Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De vijf belangrijkste voordelen van Spicy Foods

De afhaalmaaltijden

 1. Er zijn weinig dingen in de voedselwereld die sterkere meningen oproepen dan specerijen. Ga je voor de milde salsa, de medium of de drie-alarm hot-versie? Gelukkig voor mensen die van specerijen houden (en niet alleen de vurige specerijen van capsaïcine die in chilipepers worden gevonden), is de wetenschap in jouw voordeel. Specerijen zoals kaneel, kurkuma, knoflook, gember en komijn, evenals chili, hebben veel gezondheidsvoordelen.

 2. Als je een agnosticus bent of gewoon niet van de hitte houdt, zijn hier vijf dwingende redenen om te overwegen een beetje kruid aan je dag toe te voegen.

1. Pittig eten heeft langlevenvoordelen

 1. Zes of zeven dagen per week gekruid eten eten - zelfs slechts één keer per dag - verlaagde de sterftecijfers met 14 procent, volgens een groot onderzoek uit 2015 door Harvard en China National Centre for Disease Control en preventie. (Helaas zijn de voordelen nog groter als je de margarita of Corona overslaat met je pittige taco.)

2. Pittig eten versnelt je metabolisme

 1. Uit gegevens van verschillende onderzoeken blijkt dat bepaalde kruiden - zoals komijn, kaneel, kurkuma, paprika en pepers - uw metabolische rustsnelheid kunnen verhogen en uw eetlust kunnen vertragen. Eén studie toonde ook aan dat kurkuma de vetweefselgroei bij muizen onderdrukte.

 2. Het effect is mild, dus kaneel op je rol doen zal waarschijnlijk niet helpen bij het afvallen. Maar als je een plateau hebt bereikt in je reis naar gewichtsverlies, is het misschien iets speciaals om het te proberen.

3. Specerijen bestrijden ontstekingen

 1. Curcumine, een verbinding in kurkuma, kan ontstekingen in het lichaam verminderen. In de Ayurvedische geneeskunde worden de ontstekingsremmende eigenschappen van gember en knoflook al eeuwen gebruikt om een ​​reeks aandoeningen te behandelen, zoals artritis, auto-immuunziekten en zelfs hoofdpijn en misselijkheid.

4. Specerijen kunnen zelfs helpen bij het bestrijden van kankercellen

 1. Van capsaïcine, een actieve component van chilipepers, is aangetoond dat het kankercellen vertraagt ​​en vernietigt. Een UCLA-onderzoek wees uit dat capsaïcine de groei van prostaatkankercellen in muizen remde en gezonde cellen ongeschonden liet.

5. Specerijen helpen bacteriën te doden

 1. Komijn en kurkuma bleken krachtige antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen te hebben. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt tegen schadelijke bacteriën in het lichaam.

Recepten om uw leven wat pittiger te maken

 1. Klaar om te profiteren van de voordelen van gekruid eten en uw gezondheid te verbeteren? Probeer de vurige recepten hieronder.

 2. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke, alledaagse, pittige maaltijdvervanger, zoek dan niet verder dan deze waanzinnige pittige avocado-toast met ei van Isabel Eats.

 3. Het combineren van kruiden, eiwitten en gezonde vetten is de sleutel voor gezond tussendoortjes. Dus waarom probeer je dit eenvoudige en zoete kaneelkruidenpepitasrecept van Spoonful of Flavour niet?

 4. Als u met ziekte te maken heeft, is het laatste wat u wilt doen veel tijd in de keuken doorbrengen of een zware maaltijd eten. Geniet in plaats daarvan van deze verfrissende en heerlijke citroengember-kurkuma-ijsthee, met dank aan de onconventionele bakker.

 5. Probeer je dit komijnrijstrecept van Budget Bytes de volgende keer als je je onder het weer voelt - of als je gewoon een bijgerecht bij je hoofdtarief nodig hebt. Smaakvolle en milde tot gevoelige magen, het is ook een totaal koopje. Winnen!

Woord van waarschuwing

 1. Capsaïcine, de vurige stof die wordt aangetroffen in chilipepers, kan intense kortdurende symptomen veroorzaken, zoals buikpijn, diarree en braken bij mensen die extreme hoeveelheden consumeren. Dit gebeurt als gevolg van overstimulatie van het zenuwstelsel. Het goede nieuws is dat er geen blijvende schade wordt aangericht aan de darmwand.

 2. Hoewel eerder werd gedacht dat gekruid voedsel tot zweren kon leiden, bevestigt het huidige bewijs nu dat capsaïcine bescherming biedt tegen de maagzweer, H. pylori. Capsaïcine fungeert ook als pijnstiller wanneer het lokaal wordt aangebracht of wordt ingenomen. Dat gezegd hebbende, als je nieuw bent in het eten van gekruid voedsel, verhoog je je inname langzaam om ongewenste symptomen te minimaliseren.

Bottom line

 1. Het maakt niet uit of u zoet of hartig bent, kruiden kunnen in elk dieet worden opgenomen. Het resultaat is een bevredigende en gezonde toevoeging. Ze kunnen zelfs twee feel-good chemicaliën in het lichaam verhogen - endorfines en dopamine. Dit kan gewoon verklaren dat pittig eten verlangen dat je niet kunt schoppen. Specerijen kunnen u ook helpen de hoeveelheid ongezonde vetten en snoepjes te verminderen die te gemakkelijk worden toegevoegd als een snelle oplossing voor smaak.

 2. Kortom, gooi de suiker weg en voeg wat kruiden toe om uw levensstijl en culinaire horizon te verbeteren en uit te breiden.

 3. Lindsey Dodge Gudritz is een schrijver en moeder. Ze woont (voor nu) met haar familie in beweging. Ze is gepubliceerd in The Huffington Post, de Detroit News, Sex and the State en het blog van het Independent Women's Forum. Haar familieblog is te vinden op Putting on The Gudritz.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407