Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van het eten van aardappelschillen

Meer over MyPlate

 1. Aardappelen zijn een razend populaire wortelgroente, maar wist u dat het eten van de schil van de aardappel meer vezels, vitamines, mineralen en fytochemicaliën oplevert dan alleen het vlees eten? Zolang je een aardappelhuidvoorgerecht niet vult met boter, zure room, kaas of spek, bevatten aardappelschillen weinig calorieën en bieden ze gezondheidsvoordelen, zoals spijsvertering, bloeddrukbeheersing, sterke botten en afweren. ziekte.

Macrovoedingsvoordelen

 1. De aardappelschillen bevatten geen cholesterol of een significante hoeveelheid vet. Als je alleen de schil van je gepofte aardappel eet, profiteer je van meer eiwitten en vezels dan het eten van de hele aardappel. Het kost je nog een paar calorieën per 100 gram, maar de totale voedingswaarde kan het verschil waard zijn.

 2. Volgens USDA is het macronutriëntengehalte van één gepofte aardappelschil:

 3. Ter vergelijking, als je een hele middelgrote gebakken aardappel (173 gram) eet, inclusief het vlees en de schil, zou je 161 calorieën consumeren. Het gehalte aan koolhydraten en eiwitten zou respectievelijk 37 gram en 4,3 gram zijn. Het belangrijkste is dat de heilzame voedingsvezels afnemen tot 3,8 gram.

Skin of Potato Nutrition

 1. Door de aardappelschil te eten in plaats van de hele aardappel, profiteert u van een verhoogde rijkdom aan mineralen en vitamines in aardappelen. De voedingswaarde van elke schil van de aardappel, volgens USDA, is:

Voordelen van vitamine B

 1. De B-groep vitamines voorziet uw lichaam van de energie die nodig is voor tal van functies waarbij uw zenuwen, spieren, huid, hart en hersenen betrokken zijn. Door aardappelvel te eten, krijg je veel van de belangrijke B-vitamines, waaronder:

 2. De vitamine B in aardappelschillen kan helpen stress te verminderen en uw humeur te verbeteren. In een Australische studie, gepubliceerd in het Nutrition Journal in december 2014, gaven onderzoekers B-vitamines en antioxidanten aan een groep van 200 fulltime werknemers gedurende zes maanden. Het resultaat was een verbetering van het cognitieve vermogen en de stemming.

 3. Deze bevindingen suggereerden dat B-vitamines in de voeding gunstig kunnen zijn bij het verminderen van werkstress, het verhogen van de arbeidsproductiviteit en het verminderen van ziekteverzuim. [! 3389 => 1130 = 5!

 1. Vezel is van cruciaal belang voor het behoud van een gezond spijsverteringsstelsel. Per 100 gram beloont het eten van de schil van aardappelen je met bijna vier keer meer vezels dan een hele gepofte aardappel met schil. Dat is een verschil van 32 procent DV voor aardappelschil in vergelijking met 9 procent DV voor hele gebakken aardappelen, per 100 gram.

 2. De vezel in de schil van de aardappel kan u helpen regelmatig te blijven. Vezel is het cellulosegedeelte van voedsel dat niet door uw lichaam kan worden verteerd. Het voegt volume toe en absorbeert water om uw ontlasting te verzachten, zodat het soepel door uw spijsverteringsstelsel kan passeren en constipatie helpt voorkomen _._

 3. Vezel kan ook helpen diverticulitis, prikkelbare darmsyndroom, aambeien en andere darmaandoeningen te verlichten. Voedingsvezels hebben volgens de American Journal of Clinical Nutrition ook het potentieel om het risico op darmkanker te verminderen.

Voordelen voor uw botten

 1. Nog een voordeel voor de gezondheid van aardappelschillen komt van het gehalte aan bepaalde mineralen die belangrijk zijn voor het behoud van uw botstructuur en kracht. Deze voedingsstoffen zijn magnesium, kalium, fosfor, calcium, koper, ijzer en zink.

 2. Ongeveer 50 tot 60 procent van het magnesium in uw lichaam bevindt zich in uw botten. Het eten van aardappelhuid kan helpen de botdichtheid te behouden en kan het risico op osteoporose bij vrouwen na de menopauze helpen verminderen, zeggen experts van de National Institutes of Health (NIH). Kalium in de voeding heeft een gunstig effect op uw skelet door het verlies van calcium uit bot te verminderen, wat leidt tot een toename van de minerale botdichtheid.

 3. Consumptie van fosfor toonde een verbetering van het botmineraalgehalte en de botdichtheid in een studie gepubliceerd in Nutrition Journal in maart 2015. De bevindingen meldden ook dat voldoende inname van fosfor en calcium resulteerde in een reductie van 45 procent met risico op osteoporose.

 4. Het calcium uit de schil van aardappelen is nodig om de structuur en hardheid van uw tanden en botten te ondersteunen. Als u een tekort hebt aan calcium, loopt u mogelijk risico op een lage botmassa en botbreuken. Koper, ijzer en zink in aardappelschillen helpen uw lichaam collageen te synthetiseren, wat nodig is om uw botten bij elkaar te houden.

Voordelen tegen allergie en immuniteit

 1. Aardappelschillen zijn een natuurlijke bron van flavonoïden, een soort fytonutriënt dat ontstekingsremmende en antioxiderende effecten vertoont die uw lichaam beschermen tegen ziekten en infecties. Een dergelijke flavonoïde die in de schil van aardappelen wordt aangetroffen, is een stof die quercetine wordt genoemd, die bekend staat om zijn stimulatie van het immuunsysteem en waarvan is aangetoond dat het antivirale eigenschappen heeft die de afgifte van histamine kunnen remmen.

 2. Een onderzoek uit 2016 in Molecules suggereerde dat quercetine effectief is voor de behandeling van bronchiale astma, allergische rhinitis en door pinda's geïnduceerde anafylactische reacties. De auteurs meldden dat door planten geëxtraheerd quercetine het hoofdingrediënt is in veel potentiële anti-allergiemedicijnen.

Voordelen bij het beheren van de bloeddruk

 1. Voordelen voor de gezondheid van de aardappelhuid omvatten ook het helpen om uw hart goed te laten functioneren. Het eten van aardappelhuid kan u helpen uw bloeddruk op natuurlijke wijze te beheersen via de mineralen: kalium, magnesium en calcium.

 2. Kalium helpt uw ​​spieren te functioneren, wat nodig is om de wanden van bloedvaten te ontspannen. Dit helpt de bloeddruk te verlagen. Kalium wordt ook gebruikt voor het geleiden van elektrische signalen in uw hart om een ​​onregelmatige hartslag te regelen.

 3. Magnesium helpt ook uw bloedvaten te ontspannen en speelt een rol bij het transport van calcium- en kaliumionen door celmembranen. Dit proces is belangrijk voor het handhaven van een normaal hartritme en voor het reguleren van uw bloeddruk.

 4. De impact van calcium werd aangetoond in een beoordeling die 3.048 deelnemers uit 16 onderzoeken analyseerde en ontdekte dat een verhoogde calciuminname de bloeddruk verlaagde, zelfs bij mensen met normale bloeddrukniveaus. Het bewijsmateriaal werd gepubliceerd door de Hypertension Group in juni 2015.

Voordelen van Choline

 1. Aardappelschillen bevatten een stof die choline wordt genoemd, de bouwsteen van lecithine, een deel van celwanden, plasma en lipoproteïnen. Je hersenen en zenuwstelsel hebben choline nodig om onder andere je humeur, geheugen en spiercontrole te reguleren.

 2. Het Amerikaanse dieet voorziet volgens de NIH niet in voldoende hoeveelheid choline voor de meeste mensen. Een aardappelvel bevat 18 milligram choline dat bijdraagt ​​aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 425 tot 550 milligram voor volwassenen, afhankelijk van leeftijd en geslacht.

Koop biologische aardappelen

 1. Let op: er kunnen pesticiden in aardappelschillen zitten. De USDA ontdekte dat 70 procent van het in 2019 geteste voedsel residuen van bestrijdingsmiddelen bevatte, wat een mogelijk carcinogeen voor mensen is. Aardappelen bleken in de top 12 te staan, bekend als "EWG's vuile dozijn."

 2. Een onderzoek uit 2019, gepubliceerd in Environmental Research, toonde aan dat het eten van biologische producten voor slechts zes dagen een gemiddelde vermindering van 60 procent veroorzaakte van het gehalte aan synthetische pesticiden gemeten in de urine van de proefpersonen, vergeleken met een conventioneel dieet eten.

 3. Als u niet zelf kunt kweken, probeer dan biologische aardappelen te kopen zodat u de gezondheidsvoordelen van de aardappelschil niet verliest door uw aardappelen te schillen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407