Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een cake bevriezen voor het glazuur

Totaal en overwegingen

 1. Als je zelfgemaakte taarten heerlijk smaken, maar er na je poging tot glazuur uitzien als een hete puinhoop, is het misschien tijd om wat glazuursignalen van de profs te nemen. Een van de kneepjes van het hebben van je cake lijkt alsof een professionele chef-kok het heeft gebakken om het in te vriezen voordat je het glazuur toevoegt. Naast het intact houden van het vocht voor versgebakken cakes, helpt bevriezen om de cake van kruimels te ontdoen en het oppervlak glad te maken, waardoor de frosting op een gelijkmatige en aantrekkelijke manier kan worden aangebracht.

Stap 1

 1. Plaats een tandenstoker of spies voorzichtig in het midden van de cake om de gereedheid van de cake te testen; haal de cake uit de oven wanneer de tandenstoker of spies schoon of bijna schoon is en geen nat beslag bevat. Laat de cake ongeveer 10 minuten in de bakvorm rusten nadat deze uit de oven is gehaald.

Stap 2

 1. Leg een mes langs de rand van de cake om het in de pan los te maken. Plaats ovenwanten op uw handen of pak pannenlappen voor veiligheid en laat de cake op een rooster; laat de cake volledig afkoelen voordat u deze voor de vriezer bereidt.

Stap 3

 1. Wikkel de cake in twee lagen voedselveilig cellofaan of vetvrij papier. De cake tweemaal inpakken is noodzakelijk om hem te beschermen terwijl hij in de vriezer ligt. Houd de verpakking los om de structuur niet te beschadigen, maar zorg ervoor dat de cake volledig bedekt is door beide lagen folie of papier.

Stap 4

 1. Leg de cake op een vlakke, lege ruimte in de vriezer. Laat de cake minstens acht uur in de vriezer staan; je kunt de cake een nacht invriezen als je dat wilt.

Stap 5

 1. Haal de cake uit de vriezer wanneer u klaar bent om het glazuur aan te brengen. Pak het papier voorzichtig uit. Laat de cake 20 tot 30 minuten ontdooien zodat deze nog steeds stevig is maar niet volledig bevroren.

Stap 6

 1. Verwijder eventuele ongelijke randen van de bovenkant met een gekarteld mes. Laat de cake op kamertemperatuur komen en breng dan het glazuur aan.

Stap 6

 1. Food-safe cellophane

Stap 6

 1. Werk indien mogelijk met de cake op een Lazy Susan bij het verwijderen van de randen en tijdens het glazuurproces; de Lazy Susan maakt het gemakkelijker om de cake te roteren terwijl je met het mes of glimmertjes werkt.

Stap 6

 1. Wees voorzichtig met het werken met delicate cakes, zoals engelenvoedsel of biscuitgebak. Breng de verpakking voor en na het invriezen heel voorzichtig aan en verwijder deze om beschadiging van de cake te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407