoder is gebleken en ook helpt bij weefselregeneratie.

 2. Studies tonen aan dat Manuka-honing de genezingstijd kan bevorderen en infecties kan verminderen. Houd er rekening mee dat de honing die in ziekenhuizen wordt gebruikt, van medische kwaliteit is, wat betekent dat deze is geïnspecteerd en steriel. Het is geen goed idee om snijwonden te behandelen met honing die je in een winkel koopt.

Powerhouse

 1. Fytonutriënten zijn verbindingen in planten die de plant helpen beschermen tegen schade. Sommigen houden bijvoorbeeld insecten weg of beschermen de plant tegen ultraviolette straling.

 2. De fytonutriënten in honing zijn verantwoordelijk voor zijn antioxiderende eigenschappen, evenals zijn antibacteriële en schimmelwerende kracht. Ze worden ook verondersteld de reden te zijn dat rauwe honing immuunversterkende en antikankervoordelen heeft getoond. Zware verwerking vernietigt deze waardevolle voedingsstoffen.

Issues

 1. Honing wordt soms gebruikt om spijsverteringsproblemen zoals diarree te behandelen, hoewel er niet veel onderzoek is om aan te tonen dat het werkt. Het is bewezen effectief te zijn als een behandeling voor Helicobacter pylori (H. pylori) bacteriën, echter, een veel voorkomende oorzaak van maagzweren.

 2. Het is ook een krachtig prebioticum, wat betekent dat het de goede bacteriën voedt die in de darmen leven, die niet alleen cruciaal zijn voor de spijsvertering, maar voor de algehele gezondheid.

Keel

 1. Verkouden? Probeer een lepel honing. Honing is een oud middel tegen keelpijn. Voeg het toe aan hete thee met citroen wanneer een koud virus je raakt.

 2. Het werkt ook als een hoestonderdrukker. Onderzoek heeft aangetoond dat honing net zo effectief is als dextromethorphan, een veelgebruikt ingrediënt in vrij verkrijgbare hoestmedicatie. Neem gewoon een of twee theelepels, recht.

Zijn er risico's?

 1. Naast nuttige prebiotica en voedingsstoffen kan rauwe honing ook schadelijke bacteriën zoals Clostridium botulinum bevatten. Dit is vooral gevaarlijk voor baby's. Rauwe honing mag nooit worden gegeven aan een baby jonger dan een jaar oud.

 2. Symptomen van botulismevergiftiging bij zuigelingen kunnen zijn:

 3. Bij volwassenen kunnen symptomen een eerste korte periode van diarree en braken zijn, gevolgd door constipatie en ernstiger symptomen, zoals wazig zien en spierzwakte. Raadpleeg een arts als u een van deze symptomen ervaart na het eten van rauwe honing.

 4. Naast nuttige prebiotica en voedingsstoffen kan rauwe honing ook schadelijke bacteriën zoals Clostridium botulinum bevatten. Dit is vooral gevaarlijk voor baby's. Rauwe honing mag nooit worden gegeven aan een baby jonger dan een jaar oud.

 5. Symptomen van botulismevergiftiging bij zuigelingen kunnen zijn:

 6. Bij volwassenen kunnen symptomen een eerste korte periode van diarree en braken zijn, gevolgd door constipatie en ernstiger symptomen, zoals wazig zien en spierzwakte. Raadpleeg een arts als u een van deze symptomen ervaart na het eten van rauwe honing.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407