Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


E. coli Symptomen: 6 natuurlijke manieren om de infectie te bestrijden (+ 4 E. coli-preventietips)

Hoe maak je Romesco-saus

 1. Begon je maag te verkrampen en voelde je je een beetje af nadat je die rundvleesburger had gegeten? Ben je naar de badkamer gerend nadat je genoten hebt van die romaine-slasalade? U kunt een darminfectie hebben veroorzaakt door E. coli - een van de meest gevreesde door voedsel overgedragen ziekten ter wereld. Lees hieronder meer over de symptomen van E. coli en E. coli.

Wat is E. Coli?

 1. Escherichia coli, meestal afgekort als E. coli, is een soort bacterie die voorkomt in de darmen van mensen en warmbloedige dieren.

 2. Bijna alle vormen van E. coli zijn technisch onschadelijk, maar een specifieke stam van deze bacterie (bekend als E. coli O157: H7) veroorzaakt ernstige voedselvergiftiging. (1) Elk jaar worden meer dan 96.000 mensen ziek door voedselvergiftiging veroorzaakt door E. coli. Dit resulteert in meer dan 3.000 ziekenhuisopnames, meer dan 30 doden en een gemiddelde van $ 405 miljoen aan zorgkosten per jaar. (2)

 3. Als u voedsel eet dat besmet is met E. coli, kan dit uw darmen infecteren en een breed scala aan ernstige gezondheidscomplicaties veroorzaken.

E. coli symptomen symptomen

 1. Omdat het een darminfectie is (en meer zelden een E. coli-urineweginfectie), zult u ongemak in uw spijsverteringskanaal voelen. De meest voorkomende symptomen van E. coli zijn:

 2. De meeste mensen ervaren geen koorts, hoewel lichte koorts soms een van de symptomen van E. coli kan zijn. En hoewel de meeste mensen zich misselijk voelen, geven veel mensen niet over als ze een E. coli-infectie hebben.

 3. Symptomen van een E. coli-infectie verschijnen binnen 10 dagen na blootstelling aan de bacteriën, en de E. coli-symptomen zelf duren tot 10 dagen. (3) De gemiddelde persoon voelt zich beter binnen zes tot acht dagen.

Veroorzaakt risicofactoren

 1. Alle symptomen van de E. coli-infectie en de infectie zelf komen van het inslikken van de bacteriën. (4) Omdat E. coli in de darmen van dieren en mensen leeft, wordt het uitgescheiden in menselijke en dierlijke uitwerpselen. Als die ontlasting uw voedsel of water besmet, kunt u vervolgens worden blootgesteld aan de E. coli-bacterie.

 2. Voedsel is de meest voorkomende risicofactor. Ongeveer 65 procent van de E. coli-uitbraken is afkomstig van besmet voedsel of water. (2)

 3. Wat betreft de meest risicovolle voedingsmiddelen, hier zijn de feiten over E. coli:

 4. Iedereen loopt het risico een E. coli-infectie op te lopen, maar een paar risicofactoren kunnen uw kansen verhogen: (5)

 5. Persoonlijk contact, of contact met dieren op een boerderij, kinderboerderij of park, is goed voor 20 procent van de gevallen van E. coli. Als u fecale materie binnenkrijgt van iemand met E. coli, kunt u de infectie oplopen.

Conventionele behandeling

 1. Een E. coli-infectie is zelfbeperkend, wat betekent dat de meeste mensen herstellen zonder enige vorm van medische behandeling. (6) Als u of iemand die u kent lijdt aan een vermoed geval van E. coli, neem dan onmiddellijk contact op met een gezondheidsdeskundige, want hoewel de ziekte meestal vanzelf verdwijnt, kunnen er ernstige complicaties zijn.

 2. Er zijn momenteel geen conventionele E. coli-behandelingen om de infectie te genezen. In de meeste gevallen draait de E. coli-behandeling om de symptomen en bijwerkingen van E. coli te verlichten:

 3. De infectie moet vanzelf verlopen. Over het algemeen worden antibiotica en geneesmiddelen tegen diarree niet aanbevolen door professionals in de gezondheidszorg. Antibiotica zijn niet effectief en kunnen zelfs uw risico op complicaties verhogen, en medicatie tegen diarree voorkomt dat uw lichaam de gifstoffen die u ziek maken, elimineert.

 4. In ernstige gevallen kan ziekenhuisopname helpen om uw E. coli-symptomen te stabiliseren. Afhankelijk van de situatie en het niveau van uitdroging die u ervaart, kunnen artsen een scala aan behandelingen gebruiken, zoals IV-vloeistoffen en elektrolyten, plasma-uitwisseling en nierdialyse.

6 natuurlijke manieren om E. coli-symptomen te verbeteren Boost Recovery

 1. Hoewel er geen "remedie" is voor E. coli, kunt u uw lichaam de natuurlijke ondersteuning bieden die het nodig heeft om de infectie te bestrijden en uw darmen te herstellen van de E. coli-infectie.

 2. Wanneer u een E. coli-infectie heeft, loopt u een zeer hoog risico op uitdroging. Drink veel heldere vloeistoffen om uw vloeistoffen aan te vullen.

 3. Gehydrateerd blijven heeft ook een extra gezondheidsvoordeel als het gaat om infecties: al die vloeistoffen die u drinkt, helpen bacteriën en toxines uit uw systeem te spoelen, waardoor uw herstel wordt versneld en genezing. (7)

 4. Wanneer u diarree, misselijkheid of intense buikkrampen heeft, is het laatste wat u wilt doen meer voedingsstress op uw lichaam leggen. Als u lijdt aan een E. coli-infectie, elimineer vezelrijk voedsel, zwaar voedsel dat rijk is aan vet en zuivelproducten. Het is bekend dat deze E. coli-symptomen erger maken. (8)

 5. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, kunnen verschillende kruidentheeën krachtige medicinale voordelen hebben als het gaat om misselijkheid en andere symptomen van E. coli: (9)

 6. Wanneer u een E. coli-infectie heeft, wordt de bacteriënbalans in uw darm uit balans gebracht. (10)

 7. Probiotica kunnen de symptomen van E. coli helpen verlichten, en het bevorderen van de groei van gezonde darmbacteriën kan zelfs helpen de verspreiding van de E. coli en andere onvriendelijke bacteriën te stoppen.

 8. Acidophilus is een van de beste probiotische keuzes voor E. coli. (11) Deze vriendelijke bacterie produceert antimicrobiële verbindingen in uw darm, en deze specifieke verbindingen stoppen of vertragen de groei van onvriendelijke bacteriën zoals salmonella, E. coli en zelfs candida-gist.

 9. Appelazijn is een traditionele remedie voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. E. coli-infecties zijn geen uitzondering. Het Milton S. Hershey Medical Center in PennState meldt dat appelazijn antimicrobiële eigenschappen kan hebben die nuttig zijn voor de behandeling van een E. coli-infectie. (12) Het centrum beveelt aan om twee theelepels appelazijn aan een kopje warm water toe te voegen en dit een paar keer per dag te drinken.

 10. Berberis (Berberis vulgaris) wordt al eeuwen in de traditionele geneeskunde gebruikt om E. coli te behandelen. (12)

 11. Een studie gepubliceerd in de Asian Pacific Journal of Tropical Medicine meldt dat in laboratoriumtests berberine (de actieve stof in de plant) is toegevoegd aan resistente E. coli-bacteriën. "De resultaten geven duidelijk aan dat berberine kan dienen als een goed antibacterieel middel tegen multidrug-resistente E. coli." (13)

 12. En in dierproeven met konijnen, muizen en ratten remde berberine de groei van E. coli in de darmen van de dieren. (14)

4 E. coli Preventietips

 1. Voor wat betreft E. coli is preventie het beste medicijn. En omdat een E. coli-infectie altijd afkomstig is van besmet voedsel en oppervlakken, zijn er zeer eenvoudige manieren om jezelf te beschermen tegen een E. coli-uitbraak. (15)

 2. U kunt uzelf blootstellen aan vervuilde ontlasting in openbare ruimtes, badkamers en meer. Het is belangrijk om je handen regelmatig te wassen, vooral als je een oppervlak met een hoog risico hebt aangeraakt of in een omgeving met een hoog risico bent geweest zoals:

 3. Omdat een E. coli-infectie ontstaat door het inslikken van de bacteriën, is het ook van cruciaal belang dat u uw handen wast voordat u eet of een oppervlak aanraakt dat in de buurt van uw mond komt.

 4. Houd rauw vlees gescheiden van uw andere voedingsmiddelen totdat het gaar is. Bewaar voedsel gekoeld in uw koelkast of vriezer om de groei van bacteriën te voorkomen. Was al uw producten goed onder stromend water. En kook je vlees goed om de E. coli-bacterie te doden.

 5. Besteed speciale aandacht aan rundvlees, omdat dit de belangrijkste oorzaak is van de meeste uitbraken van E. coli. Voor steaks en braadvlees moet het vlees worden gekookt tot de interne temperatuur 145 graden F of hoger bereikt. Rundergehakt is zelfs riskanter dan biefstuk en moet worden gekookt tot een minimale interne temperatuur van 160 graden F.

 6. E. coli kan echter soms nog steeds hoge hitte overleven. Om uw risico's echt te minimaliseren, kunt u overwegen uw vleesconsumptie te verminderen of zelfs over te schakelen naar een plantaardig dieet.

 7. Regelmatig probiotica nemen - niet alleen wanneer u een E. coli-infectie heeft - kan uw darmen bevolken met vriendelijke bacteriën die uw risico op een E. coli-invasie verminderen. (11)

 8. Beperk bovendien het antibioticagebruik, eet meer vezels en eet minder vet, zuivel en rood vlees. Deze gewoonten houden uw darmkanaal gezond en veerkrachtiger en resistent tegen infecties. (16)

 9. Wanneer u geniet van een zwembad of zoet water, zoals een stroompje of meer, probeer dan geen water in uw mond, ogen, oren of neus te krijgen en slik niet elk water. Vuil zoet water kan besmet zijn met ontlasting.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Hoewel de meeste gevallen van E. coli zichzelf binnen enkele weken oplossen, kan darminfectie leiden tot ernstige uitdrogingsgerelateerde complicaties. In ernstige gevallen van E. coli kan uitdroging zo extreem zijn dat het resulteert in nierfalen en soms zelfs de dood.

 2. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u vermoedt dat u voedselvergiftiging heeft, zelfs als uw symptomen mild lijken. Uw arts kan om een ​​ontlastingsmonster vragen zodat hij of zij een E. coli-gramkleuring kan uitvoeren om uw infectie te identificeren. Let ook op waarschuwingsborden zoals:

Belangrijkste punten over E. coli

 1. Meer dan 90.000 mensen ervaren elk jaar een E. coli-infectie:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407