Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een kaneelallergie beheren

Overzicht

 1. Of het nu kaneelbroodjes of kaneel op toast zijn, kaneel is een specerij voor veel mensen. Wat doe je als je een diagnose van kaneelallergie hebt? Misschien is het een recente diagnose en probeer je erachter te komen hoeveel het je leven zal beïnvloeden. Hier is een blik op het grote geheel.

Kaneel 101

 1. Kaneel komt van de schors van bomen afkomstig uit China, India en Zuidoost-Azië. Het wordt soms aangeprezen voor gebruik in alternatieve geneeswijzen, hoewel de National Institutes of Health zegt dat klinisch bewijs dat de geneeskrachtige eigenschappen van kaneel ondersteunt, meestal ontbreekt.

 2. Kaneel wordt vaak gebruikt als smaakstof in voedingsmiddelen en andere artikelen. U kunt het meestal vinden in:

Van een allergische reactie?

 1. Een klein percentage mensen ervaart een allergische reactie na inname of in aanraking komen met kaneel. Kruidenallergieën vormen ongeveer 2 procent van allergieën, en ze zijn vaak ondergediagnosticeerd. Dit komt omdat kruidenallergieën moeilijk te detecteren zijn in huid- en bloedtesten.

 2. Als u een allergische reactie heeft, kunt u het volgende ervaren:

 3. Een zeldzame maar ernstige reactie staat bekend als anafylaxie. Hierdoor kunt u in shock raken. U moet onmiddellijk medische hulp zoeken als u of iemand om u heen een anafylactische reactie heeft.

Reactie?

 1. Kaneel is een van de meest voorkomende kruidenallergie-triggers. Ademen, eten of het kruid aanraken kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken.

 2. Hoewel het ongewoon is, kunnen reacties worden veroorzaakt door kunstmatige kaneelsmaak in tandvlees, tandpasta en mondwater. Een zeldzame reactie op kunstmatige kaneel wordt contactstomatitis genoemd, die een branderig gevoel of jeuk in de mond kan veroorzaken. Het goede nieuws is dat de toestand verbetert zodra u stopt met het innemen van de kaneelsmaak.

 3. Cinnamylalcohol of cinnamaldehyde kan in geuren worden gebruikt en kan ook een reactie veroorzaken.

 4. De symptomen van een allergie kunnen variëren van mild niezen tot levensbedreigende anafylaxie. Anafylaxie kan optreden wanneer uw lichaam het allergeen probeert te neutraliseren met antilichamen. Minimaal contact met het allergeen is nodig om de antilichamen te activeren. De hoeveelheid die nodig is om een ​​reactie te activeren, kan met elk contact afnemen. Je lichaam kan in shock raken als dit gebeurt.

 5. Als u of iemand om u heen een anafylactische shock krijgt, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Allergie

 1. Meerdere tests kunnen nodig zijn om een ​​kaneelallergie te diagnosticeren. Uw arts kan een bloedtest bestellen om overgevoeligheid voor het kruid te detecteren via de antilichamen in uw bloed. Een skin patch-test kan ook worden gebruikt om te bepalen welke symptomen u ervaart.

 2. Als u denkt dat u een allergie voor kaneel of kruiden heeft, maak dan een afspraak met uw arts. Samen kunt u uw symptomen verwerken en bepalen wat u vervolgens moet doen.

Allergie

 1. Als u symptomen van een allergische reactie ervaart, wordt u aangeraden een antihistaminicum te nemen, zoals Benadryl. U moet echter alleen de pilversie nemen. De vloeibare versie bevat naar verluidt kaneel als smaakstof.

 2. Een antihistaminicum zou in slechts 15 minuten verlichting moeten bieden.

 3. Als u contact met dit allergeen verwacht en uw arts heeft aangetoond dat matig contact in orde is, wordt ook een antihistaminicum aanbevolen. Dit bereidt uw lichaam voor en beperkt of vermindert de ernst van eventuele symptomen.

 4. Zoek zo snel mogelijk medische hulp als u ademhalingsproblemen heeft.

En voorkom toekomstige reacties

 1. Een allergoloog kan u helpen uw allergie beter te begrijpen en samen met u een actieplan te ontwikkelen. Maatwerkbeheerplannen bevatten meestal trackingtriggers die een reactie veroorzaken. Een andere veel voorkomende behandeling houdt strikte vermijding in, hoewel dat heel moeilijk kan zijn om te doen.

 2. Zorgvuldig lezen van etiketten op voedings- en verzorgingsproducten is essentieel. Er moet een volledige ingrediëntenlijst op het product staan ​​en de ingrediënten worden vermeld van de hoogste tot de laagste concentratie.

 3. De Amerikaanse Food and Drug Administration reguleert geen specerijen, waardoor het moeilijk is om etiketten te lezen en te weten welke producten kaneel bevatten. Houd er rekening mee dat geuren en smaakstoffen niet onder een specifieke chemische naam moeten worden vermeld en vaak worden aangeduid als "geur"

 4. Naast het lezen van labels, moet je goed nadenken over waar je eet. Als je uit eten gaat, moet je waarschijnlijk met het restaurantpersoneel praten. Als je gaat reizen, plan dan waar je je eten krijgt en of je zelf iets moet geven.

De afhaalmaaltijden

 1. Hoewel voor kaneelallergieën u mogelijk uw dieet moet beperken en welke producten u gebruikt, zijn ze beheersbaar. U moet zo snel mogelijk een afspraak maken met uw arts als u vermoedt dat u een kaneelallergie heeft. Samen kunt u uw symptomen diagnosticeren en een actieplan bedenken.

 2. Als u zich bewust bent van uw kaneelallergie, weet dan dat u hierin niet de enige bent. Werk samen met uw arts of een allergoloog om een ​​persoonlijk behandelplan te ontwikkelen. Met een gepersonaliseerd plan kunt u uw normale consumptie of productgebruik aanpassen aan uw behoeften.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407