Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een hele kip voor soep koken

Stap 5

 1. Hoewel soep deel uitmaakt van bijna elke cultuur, heeft kippensoep diepe wortels in de joodse traditie. Een integraal onderdeel van Pascha-maaltijden en de basis voor matzoh balsoep, werd kippensoep vaak aangeduid als "Joodse penicilline" omdat het de go-to-schotel was voor degenen die zich onder het weer voelden. Hoewel iedereen de soep kan maken van de kip die ze bij de hand heeft, gebruiken professionele koks een hele kip om te profiteren van zowel wit als donker vlees, evenals de vele botten die smaak geven aan de bouillon.

Stap 1

 1. Verwijder ingewanden en al het andere in de holte van de kip. Spoel de kip binnen en buiten af ​​onder koud, stromend water. Als de pot niet groot genoeg is voor de hele kip, gebruik dan een scherp mes om de poten te verwijderen.

Stap 2

 1. Leg de kip, geheel of in stukken, in een grote soeppan, gevolgd door de groenten, kruiden en specerijen. Vul de pot tot 2 centimeter van de top met koud water. Zet op hoog vuur op de brander en dek af met een goed passend deksel.

Stap 3

 1. Breng het water aan de kook en verlaag vervolgens het vuur tot het langzaam suddert. Bak 1,5 uur. Haal de kip uit de pot. Verwijder al het vlees van de kip en leg opzij.

Stap 4

 1. Doe de kippenbotten terug in de pot. Dek af en laat nog 1,5 uur sudderen. Proef de vloeistof regelmatig tijdens dit deel van het kookproces en voeg desgewenst koosjer of zeezout toe. Haal de pan van het vuur.

Stap 5

 1. Gebruik een sleuf lepel of gaaslepel om zoveel mogelijk grote stukken botten en groenten te verwijderen en weg te gooien. Bekleed een grote kom met twee lagen kaasdoek en zorg ervoor dat een paar centimeter kaasdoek over de zijkanten van de kom hangt. Giet de bouillon langzaam uit de pan in de kom. Pak de randen van de kaasdoek en til deze recht uit de kom om de kleine stukjes botten, kruiden en specerijen te verwijderen en je een heldere bouillon te geven.

Stap 6

 1. Spoel de soeppan uit, plaats de bouillon terug in de pot en plaats deze op de hete brander. Snipper of snijd de kip in hapklare stukjes en voeg ze toe aan de bouillon, samen met alle rijst, groenten of noedels die in de afgewerkte soep gewenst zijn. Simmer tot alles is verwarmd en gaar.

Stap 6

 1. Grote soeppan met deksel

 2. 1 hele verse kip

 3. 3 middelgrote gele uien, in vieren gesneden

 4. 3 wortelen, in tweeën gesneden

 5. 3 selderieribben met bladeren, in tweeën gesneden

 6. 10 hele peperkorrels

 7. 10 takjes peterselie

 8. 2 laurierblaadjes

 9. 3 takjes rozemarijn

 10. 3 takjes tijm

 11. Kosjer zout of zeezout

 12. Kaasdoek

Stap 6

 1. Hoewel u elk type kip kunt gebruiken voor kippensoep, zelfs een kip met draaispit uit de plaatselijke supermarkt, is de beste keuze een stoofduivin van uw plaatselijke slager. Als uw keuzes beperkt zijn tot een braadkip of frituurkip uit de supermarkt, kies dan de braadpan omdat het vlees gemakkelijker van de botten te verwijderen is.

 2. Als u vet en calorieën wilt minimaliseren, laat u de bouillon volledig afkoelen na het persen. Voeg de geraspte of in stukken gesneden kip toe en laat een nacht in de koelkast staan. Het meeste resterende vet in de bouillon zal naar de oppervlakte stijgen en enigszins stollen. Gebruik een grote lepel om het vet eraf te trekken en ga dan verder met het recept.

Stap 6

 1. "Joy of Cooking" waarschuwt kookt om niet veel zout toe te voegen aan het begin van het kookproces. Naarmate de bouillon vermindert, wordt de smaak van het zout intenser.

 2. De USDA beveelt aan om kippensoep maximaal drie tot vier dagen in de koelkast of vier tot zes maanden in de vriezer te bewaren.

 3. "Joy of Cooking" waarschuwt kookt om niet veel zout toe te voegen aan het begin van het kookproces. Naarmate de bouillon vermindert, wordt de smaak van het zout intenser.

 4. De USDA beveelt aan om kippensoep maximaal drie tot vier dagen in de koelkast of vier tot zes maanden in de vriezer te bewaren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407